Moram priznati da mi nije jasno zašto se sve mora spustiti na udarce ispod pojasa.
Neno, ako diskusija nije pametna nego "pametna" jel to znači da je glupa? Mediokriteti, boja kose, ... ma o čemu vi pričate ?!?
Zašto bi bilo glupo diskutirati o tome da li je samospotiranje ok ili ne ili spomenuti da je prije određenog broja godina, u doba kada su isto postojale i ekspedicije i raznorazne aktivacije, napisan jedan dokument koji je imao za cilj educirati radioamatere i postaviti neke standarde te je kao takav bio prihvaćen od široke zajednice. Ako zajednica (a ne pojedinci) sada žele revidirati napisano - ok. No nametanje stavova na način "jer sam ja to rekao" mi je osobno apsolutno neprihvatljivo. Samospotiranje na dx clusteru da ili ne? Ma spotaj, nek se vidi da nas (još uvijek) ima.
Što je sljedeće? Razmjena raporta preko interneta? Uh, to već imamo. QSLka rijetke zemlje bez odrađene veze? Uh, i to već imamo.
Sljedeće na redu je i "Total output power must not exceed 1500 watts". Ma tko ih šljivi. Šibaj do daske dok kabeli ne izgore. Uh, to nije sljedeće, i to već imamo ali pravimo se da ne znamo. Kako ono rekoše, pojačalo od 10kW se ne napreže kad radi sa samo 1.5kW izlaza pa dulje traje. I u pravu su. I to je jedini razlog što imaju takva pojačala. Yes, dakako, svakako. Al da volimo viditi 9A u top ten, ma što top ten, u top one. e volimo.
Kao sjedokosi mediokritet sjećam se jedne uzrečice iz crtića - "Zec, gadiš mi se". To bi najbolje opisalo što osobno mislim o takvima koji "poštuju" pravila igre.
Ma bitno je da samo svak u sebi nađe opravdanje za (ne)djelo i da mu je savjest mirna i sve će biti ok.
Ispričavam se svim genijalcima koje su moji postovi uvrijedili glupošću. Nisam bio svjestan toga. Znate ono, "kako čovjek kao nesavršeno biće može spoznati Boga koji je savršeno biće".
Uživajte u tom vašem radioamaterizmu koji očito više nema nikakve veze s onim radioamaterizmom s kojim sam ja odrastao.