• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Izviđanje dostupnosti pojedinih IOCA

Autor 9A9EE, 20. Studeni 2020, 08:43:05

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9EE

9A7YY

U 8 dana 780 otoka? To ne može napraviti ni Tom 2AA a kamoli tamo neki jedriličari. ;-)
PS. Prilog nisam slušao jer nemam zvučnike na PC-u.

Znam o čemu govorim jer sam tvorac sadašnje IOCA liste. Naime nisam se slagao sa službenom tvrdnjom da Hrvatska ima 1057 otoka pa sam si dao truda i iz topografskih karata koje su BTW u ono vrijeme bile ilegalne odnosno fizička osoba ih nije smjela imati izvukao podatak od 1244 otoka. Nakon godinu dvije grupa istraživača je objavila identičan podatak (T. Duplanĉić Leder, T. Ujević, M. Ĉala). Na IOCA listu smo ih uvrstili 1007. Dosad je u ovih 30 godina  aktivirano oko 700 otoka. Najuspješniji aktivator je Tom 9A2AA sa 679 otoka a slijedi ga Neno 9A5N sa 499.

Na žalost dvojica IOCA inicijatora Daki 9A2WJ i Emir 9A6AA su SK.

9A5N

Lako je s komadom kartona iskočiti na otok, slikati se i otići na slijedeći.
Izgleda da im ni to ne ide baš lako.
U prilogu se spominje Hr. Štit, CI-814 ( nr. Mljet) na koju su se jedva popeli, držeči karton u zubima.

Tibor, HA3HP i ja smo na Hr. Štit bez problema iznjeli svu potrebnu opremu, postavili antenu i aktivirali je.

Na FB dotićnu grupu "entuzijasta" možete pronaći pod imenom "1000+ Islands" .
Moja objava da radio amateri obilaze Hravske otoke u okviru IOCA programa od 1994. obrisana je u trenu. Ha, ha.
Nadam se da su na IOCA web-u pronašli Google kartu s oznakama svih otoka, otočića i hridi koji imaju ime i da će im to pomoći u njihovoj aktivnosti.
73 de Neno 8)

9A7YY

Čitam tamo da su u jednom danu napravili 27 iskrcavanja i vjerujem ukrcavanja. To čak nije uspjelo ni našem Otu 4OP koji je u najboljim danima uspio napraviti tek 12 uz veliku logističku podršku.

9A3SM

bajke Branko .. ali ako njih veseli neka se vesele djeca