HRS > Članske diskusije

Promjena pozivne oznake

(1/5) > >>

9A6NDZ:
Ekipa pozdrav svima. Moj znak je 9A6NDZ i htio bih uzeti znak sa dva slova i za to imam uvijete (100dxcc....), no s obzirom da rukovodim zellom i sve moguće registracije koje imam glase na 9a6ndz pitam vas dali je moguće ikako da ja imam dva svoja znaka tj, koristio bih dvoslovčani ali ovaj sadašnji mi mora ostati zbog svega što sam do sada pokrenuo i zbog svih registracija. Ako nije moguće onda ništa ne mijenjam nažalost jer jednostavno ne mogu promijeniti znak na pojedinim mjestima. Naravno ako je moguće plaćao bih članarinu za oba svoja znaka.

9A3IV:
A zasto bi mijenjao sufiks? Da, jest da je duzi. Aki na ssb bas dobro zvuci. Nensi, delta, zulu. A i na telegrafiji ima dobar ritam. Sufiks ti je bas dobar

Kad sam ja dobivao sufiks, htio sam ryp. A dobio sam iv. Neki ivan bi dao neznam sto da ga je zapao. Nisam bas sretan sa njim. Da i imam uvjete, nebi trazio jedno slovo

9A6NDZ:
Mijenjao bih zato da mi ostanu samo moji inicijali. DZ na kraju. izbacio bih samo N.

9A8A:

--- Citat: 9A6NDZ - 03. Lipanj 2020, 09:23:41 ---Ekipa pozdrav svima. Moj znak je 9A6NDZ i htio bih uzeti znak sa dva slova i za to imam uvijete (100dxcc....), no s obzirom da rukovodim zellom i sve moguće registracije koje imam glase na 9a6ndz pitam vas dali je moguće ikako da ja imam dva svoja znaka tj, koristio bih dvoslovčani ali ovaj sadašnji mi mora ostati zbog svega što sam do sada pokrenuo i zbog svih registracija. Ako nije moguće onda ništa ne mijenjam nažalost jer jednostavno ne mogu promijeniti znak na pojedinim mjestima. Naravno ako je moguće plaćao bih članarinu za oba svoja znaka.

--- Kraj citata ---

Bok!
Po Pravilniku je nemoguce zadrzati znak ili ti ga imati dva komada (to funkcionira jedino kod klubova, sto je naslijedjeno od prije)?!
A jednostavno to sve promijenis na 9A6DZ i stvar rijesena?
Mozda malo vise posla ali to je to...

73
Mark

9A6AA:
Ne možeš imati dvije pozivne oznake, bez obzira na tvoju dobru volju za plaćanjem doprinosa za obje.

Dakle, službeno možeš dobiti novu pozivnu oznaku a da pri brojnim registracijama i dalje koristiš stari znak jer mnoge registracije bi na to gledale kao na nadimak. Stari znak nije atraktivan tako da sumnjam da će netko sutra pojuriti za njim. No, tamo gdje eksplicitno traže radioamatersku pozivnu oznaku, morati ćeš se prebaciti na novu.

Zato, ako si već odlučio, polako se prebacuj na 9A6DZ (ako se u HRS-u budu striktno držali Pravilnika, to će te koštati 200,00 kn)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju