• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Jarunsko druženje

Autor 9A6AA, 20. Prosinac 2018, 09:37:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Jučer, kasno popodne na Jarunu je održana svečana sjednica IO ZARS-a a potom je uslijedilo radioamatersko druženje. Oko 40 zagrebačkih radioamatera raspredalo je radioamaterske priče svih mogućih tema. Bilo je ugodno a pogotovo kada su zamirisale kuhane kobasice i prokuhalo Vrbino (9A2HW) vino.

Svratio sam i do prostorija DX kluba. I dok sam s Emilom, 9A9A, Vrbom, 9A2HW, pričao o radioamaterskim dogodovštinama iz mladih dana, u drugoj prostoriji Domagoj praši na kratkom valu kao 9A18YOTA. Ostao sam paf! Nakon što je odradio pregršt inozemnih postaja, trojici mladih koji su bili oko njega doviknu: "Evo i jednog našega - 9A6R".
Domagoj je mladi operator. Prije par godina nije upao u ekipu koju su dečki iz Hrvatskog DX kluba obučavali u Ruđeru jer se kao najmlađi zainteresirani nije uklapao u godište polaznika (razred) pa je prešao u  RK HFF klub. Nakon godinu dana, predložio sam mu da se priključi svojim dečkima jer kod nas nije imao vršnjaka za druženje. Transfer je uspio bez naknade. Hrvatski DX klub je izuzetno zadovoljan s njim.
A i mi, zato što nije odustao...

9A6AA
RK HFF
"DX never sleeps..."