Autor Tema: Super Kup  (Posjeta: 2049 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A6AA

• ???
  • *
  • IOTA Country Assistant
    • Croatian Flora Fauna
Super Kup
« u: 15. Studeni 2019, 12:29:11 »
Ostvarili jedan od zacrtanih ciljeva u ovoj godini.
 :)

"DX never sleeps..."

Offline 9A4CW

• Newbie
  • *
Odg: Super Kup
« Odgovori #1 u: 15. Studeni 2019, 17:42:11 »
Čestitam društvu.

9A4cw, Dejan

Offline 9A4NA

• Master in Training
    • http://www.qsl.net/9a4na
« Odgovori #2 u: 15. Studeni 2019, 18:16:07 »
A sa jadrana prvi ;)
I neka pati koga smeta!
Neka samo suze rone
Mi imamo šampione ;)
73
9a4na

Offline 9A2Z

• Master in Training
« Odgovori #3 u: 16. Studeni 2019, 14:04:43 »
+++++

Najmlađi operator u natjecanju KUP JADRANA, Ivana 9A3LYL 11 g. članica RADIO KLUBA 9A1KAJ IZ VARAŽDINA

https://www.qrz.com/db/9a3lyl

+++++
« Zadnja izmjena: 17. Studeni 2019, 12:58:40 od 9A2Z »

Offline 9A4DC

• Senior Member
« Odgovori #4 u: 17. Studeni 2019, 11:33:36 »
MNI TNX svim sudionicima.
Posebna pohvala 9a3lyl.
Ispravak netocnog navoda 9a2z:
 9a3lyl je najmladja u so kategoriji,
u chk logu 9a1bst su 2 opa mladja od nje (1 hamlet ylka ce za mjesec dana slavit 12i rodj. Plus 1 decko,6i r. Iskreno se nadam da ce financijske mogucnosti joj za iduci KJ omogucit da bude u so! Cak i kao /p iz mpl PR, Otok Ugljan,mjesto Lukoran,radimo na tom!)
mni tnx to all de
9a1bst team
ps-al ovo jako jako jako dobro da imamo u 9a tako mlade.

Offline 9A3TY

• Život posvećen forumu
  • Red pršuta, red sira ...
« Odgovori #5 u: 18. Studeni 2019, 09:29:25 »
A zakaj se nemre skinut diploma za Super Kup sa HFrobota ?
73 de Ivo, 9A3TY

Ovaj odgovor izdan je u elektroničkom obliku i pravovaljan je bez potpisa i pečata.

Offline 9A2EU

• Senior Member
« Odgovori #6 u: 19. Studeni 2019, 10:45:59 »
Zato što super kup nema diplome nego plakete za prva tri mjesta

Offline 9A3TY

• Život posvećen forumu
« Odgovori #7 u: 19. Studeni 2019, 11:58:02 »
Zato što super kup nema diplome nego plakete za prva tri mjesta

Jel ovo trebala biti šala ??? Ne kužim.
Ni HZK ni HRKljuš ni KJ nemaju diplome (bez obzira na plasman) navedene u propozicijama natjecanja ali ih se isto može skinuti s HFrobota.

73 de Ivo, 9A3TY

Ovaj odgovor izdan je u elektroničkom obliku i pravovaljan je bez potpisa i pečata.

Offline 9A4DC

• Senior Member
« Odgovori #8 u: 19. Studeni 2019, 14:50:19 »
Ej Ivo (susjede) aj ne xyzXWlmn (citat kao autocenzura glede kulture,hvala) vise a bez konkretne ideje!
Ukratko,tvoja osobna ideja meni prije god-2 je bila "a zasto ne bi 9a robot automatski davao pdf diplomu svakom ko zeli kao sto radi cq ww i drugi? "
ok,hvala na ideji,nakon nekog vrimena je robot uspio bit programiran i za to (kao i za neke druge stvari za koje se vise ne bunis! )
al algoritam Superkupa tek triba rjesit,a to nema smisla radit prije modernizacije svih Propozicija.
ok, io je dao nalog Kv Povjerenstvu da za 15ak dana pripravi GOTOVE prijedloge modernizacije svih Propozicija. Sukladno navedenom je predsjednik Povjerenstva ovdje na forumu zamolio sve zainteresirane da nam dostave sve svoje prijedloge i ideje.
Osobno sam sve clanove 9a1rkv,9a1bst i 9a1zdr zamolio da mi na mail u word formatu dostave svoje prijedloge.Zasto word? Da mi ih je lakse copypastom U ORIGINALU proslijedit!
Logicki, na bazi svih vasih ideja plus mojih cu poslat i moj prijedlog. Al sve vase proslijedjujem U ORIGINALU!
E sad,izvijestio si me da nemas word, uzimam si za pravo (pardon za to) da clanovima 9a1rkv predlozim da zamole informaticku tvrtku "Ultra doo Zadar" da im ga kao donaciju besplatno instalira u racunala.
(valjda ta tvrtka cijeni volonterski rad u teh.kulturi?)
jer nakon sto dobijem zd prijedloge predmnijevam da se mozemo nac uzivo da mi objasnite ak mi nesto nije jasno. Al napominjem opet-sve prijedloge koje dobijem proslijedjujem U ORIGINALU.
Ja bolje od ovog nemogu i neznam.
Tnx to all i pse saljite prijedloge i ideje. Ne odlucujemo mi,vec io, al cemo se borit da sve vase ideje budu bar saslusane.
Tnx oms. Vy 73 es GL .
De 9a4dc (ckan kv povjerenstva)

Offline 9A2VX

• Master in Training
« Odgovori #9 u: 19. Studeni 2019, 17:22:31 »
9A4DC, samo napomena I Wordpad koji se dobije s Windowsima odradi svoj posao besprijekorno, pa možeš iz njega kopirati teks u word. Čak ti i word otvara .rtf dokument.
Na žalost nema slika, ali niti ne treba.
Pozdrav,
Zvone 9a2vx

Offline 9A4DC

• Senior Member
« Odgovori #10 u: 19. Studeni 2019, 21:21:14 »
Zvone (vx) totalno si u pravu. Al ja vise nisam mogao izdrzat dobrosusjedske odnose vec sam to morao "uvijeno" rec na forumu.
Ukratko,prije par min nam zavrsila telefonska sjednica Kv Povjerenstva.
Io nam dao direktan nalog da u vrlo kratkom roku damo prijedloge za modernizaciju propozicija. E sad, pratimo sto pisete i pricate. Bilo bi dobro da nam pomognete direktnim prijedlozima i idejama.tnx.
Odmah da javno odgovorim na 50ak mailova:
prijedlog za prosirenje frekv banda je ok,ALI,tu smo vezani za R1 IARU. Odobreno nam,zasad,samo ovo sto pise u sadasnjim propozicijama. Mi mozemo (i hocemo) trazit od nasih predstavnika u IARU da dobijemo vise. Al. Dok se to ne odobri 9a, MORAMO u propozicijama se drzat navedenog.
Nadam se da kuzite.
Tnx.
Dc

Offline 9A3LI

• Master
« Odgovori #11 u: 21. Studeni 2019, 09:33:28 »
Odmah da javno odgovorim na 50ak mailova:
prijedlog za prosirenje frekv banda je ok,ALI,tu smo vezani za R1 IARU. Odobreno nam,zasad,samo ovo sto pise u sadasnjim propozicijama. Mi mozemo (i hocemo) trazit od nasih predstavnika u IARU da dobijemo vise. Al. Dok se to ne odobri 9a, MORAMO u propozicijama se drzat navedenog.
Nadam se da kuzite.
Tnx.
Dc

IARU ovo, IARU ono, IARU daje PREPORUKE a ne zakone.
Ako radioamaterskoj zajednici HAKOM dozvoli rad u nekom segmentu npr. 4MHz banda onda IARU nema apsolutno ništa sa time.
HAKOM izdaje dozvole za rad u 9A a ne IARU, kada bude IARU nadležan za to onda ću te kužiti, prije baš i ne.
Lokalni kontesti prekratko traju da bi to nekome moglo smetati, ako mu i smeta neka se strpi.
Recimo jednom novopečenom radioamateru koji je sam naučio telegrafiju užasno smetaju međunarodni kontesti jer ne može
lagano raditi veze sa svojim qrp uređajem. Kome da se žali, nikome, strpi se i pričeka kraj.
To bi trebalo važiti i za sve ostale kojima neki lokalni kontest smeta tih vječno dugačkih 2 sata.

Offline 9A1AA

• Život posvećen forumu
« Odgovori #12 u: 21. Studeni 2019, 09:53:14 »
Prošlu subotu, KV Kup Slovenije.
I to, zamislite, u jutarnjem terminu !!
Signali izvrsni a propagacije za lokal još bolje.
Pun band S5 stanica od 3,650 do 3,750.
Znaju ljudi šta je preporuka a šta je zabrana i tko pije a tko vodu nosi.
« Zadnja izmjena: 21. Studeni 2019, 09:55:49 od 9A1AA »
73, Ivo 9A1AA

Offline 9A3TY

• Život posvećen forumu
« Odgovori #13 u: 21. Studeni 2019, 12:34:42 »
al algoritam Superkupa tek triba rjesit,a to nema smisla radit prije modernizacije svih Propozicija.

Ma koji crni algoritam? Jel rezultati postoje? Sve što treba napraviti je dizajnirati izgled diplome (s obzirom na većinu dosadašnjih uradaka neš ti problema) i minimalno modificirati programčić koji generira diplome za sva ostala natjecanja. To što će se u budućnosti nešto možda promijeniti ne mijenja bitno ništa generiranje diplome u pdf formatu.

E sad,izvijestio si me da nemas word, uzimam si za pravo (pardon za to) da clanovima 9a1rkv predlozim da zamole informaticku tvrtku "Ultra doo Zadar" da im ga kao donaciju besplatno instalira u racunala.
(valjda ta tvrtka cijeni volonterski rad u teh.kulturi?)

Rad (instalacija) je jedno a licencna prava su drugo. Svatko u našem klubu zna klikati "next", "next", "next" i nije potrebna nikakva vanjska pomoć.
A ako misliš da ću se radi tebe i tvog informatičkog neznanja razbacivati lovom i dodatno obogaćivati najbogatijeg čovjeka na svijetu plaćanjem licenci za programe za koje postoji open source / free rješenja poput OpenOffice-a / LibreOffice-a onda se grdno varaš.
Ako je baš tako bitno pisati u Wordu (za potrebe HRS-a) što se vi u HRS-u niste potrudili i osigurali Microsoft Office 365 licencu za sve klubove. Možda kompenzacijom reklamom u časopisu Radio HRS  ;D
Kako da ne, kao što imamo i spoj na Carnet i kao što su povučena sredstva iz EU fondova (a neko prima povećanu? plaću za to)  >:(

Al ja vise nisam mogao izdrzat dobrosusjedske odnose vec sam to morao "uvijeno" rec na forumu.

???
Ako ti ne odgovaraju dobrosusjedski odnosi možemo mi i drugačije.  :P

73 de Ivo, 9A3TY