Što se tiče kićenja tuđim perjem, bar za DXCC, to nije baš tako jednostavno.
Naime LoTW certifikat ima podatak o datumu **prve** veze sa tim znakom.
Da, i ... ? Taj podatak ti sam upisuješ prilikom generiranja zahtjeva. Tko ti brani da napišeš kao i ja - nadnevak od kad postoji 9A prefix ? Na dozvoli ti ionako ne piše kad je prvi put izdana.
Ja ne mogu koristiti tuđi LoTW certifikat (iako mi je dodijeljen isti znak), jer
ne znam npr. zaporku.
Ako si već maznuo certifikat s nečijeg računala postoji velika šansa da ga taj netko nije ni zaštitio lozinkom. Ja znam neke s Honor Roll liste koji to i preporučuju drugima jer je "jednostavnije".

No na takvu rabotu (uporabu tuđeg certifikata) nisam ni pomislio kad sam spomenuo LoTW.
Za znakove (i ostalo za što je HAKOM ovlastio HRS), bolje nam je ne čačkati.
Sada imamo **besplatno** dodjeljivanje znakova, izdavanje dozvole, polaganje
ispita … zato jer to radi HRS. Ako to preuzme agencija, sigurno neće biti
besplatno.
Izdavanje dozvole radi HRS? To je nešto novo.
Uh, koja paranoja. No, uvjeren sam da bi Hakom jeftinije dodjelio pozivnu oznaku od HRS-a koji to naplaćuje 300 kn za nečlanove članica (odnosno 500 kn za članove članica

).
O 9A callbook-u, Mato je sve napisao, jasno i glasno.
Je, i neki ljudi su jasno i glasno napisali da su ne jednom dostavili famozni dokument i opet ništa.
A što je sa pustim i domaćim i stranim (EU) kako neprofitnim tako i komercijalnim webovima koji ne traže da šalješ dokument već se online popunjavanjem podataka ujedno i daje privola za obradu podataka?
Oni su ilegalni? Ne bih rekao.
Evo i dokaza (sa stranice AZOPa):
Nadalje, 32. uvodnom izjavom Opće Uredbe navedeno je da bi se privola trebala davati jasnom potvrdnom radnjom kojom se izražava dobrovoljan, poseban, informiran i nedvosmislen pristanak ispitanika na obradu osobnih podataka koji se odnose na njega, poput pisane izjave, uključujući elektroničku, ili usmene izjave. To bi moglo obuhvaćati označavanje polja kvačicom pri posjetu internetskim stranicama, biranje tehničkih postavaka usluga informacijskog društva ili drugu izjavu ili ponašanje koje jasno pokazuje u tom kontekstu da ispitanik prihvaća predloženu obradu svojih osobnih podataka. Šutnja, unaprijed kvačicom označeno polje ili manjak aktivnosti stoga se ne bi smjeli smatrati privolom.Bajdvej, jel potpis na izjavi treba ovjeriti kod bilježnika? Što ako ja popunim izjavu i potpišem se kao Martin i pošaljem u savez?
Tko hoće taj nađe način a tko neće (npr. HRS) taj pronalazi izgovore....