KV aktivnosti > KV natjecanja

Super Kup

<< < (3/3)

9A4DC:
Zvone (vx) totalno si u pravu. Al ja vise nisam mogao izdrzat dobrosusjedske odnose vec sam to morao "uvijeno" rec na forumu.
Ukratko,prije par min nam zavrsila telefonska sjednica Kv Povjerenstva.
Io nam dao direktan nalog da u vrlo kratkom roku damo prijedloge za modernizaciju propozicija. E sad, pratimo sto pisete i pricate. Bilo bi dobro da nam pomognete direktnim prijedlozima i idejama.tnx.
Odmah da javno odgovorim na 50ak mailova:
prijedlog za prosirenje frekv banda je ok,ALI,tu smo vezani za R1 IARU. Odobreno nam,zasad,samo ovo sto pise u sadasnjim propozicijama. Mi mozemo (i hocemo) trazit od nasih predstavnika u IARU da dobijemo vise. Al. Dok se to ne odobri 9a, MORAMO u propozicijama se drzat navedenog.
Nadam se da kuzite.
Tnx.
Dc

9A3LI:

--- Citat: 9A4DC - 19. Studeni 2019, 21:21:14 ---Odmah da javno odgovorim na 50ak mailova:
prijedlog za prosirenje frekv banda je ok,ALI,tu smo vezani za R1 IARU. Odobreno nam,zasad,samo ovo sto pise u sadasnjim propozicijama. Mi mozemo (i hocemo) trazit od nasih predstavnika u IARU da dobijemo vise. Al. Dok se to ne odobri 9a, MORAMO u propozicijama se drzat navedenog.
Nadam se da kuzite.
Tnx.
Dc

--- Kraj citata ---

IARU ovo, IARU ono, IARU daje PREPORUKE a ne zakone.
Ako radioamaterskoj zajednici HAKOM dozvoli rad u nekom segmentu npr. 4MHz banda onda IARU nema apsolutno ništa sa time.
HAKOM izdaje dozvole za rad u 9A a ne IARU, kada bude IARU nadležan za to onda ću te kužiti, prije baš i ne.
Lokalni kontesti prekratko traju da bi to nekome moglo smetati, ako mu i smeta neka se strpi.
Recimo jednom novopečenom radioamateru koji je sam naučio telegrafiju užasno smetaju međunarodni kontesti jer ne može
lagano raditi veze sa svojim qrp uređajem. Kome da se žali, nikome, strpi se i pričeka kraj.
To bi trebalo važiti i za sve ostale kojima neki lokalni kontest smeta tih vječno dugačkih 2 sata.

9A1AA:
Prošlu subotu, KV Kup Slovenije.
I to, zamislite, u jutarnjem terminu !!
Signali izvrsni a propagacije za lokal još bolje.
Pun band S5 stanica od 3,650 do 3,750.
Znaju ljudi šta je preporuka a šta je zabrana i tko pije a tko vodu nosi.

9A3TY:

--- Citat: 9A4DC - 19. Studeni 2019, 14:50:19 ---al algoritam Superkupa tek triba rjesit,a to nema smisla radit prije modernizacije svih Propozicija.

--- Kraj citata ---

Ma koji crni algoritam? Jel rezultati postoje? Sve što treba napraviti je dizajnirati izgled diplome (s obzirom na većinu dosadašnjih uradaka neš ti problema) i minimalno modificirati programčić koji generira diplome za sva ostala natjecanja. To što će se u budućnosti nešto možda promijeniti ne mijenja bitno ništa generiranje diplome u pdf formatu.


--- Citat: 9A4DC - 19. Studeni 2019, 14:50:19 ---E sad,izvijestio si me da nemas word, uzimam si za pravo (pardon za to) da clanovima 9a1rkv predlozim da zamole informaticku tvrtku "Ultra doo Zadar" da im ga kao donaciju besplatno instalira u racunala.
(valjda ta tvrtka cijeni volonterski rad u teh.kulturi?)

--- Kraj citata ---

Rad (instalacija) je jedno a licencna prava su drugo. Svatko u našem klubu zna klikati "next", "next", "next" i nije potrebna nikakva vanjska pomoć.
A ako misliš da ću se radi tebe i tvog informatičkog neznanja razbacivati lovom i dodatno obogaćivati najbogatijeg čovjeka na svijetu plaćanjem licenci za programe za koje postoji open source / free rješenja poput OpenOffice-a / LibreOffice-a onda se grdno varaš.
Ako je baš tako bitno pisati u Wordu (za potrebe HRS-a) što se vi u HRS-u niste potrudili i osigurali Microsoft Office 365 licencu za sve klubove. Možda kompenzacijom reklamom u časopisu Radio HRS  ;D
Kako da ne, kao što imamo i spoj na Carnet i kao što su povučena sredstva iz EU fondova (a neko prima povećanu? plaću za to)  >:(


--- Citat: 9A4DC - 19. Studeni 2019, 21:21:14 ---Al ja vise nisam mogao izdrzat dobrosusjedske odnose vec sam to morao "uvijeno" rec na forumu.

--- Kraj citata ---

 ???
Ako ti ne odgovaraju dobrosusjedski odnosi možemo mi i drugačije.  :P

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju