Autor Tema: StereoMIX u win10  (Posjeta: 2236 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A7KSJ

• Junior Member
  • **
StereoMIX u win10
« u: 24. Svibanj 2018, 11:19:56 »
Pozdrav forumu .

Imam problem sa STEREO MIX u Win10 , u Win7 StereoMix radi bez problema ali u 10-tki neće . U postavkama zvuka mi je StereoMix Enable i glavni uređaj za snimanje , driver je OK , Realtek HD Audio driver , sve je to OK ali onaj takozvani VU-metar sa strane šta stoji uza ikonu StereoMix neće ni da se pomakne , regulacija nivoa je na 80 % ,,,,,,
jednostavno kao da nema komunikacije , recimo na WEB-SDR odaberem da slušam RTTY na 20 m bandu a sa n.p.r FL-digi želim dekodirati , unatoč što mi je odabran u postavkama STEREO MIX kao ulazni uređaj nema nikakve komunikacije , tona , slike i, ne vidi se na vodopadu ništa ni signal ni ništa .....

Motherboard je ASUS P5G41-M , nekoliko sam puta sam install / reinstall drivere ali ništa , po stranim forumima nisam pronašao nešto slično .

Zahvaljujem na svakoj informaciji .

73 de 9A7KSJ

Juraj

Offline 9A2JK

• Global Moderator
  • ???
    • 9A2JK Amateur Radio Site
Odg: StereoMIX u win10
« Odgovori #1 u: 24. Svibanj 2018, 13:02:35 »
Juraj,

definitivno ti ne mogu dati nikakav konkretan savjet, jer ne koristim Win 10, ali prateći neke druge
radioamaterske grupe, primijetio sam da se puno ljudi žali na probleme sa postavkama zvučne kartice
nakon nadogradnje Windows 10 tijekom svibnja. Uglavnom, u Win 10 treba ručno aktivirati određene
postavke zvuka i miksera, za svaku aplikaciju posebno.

To je prije bilo automatski aktivirano, ali navodno, radi poštivanja odredbi propisa o zaštiti osobnih
podataka, sad je blokirano i ostavljeno je na volju korisnicima da sami to aktiviraju, za svaku aplikaciju
posebno.

Također, ako koristiš vanjsku USB zvučnu karticu isključi ''power saving'' za USB.
Ova ''štednja struje'' nakon nekog vremena isključi USB, pa nastaju problemi.
Jednako vrijedi za Win 7 i Win10.

Kad uspiješ riješiti problem javi, tako da olakšaš nama drugima kad pređemo na Win 10.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

Offline 9A2JK

• Global Moderator
  • ???
    • 9A2JK Amateur Radio Site
« Odgovori #2 u: 26. Svibanj 2018, 09:19:24 »
Upravo sam pročitao na jednoj grupi, pa citiriam:

The fix for the loss of audio I/O for the Windows Update 1803 appears to be fairly easy to fix.

Go to Settings and select Privacy. Then select Microphone from the menu on the left side.

Check the box titled "Allow apps to access your microphone.

You will then have to decide which other, if any, apps need to be turned off or on (Camera, Cortana, etc.).

Juraj, ne znam da li je ovo rješenje tvog problema (ne koristim Win 10), ali možda ...

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

Offline 9A7KSJ

• Junior Member
  • **
« Odgovori #3 u: 27. Svibanj 2018, 08:18:48 »
9A2JK  hvala na pomoći , ipak se vraćam na WIN-7 gdje mi radi sve normalno . Nisam uspio ništa sa StereoMix u Win10 , jednostavno kao da nema komunikacije , šta god da snimam recimo u Audacity sa Youtube-a samo šum ,,,, podešeno je sve i u Audacity odabrano StereoMix ali koda je veza prekinuta , tako se ponaša ( Volume za snimanje je na MAX podešeno ali uzalud .

73 de 9A7KSJ

Offline 9A7KSJ

• Junior Member
  • **
« Odgovori #4 u: 24. Kolovoz 2018, 17:30:58 »
Evo za one koji imaju problem kao ja i koji će ga imati u vezi stero-mix u Win10 , problem sam riješio na ovom linku

https://pcsupport.lenovo.com/hr/en/downloads/ds039812

Driver sa Realtekove stranice mi neradi , kako sam opisao u prethodnim porukama , a sa ovim driverom radi OK . Neznam zašto , nije ni bitno , bitno da funkcionira .

Toliko , nadam se da će ovo pomoći i drugima

73 de 9A7KSJ