Pozdrav,
Dakle, moguće prijedloge rješenja novonastalih problema objaviti u gluvo doba noći.. baš kao Tihi i Prle.
Sada ozbiljno, evidentno je da RF od naših uređaja smeta novim dvbt-2 prijemnicima.
Nekoliko komentara sa fb 9a ham radio grupe:
*Da, i kod mene se to desilo, nemam TV pojačala, svejedno da li 5 ili 100 w, brišem sliku! No odabirom od 4 HDMIa našao sam jedan na koji ne smeta mnogo, samo malo u startu predaje, dakle mogu raditi dok drugi gleda! T-Comov prijemnik najosjetljiviji ali u njega, naravno, i najviše upada smetnja.
*Pozdrav, instalirao sam susjedi staroj baki dvbt2 prijemnik i to se događalo dok nisam umjesto skart kabla ,spojio sa kvalitetnijim HDMI kanalom.Pokazalo se uspješnim.Ne smetam više na KV i sa 100w
*Pozdrav svima, problem raspada slike je vezan za FT8, modulacija je uzasno slicna kodiranju Dvbt signala.
Moje antene i pojacalo je na 2 m od TH11 koje iznad zemaljskih antena. Znaci prijem je u direktnom polju izracene snage. Osobno nemam nikakvih problema kao ni mojo susjedi. Sve probleme sam rjesio izdvajanjem sustava uzemljenja KV od uzemljenja kuce.
*mislim da je to spas, sobna antena, meni gore u istoj ravnini antene pa kablom dole, eh. Prije baš nikada nije upadalo.
*Moji susjedi su kupili na pošti, razlog je 3 mj. Gratis evo tv. Rezultat: rušim im sliku sa 15 W na bilo kojem kv bandu.
*i moj je drugi taj, više smeta ali i najbolje prima neke programe koje tri druga nisu. No kažem, meni je bitno da onaj drugi gore sada sa drugim HDMI ulazom samo malo zasmeta, može se gledati ako ja radim
*Momentalno radim na 10 i 11m i svaki pu kad stisnem predaju, zamrzne ili srusi sliku na 3sec..nebitno jel radim sa 5,100 ili 1200W.. Dvbt mi je udaljen od stanice cca 4m a prekidac za svijetlo, cca 1,5m..svaki put kad upalim ili ugasim svjetlo, ista stvar.. Padne slika na 3sec..
*Galvanski izolirant koax od TV antene kod prijemnika ali onda bi trebalo i susjedima.....ocito ovi novi imaju lose rijesen ulaz..
*I ja. Očito je stvar do vanjskog prijemnika. Kada sam stavio vanjski dvbt dok se još nije prešlo na dvbt2 također sam si smetao. Dok je bio kabel direkt na TV prijmnik, bilo je sve ok.
*Rekla mi susjeda da taj novi signal ništa ne valja. 15 sekundi ima slike, 15 sekundi nema FT8
E sad, sve ovo gore navedeno se može pročitati na fb a na službenom forumu HRS-a ništa ili kakvo stidljivo ponuđeno rješenje za koje se trese hoće li biti obrisano.
Ili će i ovaj moj post biti obrisan?
Molim nekoga u HRS-u da na neki način obavijesti nadležene službe na ovaj problem tvi sa dvbt-2 na vrijeme. Barem ove godine.
Hvala.
73
Željko
9a4na