Da i ja napišem koju....
Dakle, dijete od 12g položi P razred, pokaže interes za rad, nađe se negdje neki uređaje, dijete zatraži prijedlog pozivne oznake, dobije ga, zatraži dozvolu od HAKOM-a, dobije je i zadovoljila je sve zakonske uvjete za samostalan rad. Kolega iz kluba si je dao truda i pomogao s ocem djeteta postaviti nekakve antene da se može raditi na opsezima koje pokriva dozvola i kategorija, instalirao LOG program, FT8 i kaj već treba. I nakon što dijete 3 mjeseca marljivo radi veze, što SSB što FT8 i skuplja zemlje, netko mjerodavan u HRS-u čuje u eteru pozivnu oznaku koja u eteru ne bi trebala biti (radi se o pozivnoj oznaci sa brojem 2 i 3 slova u sufiksu - za koji je izdan pravovaljani prijedlog pozivne oznake kao i dozvola HAKOM-a). I tu kreće akcija. Traži se da se taj znak promjeni, da to nije po pravilniku, da ovo da ono i da se to mora riješiti pod svaku cijenu i da to tak nemre biti. I dolazimo do toga da HRS piše HAKOM-u dopis i posiplje se pepelom da je izdao krivi prijedlog pozivne oznake i da se djetetu mora izdati nova dozvola sa brojem 3 u pozivnoj oznaci. Zakonski gledano na to ima pravo jer tak piše u zakonu.
I sad ja vas tu sve pitam, jel to zbilja bilo potrebno? Jest da to nije po pravilniku, ali da li se za to mogla napraviti iznimka, ostaviti izdana pozivna oznaka i uvesti dodatna kontrola za one koji pišu prijedloge pozivnih oznaka za ubuduće? Hvala na čitanju i vašem razmišljanju.
eto, smatral sam da bi trebal ovu situaciju podijeliti sa našim članstvom i da me zanima mišljenje istog
73 de Saša, 9A3AG
Pozdrav !
Ajde, kada se vec dopisujemo preko foruma da i ja napisem nesto jer sam ja inicirao da se to rijesi kako je po Pravilniku?!
Znaci, radim ja kontest (FT-8, to je sada popularno

kada tamo u eteru 9A2xxx?
Mislim si krivo dekodiranje?
Ali nije, pogledam na qrz-com i vidim da taj znak zaista postoji?
Daljnjim pretragama utvrdio sam je je Strucna sluzba greskom na prijedlogu pozivne oznake napisala 9A2 umjesto 9A3..., a u svim ostalim evidencijama HRS-a stoji 9A3xxx?!
Kako takva pozivna oznaka nije u skladu sa Pravilnikom o pozivnim oznakama trazio sam promjenu u 9A3xxx sto je i ucinjeno?!
Ne znam u cemu je problem?
Ako cemo raditi "iznimke" ne treba nam Pravilnik?
Pitanje je kakav je to bio tecaj za polaznike "P" razreda kada nisu naucili kakvu ce pozivnu oznaku imati nakon sto poloze ispit?
Jer da su bili upoznati s tim, vjerojatno bi im bilo sumnjivo kakav je to znak 9A2xxx??
Ali ne, dodje "kriva" pozivna oznaka i odmah idemo u HAKOM po dozvolu

Mislim, da ovo uopce nije za forum i moglo se to rijesti na druge nacine ali, eto, budite svi infomirani i ostajte mi zdravo...
NHF
73
Mark