UKV aktivnosti > Repetitori

Proradili R7 i RU692 na Velebitskoj Plješivici

(1/1)

9A6A:
Stručna ekipa HRS-a popravila je i pustila u pogon VHF reptitor R7 (RV62) i UHF reptitor RV692  koji se nalaze na Velebitskoj Plješivici (1645 m asl, JN74LT). Postavljen je nova kolinearna antena za 144 MHz. Složeni su svi kablovi i podešeni su duplekseri. Rezultati su jako dobri. Repetitori pokrivaju veći dio auto-ceste A1 od Gospića do Zagreba. Takođe su se javljali radioamateri iz Zagreba i sjeverozapadne Hrvatske na kontinentalnom dijelu te mnogi radioamateri iz Istre, Kvarnera i otoka. Na oba reptitora se za sada ne koristi subton, da bi se što više radioamatera moglo javiti preko tih reptitora.

9A6A:
Zbog velikog prometa preko repetitora R7, koji se skoro 48 sati nije gasio pregrijao se izlazni stupanj (hibrid) i pregorio. Instaliran je bio ICOM RP1510 koji ima oko 25W. Zbog toga je repetitor zamijenjen sa novim DR1-X na kojem je smanjena snaga na oko 15W (max 50W). Pretpostavljamo da je i loš SWR zbog oštećenja koaksa utjecao na pregrijavanje. Izmjena kabela na toj lokaciji je vrlo zahtjevna pa će se to odraditi kad budu povoljni vremenski uvjeti i dovoljan broj ljudi.
Promijenjen je pregoreni ispravljač na repetitoru R4 na Učki i repetitor ponovo uredno radi.

9A3DZK:
Zasto ne isprogramirate TOT, ili vrlo jednostavno ugradi se termoprekidac,  na hladilo, naprimjer da prekine TX liniju kad se ugrije, ili gasi uredjaj ako ima signalni pin za paljenje kao npr. kod motorole. Mislim ja sam tako kuci modificirao smanjivanje snage zbog temperature na mobilci, ako nema TOT ne izgleda kao neki ogroman problem ako se moze izvuci Ptt linija na primjer, ili smanjivanje snage.
pozz

9A5TD:
Repetitor MORA izdrzati rad 24/7/365 u TX modu, ako to ne moze znaci da nije repetitor...  :-(

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju