Lijep pozdrav svima.
Kolega 9A3IV nisi skroz u tijeku događaja, ali evo (na forumu nesluzbena) informacija tebi i koje jos to zanima.
1. Danas je redovni SKED HRSVKS na 2675 kHz SSB u 20 LT.
2. Po saznanju u potresu i svim time u vezi doslo je do prelaska svih koji su to mogli na QAP na KV i UKV, te se ocekivao naputak od koordinatora i HRS-a.
(osobno san na 3675 od 14,40 LT, ima aktivnosti, a na RV54 Ugljan sam QAP od 15 LT).
3. Od koordinatora HRSVKS smo u 14,25 LT izvijesteni da trenutno nema potrebe za kontinuirano aktiviranje HRSVKS na KV, ali da tko moze bude QRV/QAP !
Takodjer nas je izvijestio da je aktiviran HRSVKS za pogodjena podrucja na UKV repetitorima, a od kolege 9A6NND (on ima DMR uređaj, ja nemam) sam u 15LT izviješten da je vrlo živ HRSVKS promet na 9A slotu na 70cm DMR.
4. Od novog predsjednika HRS-a 9A3MR smo u 14,44LT izviješteni o svemu gore već navedenom (i instruirani da tako postupimo ako smo u mogučnosti), a da on upravljo stavlja takvu obavijest na naslovnu stranicu hamradio.hr. (OK, prije par minuta sam provjerio hamradio.hr, ali još nije objavljeno).
Toliko zasad od mene.
VY 73 TO ALL i dobro zdravlje svima
DE 9A4DC