• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9a0xst, SuperVozelj SPLIT

Autor 9A3PX, 27. Ožujak 2004, 11:33:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 8 Gosti pregledava ovu temu.

9A2JG

Uzeo sam 9a callbook, i našao sam ime i adresu, kad je već nema u potpisu.

Pa Mladene cijela naša kultura i civilizacija počivaju na Starom i Novom zavjetu, grčkoj i rimskoj kulturi. Kao i u vjerskim obredima, u ovom dijelu svijeta se u komunikaciji vrlo često upotrebljavaju tzv. prispodobe tj. poučne priče, zgode i uzrečice.
Upravo stoga, zapadna Europa se grčevito bori da u europski Ustav ne uđe pojam slijednika korijena kršćanske Europe. Zato je križ na najmanjoj novčanoj jedinici u EU- jednom centu!

Vjerujem da do sada nisi komunicirao s ljudima koji u svakoj pojavi oko sebe nađu odgovarajuću prispodobu, ili poučnu priču.

To me podsjeća na vic kad je Mujo bio u večernjoj školi polago maturu , i pita ga profesor za Marksa, Engelsa i Staljina. On šuti. Profesor mu rekne : Bekni bilo šta da te prođem. On mu odgovori, sad već vidno ljutit, Ja ne znam tvoju raju, ti ne znaš moju!

Možda je ovaj način bliži.

I na kraju, molim Te nemoj predpostavljati, jer ni ja ne pravim nikakve aluzije, pogotovo što nisam ni počeo dijalog s Tobom.
Žalosno je što mnogi misle da je forum javljanje na nečiju temu bez obzira što onaj drugi o tome misli.

Zato te prijateljski pozivam, kao nekidan Tvog zemljaka, na nastavak komunikacije e-mailom ili PM, po odabiru, ako želiš.

73, Koki 9A2JG
51 godinu u Narodnoj tehnici Hrvatske

9A3XZ

Dobro,dobro ti i dalje nista ne razumijes....!!!
Ovo je radio-amaterski forum ,a ne crkveno savjetovanje....!
Nista ti ne razumijes ....apsolutno nista.

zao mi je ....mozda sukob generacija-civilizacija !?

73 de 9a3xz
Mladen

9A2KL

Ajme Koki...pa on tebe kandidira za Mojsija i to novoga.... ili za 13. Apostola....

Eto ti sad....u Splitu i Mojsije i Iznogud i mali Iznogud....

HI HI
73's de Leon 9A9L

9A2JG

Civiliziranosti, a ne civilizacija! Mi živimo u ISTOJ civilizaciji!
Moj poziv na osobni verbalni duel još stoji, ali e-mailom.
Koki 9A2JG

9A7PLV

Pozdrav jos jednom.....
g.Petre slobodno vi prozovite moje ime bez ikakvih ustrucavanja,samo sam ja nekako osjetio kao da vise nisam sysop jer me se niti zove niti ista,kao sto rekao sve doznam odavdje ili od nekoga cujem kako se netko zali da split ne radi i slicno,no dobro.
Uglavnom bor od Bozica sam skinuo stoga sam opet vratio opremu nazad i spojio sve i tako to,no medjutim izgleda da stvarno Split ne radi,barem ulaz 2m,jer ja sam pokusao sa 0.5W pa sa 5W pa sa 35W,ma kakvi nema sanse,izgleda da je problem u ulazu 2m,nesto ne stima,dok 23cm ocito radi odlicno i neka drago mi je.
Ja cu se ovih dana dogovoriti sa Slavenom pa cemo otici gore i pogledati u cemu je problem,a nadam se da cemo ga i otkloniti.
Sto se tice Gateway-a u Splitu jos ce se morati pricekati jer ovoga momka sto treba uhvatiti, on je za te neke stvari zaduzen,trenutno je u Engleskoj,pa sad kad se vrati hocu li ga uspjeti uhvatiti vidjeti cemo,ja cu se i dalje truditi kao sto sam i do sada,a nadam se isto tako da ce se sve to vise rijesiti pa da smo svi mirni i da ova tema bude zatvorena u pozitivnoj atmosferi,a isto tako ako se sredi taj Gateway,onda ce ici Echo Link skupa s njime.
Eto bi bilo to sto se tice mene.....73 Bruno

9a6c

Bez obzira na to što je R2 isključen u najboljoj namjeri, ipak mi se čini da to baš i nije pravi način, osim kad se nalazi baš na tvom krovu, što ovdje i nije slučaj... Pretpostavljam da R2 ima valjanu dozvolu za rad i sve ostale elemente koji ga čine posve zakonitim i ne tvrdim da isključitelj istoimenog repetitora to isto nema, ali malo je too much...

A možda je i posve normalno, ako sebe staviš ispred svih ostalih?

Uostalom, tko šljivi ostale...

Iznogud
Budući Kalif Umjesto Kalifa

9a6c

PS - priznajem da packet radio i digipiteri pa ni repetitori nisu ono za čim ginem, ali možda bi bilo zgodno ovdje na webu ili bilo gdje drugdje obznaniti listu ljudi kojima se zainteresirani mogu obratiti u sučaju nužde?

Da se izbjegne mlaćenje prazne slame i uopćavanje tipa "ljudi iz Splita" itd.

Unaprijed se ispričavam , ako takav podatak potoji kao dostupan, ali ako je tako, onda se sva ova žučna diskusija mogla odavno prekinuti linom  na tražene podatke i priča je gotova.

...

9A2RI

Pozdravljam paketase
Imao bi jedno pitanje za Bruna 9A7PLV , Ja sam Tulio inace SYSop PORECa pa sam te mislio pitati u vezi linka prema 9A0XDU  Dubrovnik dali je sta u planu prema tamo ??
Pozdrav 73 Tulio
9A2RI
Tullio
Poreč
JN65TF

9A6A

Budući da Bruno ne zna tu informaciju, situacija je ovakva:
Supevozelj sa Rote 9A0XPL je skinut, popravljen i poslan na Korčulu. Tamo se nalazi već oko godinu dana i čeka se da ga korčulani postave. Problem je što na objektu koji ide prema Labištici nema struje pa sve do daljnjega stoji. Na sutrašnjem sastanku digitalaca u HRS-u ćemo vidjeti što se može poduzeti po tom pitanju.
Dubrovački SV je neispravan i vjerojatno se ne može popraviti. Dubrovnik se svakako mora povezati ali dok se ne postavi link na Korčulu nema načina da se riješi Dubrovnik.
Kada postoje problemi sa digitalnim komunikaicjama treba ih proslijediti manageru za digitalij Branku, 9A3PM koji ima listu sysopova i on će poduzeti sve potrebne radnje.
Nema smisla objavljivati imena pojedinih sysopova i ljudi koji  na lokalnoj razini vode brigu o HRS-ov infrastrukturi, jer će ih odmah mlatioci prazne slame objesiti na stup srama čim zapuše jugo. Iz navike.

9a6a

9A2JG

Citat: "9A6A"
Nema smisla objavljivati imena pojedinih sysopova i ljudi koji  na lokalnoj razini vode brigu o HRS-ov infrastrukturi, jer će ih odmah mlatioci prazne slame objesiti na stup srama čim zapuše jugo. Iz navike.

Zadnji koji su u Splitu vješali su bili Nijemci na odlasku iz Splita listopada 1944. Grad Split nije "grad slučaj", niti će to ikad biti. To što je sada Dalmacija, pa samim time i Split, materijalno i financijski slaba i osiromašena, pa to sve ima reperkusije i na naš hobi, druga je stvar.

I po treći, jubilarni, put su došli u izričaj "mlatitelji prazne slame". Đuvegije di ste da ste htio bi da znam!

Koki 9A2JG

9A6R

Bogati Koki ako ovako nastaviš ostat ćemo ne samo bez R2 i SPLITA nego i bez lokalne nule ! Sad ti vidi.
73
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2KL

A bogami i BEZ PRAZNE SLAME.!!!! I sta ce se onda mlatiti????

Bravo predsjednice....Vrlo diplomatsko izrazavanje.

Treba splicama objasniti narodnim jezikom. A kako objasniti bodulima???
73's de Leon 9A9L

9A7YY

Citat:Treba splicama objasniti narodnim jezikom. A kako objasniti bodulima???

Ma sve je jasno Leone. Jugo ipak samo povremeno puše pa smo većinu vremena "normalni". Ali što s onima kojima se ne vidi je li bura ili jugo?

Fala in lipa šjor prešident, priporučan se.

9A2JG

Sva je sreća da imamo drugova iz rata, dragovoljaca Domovinskog rata u Elektrodalmaciji. Pa znamo pravo stanje stvari.
Zaklela se zemlja raju...
Veliki 73, Koki 9A2JG

9A2KL

Oho...neki napisali post pa ga odmah i obrisali....bas me zanima sta je pisalo...i ciji je bio.....???? A mogu pogadjati?
73's de Leon 9A9L