• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IC-706 MK II G - bez prijema

Autor 9A3SM, 04. Listopad 2017, 21:36:08

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3SM

Dobro večer svima,

Imam pitanje i naravno cijenim i prihvaćam i savjet za rješenje moga problema.
Naime danas popodne dok mi je uredjaj IC 706 MKIIG bio na prijemu odjednom nestade šuma i bilo kakvog signala.
S-skala pokazuje "do daske" sve kockice bez obzira da li prebacim na očitanje SWR, power ili ALC .. kockice ispod su do kraja.
Displej je upaljen, prebacivanje bandova je moguće, očitavanje brojeve je ok ali jedini problem da nema nikakav signal naprijemu.
Pokušao sam isključiti, pa otpojiti napajanje, ostaviti 5 minuta da se predomisli ali tvrdoglavac nije popustio ...

Bitno da mi nije krepao prije dok sam čekao Toma 2AA sa nove IOCE ...
Ako se netko susretao sa ovim problemom molim da mi javi što bi bilo problematično i naravno da to treba popraviti pa očekujem da je netko slao negdje da se to riješi.

Hvala unaprijed na bilo kakvim informacijama.

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A2Z

Pozdrav Mato!
Možda da napraviš reset ako već nisi uradil ?

IC-706MKIIG - Hold [UP] & [DOWN] buttons and turn the radio on.

73! 9A2Z

9A3SM

Bok Štef,

Nisam ali probaću i to pa da vidim.
Javiću ti kako je prošlo.
Mato

9A5TD

Probaj FULL RESET i iskljuci AGC i DSP mada mislim da nece reset nista promjeniti...vec da je krepalo nesto od navedene logike...sorry...

9A2Z

Citat: 9A5TD  u 05. Listopad 2017, 17:31:14
Probaj FULL RESET i iskljuci AGC i DSP mada mislim da nece reset nista promjeniti...vec da je krepalo nesto od navedene logike...sorry...

Ja sam jučer predložio FULL RESET što će Mato i učiniti.
Ako imaš možda neki drugi prijedlog, napiši........

73! 9A2Z

9A3SM

Evo kratke obavijesti pošto se prije nisam mogao javiti.
Kad sam uhvatio vremena za resetiranje , spojim stanicu na ispravljač, upalim je i ona svijetli i sumi kad sam spojio antenu.
Sama od sebe proradila ZA SADA .. nije bilo potrebe ništa drugo pokušavati ... do kada vidjećemo kad bude vremena da je opet testiram par sati.
Svima zahvaljujem na prijedlozima i ponudjenoj pomoći.
VY 73 de Mato - 9A3SM

9A3SM

Novo stanje IC-707 MK II G ---

Nakon prilike za testiranje utvrdjeno da i poslije "resetiranja" stanica nakon paljenja radi 3-5 minuta i onda se odjednom sama od sebe " isključi" sa prijema.
Znači mogu se mijenjati bandovi, modovi ali je mrtva po prijemu ... ipak će morati negdje na "stol" da se vidi gdje je problem.
Srdačan pozdrav

Mato - 9A3SM