Ostale HAM diskusije > Razno

9A2AT - SK

(1/2) > >>

9A6NDZ:
Preneseno sa www.rk-nikolatesla.hr

Nakon kratke i teške bolesti napustio nas je Branko Vidović 9A2AT. Teško je u nekoliko rečenica sažeti sve ono čime je u 54 godine djelovanja neizmjerno zadužio naš klub i širu radioamatersku zajednicu.
Bio je istinski zaljubljenik u tehniku. S radioamaterizmom se upoznao još u VI. razredu osnovne škole kada je izradio prvi detektor za prijem srednjeg vala. Ubrzo su uslijedile konstrukcije jednocjevnika i dvocjevnika, zatim faza modelarstva, pa letenje jedrilicom. Završio je školu letenja za pilota na avionu Aero 3. U vrijeme školovanja na Pedagoškoj akademiji položio je radioamaterski ispit za III. klasu i počeo održavati veze u klubu YU2HCD u Daruvaru.
U Bjelovaru se zaposlio 1965. kao nastavnik tehničkog odgoja u III. osnovnoj školi i odmah se uključio u rad RK “Nikola Tesla”, a u školi pokrenuo klub mladih tehničara. Krajem 60-tih godina pod njegovim vodstvom radio sekcija KMT YU2CCL postizala je zapažene rezultate u raznim natjecanjima, a Branko je iz svake generacije uspijevao dobiti po nekoliko operatora. Sekcija je dala i državnog prvaka na saveznoj smotri iz radiotehnike, a svi njegovi učenici uključivali su se poslije osnovne škole u rad RK “Nikola Tesla”. Nekolicina njih su i životna zanimanja vezali uz radiotehniku i elektroniku.
Branko je 1973. prešao na poslove obrane, kao izvanredni student završio je Fakultet političkih znanosti 1984., sudionik je Domovinskog rata, a godine 1995. ponovno se vraća u školu, u Novu Raču. Odmah osniva klub mladih tehničara s kojim postiže izvanredne rezultate u raketnom modelarstvu i amaterskoj radiogoniometriji. Više od 120 pehara, koje su osvojili njegovi učenici, krasi vitrine škole u Novoj Rači. ARG-u pripada posebno mjesto u Brankovoj biografiji. Zahvaljujući njemu Nova Rača je postala pravi rasadnik radioamatera radiogoniometrista. Da bi znanja i vještine ARG-a što bolje prenosio drugima i sam se uključio u natjecanja i sve do prije tri godine, iako u poznim godinama, bio aktivan natjecatelj.


Više od polovice hrvatske ARG reprezentacije niz su godina činili Branko i njegovi učenici. Bio je trener i član hrvatske ARG reprezentacije koja je sudjelovala na svjetskom prvenstvu u Kini.
Kao svestrani radioamater i vrstan operator, odradio je veze s više od 260 zemalja, a bavio se i konstrukcijama uređaja i eksperimentirao s amaterskom televizijom. Ono u čemu je bio izuzetan, bila je njegova sposobnost da motivira i prenese znanja i vještine drugima. Bio je mentor generacijama bjelovarskih radioamatera.
Hvala ti Branko, u ime svih onih koje si u gotovo šest decenija djelovanja u RK “Nikola Tesla” uveo u svijet radiokomunikacija i naučio ih da, kao i ti, uživaju u ljepotama radioamaterizma.
9A4FB

*****
Posljednji ispraćaj bit će u četvrtak, 28. studenog 2019. u 14 sati na groblju Borik u Bjelovaru

9A8A:
Branko, pocivaj u miru.
Sucut obitelji i prijateljima...

Posljednji 73

Mark

9A4WW:
Počivao u miru!

Posljednji 73...

Alen , 9A4WW

9A2UK:
Sućut obitelji i prijateljima.
Neizmjeran doprinos razvoju tehničke kulture
u više područja iako se spominje samo na području
ARG. Svestran , komunikativan , tolerantan i naročito
poduzetan u radu s mladima s kojima je proveo najveći dio
svog radnog vjeka. Godinama imenovan od strane HRS kao
predsjednik ispitnih komiisija /povjerenstava/ s punim razumjevanjem
prema kandidatima koji su upućeni na ponavljanje ispita.
Osobno poznanstvo profesionalno i radioamatersko više od
30g.
Branko hvala na svemu što si napravio za mladost ove
drage nam RH

Željko 9A2UK

9A6XX:
Ova godina je zbilja teška.

Posljednji MOE, MOI, MOS, MOH, MO5 Vidoviću!

73,
Hrle - 9A6XX

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju