HRS > Članske diskusije

Račun za članarinu

(1/1)

9A3TY:
Poštar nikako da donese račun za uplatu članarine i članskih doprinosa koju ste uredno obavili prije više od mjesec dana?
Ne čekajte više. Neće je ni donijeti osim ako to izričito ne zatražite od djelatnica stručne službe jer se računi ne šalju "po defaultu".

Kako ćete onda u vašem računovodstvu pravdati tu uplatu?
U pomoć priskače račun koji vam je poslan e-mailom. To što ne znate na koji je e-mail poslan i to što od tog e-maila ne znate ni korisničko ime ni lozinku (a ni ostale podatke potrebne za čitanje maila) to valjda nema veze.

O čemu se radi? Izgleda da je HRS u sklopu svoje dogogodišnje digitalizacije (u koju su utučena značajna financijska sredstva, ako je suditi po financijskim izvješćima) odlučio svim klubovima otvoriti e-mail adresu u domeni @hamradio.hr i na nju dostavljati račune iako su klubovi u nekoliko anketa uredno dostavili koja je njihova službena e-mail adresa (barem mi jesmo).

I zato neka vas ne čudi npr. da je račun s nadnevkom izdavanja 30.03. poslan 02.05. na e-mail adresu za koju niste niti znali da je imate.

Kako bi to bilo kad bi nešto u HRSu funkcioniralo kako treba.  :(


9A8MM:

--- Citat: 9A3TY - 09. Svibanj 2018, 09:08:21 ---Izgleda da je HRS u sklopu svoje dogogodišnje digitalizacije (u koju su utučena značajna financijska sredstva, ako je suditi po financijskim izvješćima) odlučio svim klubovima otvoriti e-mail adresu u domeni @hamradio.hr...

--- Kraj citata ---

Bok Ivo.

Od kad sam preuzeo administraciju accounta na @hamradio.hr, nije mi došao zahtjev iz saveza za otvaranjem emailova klubovima. Uglavnom zahtjev dođe od predsjednika/tajnika kluba, ako im takav email treba.

Dali mi možeš dati par primjera, da provjerim kada su otvoreni?

Marko, 9A8MM

9A3TY:
Marko,

drago mi je da barem netko iz "struktura" ima volje napraviti nešto. No, što će se postići otkrivanjem kad je neki e-mail account otvoren? Dokazat će se da je moja sarkastična izjava netočna? Da je riječ o mnogo starijoj "zavjeri"?
Vjerojatno su i izjave ljudi na sjednici Skupštine da nisu dobili račun isto netočne / neistinite? Vjerojatno je i Kokijev (9A2JG) post na njegovom forumu u kojem kaže da su mu poslali na adresu koju ne koristi isto netočan / neistinit? (Pozdrav Kokiju ma na kojem forumu bio :-) )

Evo ti u prilogu dokaz kojim djelatnica dokazuje da je "izvršila" svoju obvezu pa ti vidi. Nisam mogao vjerovati da je taj e-mail aktivan pa sam čak poslao mail da vidim hoće li mi se vratiti. Ja ti mogu samo reći da ni predsjednik ni tajnik (tj. ja) nemamo korisničke podatke kojim bi mogli pristupiti do tog maila niti nam trebaju jer tu e-mail adresu nigdje na dokumentima, u dopisima, web stranicama, ... nismo niti spomenuli.
Godinama kontaktiramo HRS sa jedne te iste adrese. A ona nije @hamradio.hr.


Bilo bi lijepo da se naša djelatnica oglasila i rekla odakle joj ideja da nam račun treba slati na tu adresu ali taj film očito nečemo gledati.
Naravno da je lakše ignorirati "onu crnu ovcu" nego li priznati pogrešku. Gurneš pod tepih, za par dana svi ionako zaborave. A povećana(?) plaćica i dalje stiže. Radio ne radio.
 
Nitko iz saveza nije odgovorio ni na jednostavno pitanje koje sam poslao na mailove tajnice, tajnice 2 i predsjednika a koji glasi " otkud vam podatak da je naša e-mail adresa ..." Ili možda jesu? Na tu falšu adresu  ::) To ipak samo ti Marko možeš provjeriti.  ;D

I dok neki rasturaju po inovacijama mi ne možemo imati niti najbanalniji download dokumenata u pdf obliku nego moramo čekati da nam se netko smiluje pa da možemo odraditi svoje obveze (za koje ne primamo plaću).

Ne znam za druge ali meni je pomalo dosta. Mislim da sljedeće godine HRS neće vidjeti moj članski doprinos. Ni finincijski ni bilo kakav drugi.

9A8MM:
Bok Ivo.

Ono što ja vidim je sljedeće:
- 9a3w je alias na 9a1rkv
- 9a1rkv je otvoren 15.3.2009., a zadnji put se netko logirao pred 9 godina (vjerojatno kada je i otvoren)

Nije mi motiv/namjera dokazivati da imaš/nemaš pravo, nego bi htio rješiti problem, ako mogu. Slažem se s tobom: ako si u upitniku koji je savez poslao naveo email, to je emali na koji želiš da te se kontakira. Na to, nažalost, imam isti utjecaj kao i ti.

Dali su ti odgovorili na mejl ili nisu ne mogu provjeriti: @hamradio.hr je na Googleu. Pristup mejlovima nemam uopće, a pristup logovima mi je vrlo ograničen (GSuite je originalno bio free paket, pa dosta funkcionalnosti nemamo) :(

Marko, 9A8MM

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju