Zorane, tebi svaka čast za sve što nesebično doprinosiš našoj radioamaterskoj zajednici.
Kamo sreće da je takvih kao ti više.
Zorane, između tebe i mene je generacijska razlika. Ja se ''bavim'' sa kompjutorima od ZX81,
onim koji je imao prvo 1 kB (jedan kilobajt) memorije, pa preko ZX Spectruma itd,
ali o kompjutorima nemam ni 1 (jedan) posto tvojega znanja. Ti spadaš u generaciju koja se
rodila sa kompjutorima i tebi su sasvim normalne stvari koje su muka za moju generaciju
(rođenu pedeset i neke, +- 10-ak godinu). Koliko god otrcano zvučalo, svijet ostaje na vama,
ne na nama SSP-ovima (SSP = senilni stari prd…e – nije uvredljivo, nego je jednostavna činjenica).
I sve je to normalno. Bilo bi nenormalno da nije tako.
Zašto sam ovo napisao? Zato jer je direktno vezano sa temom i raspravom u ovoj temi.
Kako? Ono što je tebi i svima vama mlađima lako i jednostavno, za mnoge među nama SSP-ovima
je komplicirano. Preveliki broj ne zna prvo unzip-ati, pa onda unrar-ati datoteku. Naravno da ti ne
možeš nikoga učiti, ali možeš nahvaliti svoj rad, tako da svi shvate što je to u stvari. Tako ćeš
pobuditi znatiželju, a biti će manje i izjava kao: ''Gdje si ti bio kad sam ja…''.
Kažeš da ne kužiš zašto bi se potpisivao ispod svakog posta, kad je vidljiv tvoj znak i zna se tko
je to napisao? Pogledaj kako si započeo svoj posljednji post.
Počeo si sa riječima: ''Martine pozdrav''. Kako znaš moje ime?
Drugo i najvažnije, za SVE KOJI ČITAJU OVAJ FORUM. U radioamaterskoj zajednici oduvijek postoje
neki običaji i pravila. U te običaje spada da su radioamateri međusobno UVIJEK NA TI, bez obzira
na generacijsku razliku i sl. U međusobnoj komunikaciji, radioamateri se UVIJEK obraćaju
jedan drugome sa imenom ili nadimkom. Nikad sa gospodin/gospođo Ime (ili Prezime).
Istina, ovo je internetski forum i tu važe neka druga pravila i običaji, pravila i običaji nove generacije.
To je točno i tih pravila se trebamo svi držati. I stari i mladi. Ipak, postoji i ''kvaka 22''. Ovo je
radioamaterski forum i sitno se razlikuje od običnih internetskih foruma. Ovdje se prijavljujemo sa
svojim pozivnim znakom, dakle nema anonimnosti.
Ponašanje na forumu podrazumijeva radioamatersko ponašanje.
73
Martin 9A2JK