• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Postavke PI-star za MMDVM Hotspot za Hrvatsku

Autor 9A6DRZ, 14. Prosinac 2021, 17:12:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6DRZ

Već mjesec dana se mučim sa postavkama hotspota na PI-star za MMDVM. Svaki danom sam sve više napredovao. Uvjerio se nakon niza neuspjeha da imam potpuni ispravni i pametni hotspot, ali nešto je korisnik glupav. :) Znači došao samo do faze da sam uspješno spojio PC, PI-star web stranicu, Brandmaister i da mi se DMR javi, napravi odziv. Čitaj par noći rada i moljenja da proradi  ;)  Ja ću vam pokazati moju trenutnu situaciju i molim pomoć, kako doći do toga da sa Hotspotom otvorim Hrvatske repetitore, DMR ID 2190, 219112 itd. a interesira me i Svijet 91 i Europa 92, a i Slovenci i BiH su mi dragi.

Reakciju na papagaja (parot) dobio sam na ovu kombinaciju parametera (prilog slika 1), sa time da uopće nije bio papagaj, nego na engleskom odrecitirao 5000. Znači hotspot prima i šalje. U prilogu su slike gdje se vide parametri koje sam stavio na DMR Master: FreeDMR_EU i kako izgleda na "Dashboard" Izvještaj aktivnosti. DMR mode i network statusi su mi zeleni.

Molio bih općenito od iskusnih radioamatera a znam sa sigurno dva  :), koji bi mogli za Hrvatsku opisati točne parametre da sve na PI-staru lijepo radi. Gledao sam sve youtube, i njima sve lijepo proradi za njihove zemlje, a ja "blejim". Ako možda već postoji link veselilo bi me da se objavi.

Pozdrav, 73, Nikša

9A2M

Ne znam zašto koristiš server FreeDMR_EU? Uglavnom svi iz 9A koriste Češki ili Talijanski.
Također moraš podesiti i security tj. unijeti password u svoj Rpi i u BM dashboard.

73 de 9A2M, Hrvoje

9A6DRZ

Hrvoje hvala na odgovoru,

da vidio sam kasnije u postu da se koristi Talijanski, ali kako nije mi bilo jasno oko passworda, onda mi je Free_EU izgledao sasvim logično ako ništa ne znaš, onako baš lijepo zvuči a nema password onda u ponudi :)

Naravno da ti je druga rečenica jednostavna, onako "piece of cake", osim iza svake riječi postojali su upitnici, koje recimo da sam riješio nakon malo mozganja slagalice  ;D :)

Sada sam sukladno susjednom postu stavio na BM_2222_Italy, unio password DB dashboard, donja slika gdje sam unio. Makar meni se čudno ponaša kao da ga nakon unosa i spremanja "izbriše".

Nakon svega, jedno još tri sata igranja sve proradilo, ali ako me pitate kako je to uspjelo više nemam pojma.

73 de 9A6DRZ

9A2M

Pozdrav Nikša,

Drago mi je da ti je HS proradio. Nisam imao vremena da ti odgovorim dužim postom, mogao sam staviti i screenshotove HS koje sam do sada podešavao pa bi sve postavke imao "na pladnju"...

Ali evo, sada si težim putem došao do rezultata. Tako je i meni bilo u početku bavljenja sa DMR-om  ;)

Pozdrav i do slušanja negdje na DMR mreži!

73 de 9A2M, Hrvoje