• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Preporuka za vokac

Autor 9A3GLD, 20. Ožujak 2018, 10:01:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3GLD

Lijep pozdrav svima,
molim za preporuku za vokac te trgovinu gdje ga kupiti ili online naručiti.

Do sada sam imao Baofeng, a sada bih uzeo nekakav brand-name tipa Yeasu ili slično.
Trebaju mi bandovi 2m i 70cm, full dual-band, sve što treba za repetitore, eventualno mogućnost programiranja preko PC, pristojno trajanje baterije.
Ne treba biti ništa bijesno.

Naljpše zahvaljujem svima na savjetima.

Davor (9A3GLD)

9A2BX

Preporučujem TH-7E "Kenwood".
Klasičan i pouzdan.
Najveća prednost u odnosu na druge uređaje jest - prijamnik za kratki val SSB/CW do 30 Mhz.

9A5CZI

Također bih ti preporučio Kenwood TH-F7E.
Za razliku od Baofenga možeš istovremeno slušati dvije frekvencije, a prijemnik pokriva frekvencijsko područje od 0,1MHz do 1200MHz (AM, FM, SSB).
Naravno, nema neki moćan filter za SSB, ali je funkcionalan.
Također, za razliku od Baofenga nisam imao nikakvih problema sa zagušivanjem prijemnika jakim signalima.
Jedino što dolazi u kompletu s očajno lošom pendrek antenom, ali to je manji problem...

73, Zrinko

9A3GLD

Zahvaljujem na preporuci za Kenwood TH-F7E. Malo me iznenadio cijenom, ali očito je riječ o provjerenom klasiku koji vrijedi te pare.

Molim još savjet gdje ga kupiti? Ima li neki provjereni dućan u RH ili neki webshop u EU?

Hvala, Davor (9A3GLD)

9A2JK

Probaj Google pojmove wimo, martin lynch

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3GLD

Hvala na savjetu, ali nažalost, na oba ta dva webshopa je ovaj model "SOLD OUT - NO LONGER AVAILABLE", piše da se ne proizvodi od kraja 2016. i više ga nema u prodaji.
Pokušat ću izguglati ako ga još negdje ima za kupiti.

Ima li ovaj model nekoga svoga nasljednika?

9A5CZI

Sjetio sam se još jedne mane koju ima F7E. Naime, kod priključivanja punjača jako je važno držati se uputa, a one kažu da prvo kabel punjača treba priključiti na uređaj, a tek nakon toga adapter u 230V.
Kod isključivanja se radi obrnutim postupkom, tj. prvo adapter isključujemo iz 230V, a zatim kabel iz uređaja. Ako se to ne poštuje, može u nekim rijetkim slučajevima doći do pregorijevanja osigurača u vokcu.
Malo bedasta mana za jedan Kenwood, ali što je tu je... Možda su u međuvremenu to ispravili.
Cijena je slična kao i za Yaesu i Icom ručne stanice. Kako s ovim drugima nisam radio, ne mogu ih komentirati. F7E sam uzeo baš zbog mogućnosti demodulacije SSB-a.

73, Zrinko

9A5EE

Jedan th f7 je na njuškalu, ima dodatne opreme pa je i skuplji. Za nasljednika treba izdvojiti duplo više.

73

Sanjin