Poštovanje,
prije neki dan sam postavio pitanje na FB '9A Ham Radio' grupu:
-----------------------------------
A sad nešto ozbiljno: što preporučujete za /p 80m monoband antenu , za Kup? Možda odem raditi s mora. Da, i jesam li onda A /p, ili B /p ? I dodajem li najbližu luku
jer mi iz propozicija KJa nije bilo jasno kako bi se u izmjeni trebala predstavljati stanica s kopna, koja ide na more raditi natjecanje:
Izmjena: (RST) i redni broj veze, koji počinje sa 001 i nastavlja se u svim periodima. Postaje s Jadrana dodatno odašilju dvoslovnu oznaku luke upisa iz čije nadležnosti rade u natjecanju.
Kako nisam dobio konkretan odgovor u grupi, nastavio sam čeprkati, i našao puno bolje objašnjenje na
https://www.hamradio.hr/kv-kratki-val/, u dokumentu 'Opće propozicije za domaća natjecanja – dopuna':
... A SAMO POSTAJE S JADRANA daju još i BRODOREGISTARSKU oznaku mjesta rada. Postaje s Jadrana su SVE postaje s otoka, kao i postaje iz priobalnih mjesta na kopnu, u skladu s Međunarodnim Pomorskim pravom
Predlažem piscu propozicija natjecanja, da se umjesto postojećeg opisa Izmjene, stavi ovaj opis iz dopune, jer za nas s kopna (pogotovo koji radimo to natjecanje prvi put) treba bolje objašnjenje od postojećeg.
73 Vlado 9a5mpv