HRS > Web HRS-a

Novi HRS-ov web

(1/16) > >>

9A8MM:
Pozdrav svima.

U proteklom razdoblju pripremljene su nove web stranice Hrvatskog radioamaterskog saveza. Radilo se na vizualnom identitetu, modernizaciji, te povećavanju kvalitete prezentacijskog sadržaja za posjetitelje, kako za postojeće radioamatere (domaće i strane), tako i za sve koji traže informacije o radioamaterizmu, te projektima i radu HRS-a i hrvatskih radioamatera.

Što se mijenja:
- platforma za uređivanje i prikaz sadržaja
- sustav malih oglasa (pravila ostaju ista)

Što ostaje isto:
- jedinstveno korisničko ime i lozinka za pristup portalu i forumu
- sva pravila koja su vrijedila i do sada (pravila korištenja web stranica, pravila korištenja foruma, pravila korištenja malih oglasa)

Što se zadržava:
- sadržaj objavljen na postojećim web stranicama (zapisnici, odluke, pravila, rezultati, upute, ...)
- vijesti objavljene unatrag mjesec dana (ostalo će biti dostupno na arhivskoj verziji weba)
- korisničke imena i lozinke

Što se gubi (seli na arhivski web)
- vijesti starije od mjesec dana
- svi mali oglasi trenutno prijavljeni u sustavu

Na što ove promjene ne utječu:
- korisničke web stranice (sve što je na web.hamradio.hr)
- @hamradio.hr email adrese (i sve što je vezano za vaš Google @hamradio.hr profil)

U prijelaznom razdoblju moguće su poteškoće u radu u obliku prijave ili korištenja stranica na bilo koji način. Iako smo sustav testirali više puta u više različitih primjena, molimo vas da sve promjene šaljete na webmaster@hamradio.hr i da imate razumijevanja u takvim situacijama. Namjera je da web stranice budu korisnije svima, s više sadržaja i s modernijim izgledom, pa su i vaši komentari dobrodošli.

Radovi na prijelazu iz postojećeg na novi web planirani su noći iz nedjelje 26. ožujka na ponedjeljak 27. ožujka. Procjena je da će u to vrijeme web biti nedostupan 20tak minuta. Potpuna funkcionalnost (logiranje, objava novih vijesti) bit će nedostupna nekoliko sati.

Pri prvom logiranju na novi web, potrebno se logirati preko foruma. Trenutno nema načina za automatsku sinkronizaciju korisničkih profila između foruma i novog sustava (zbog različitih autorizacija na ova dva mjesta).

Marko, 9A8MM

9A2JK:
Predlažem da komentare na nove web stranice jasno razgraničimo na dva dijela:

a) funkcionalnost, izgled, dostupnost i slično
b) sadržaj

Miješanjem a i b rasprava postaje nejasna i sama sebi svrha ili, jasnije rečeno,
postaje MPS (mlačenje prazne slame). To ne želimo.

73
Martin 9A2JK

9A8MM:
Pozdrav svima.

Zbog restorea baze par sati unatrag, nekih postova više nema na forumu. Prilažem njihove screenshotove.

Marko, 9A8MM

9A2JK:
Moj preglednik je ''vatrena lisica'', najnovija verzija na Win 7.

Kad sam na forumu, link na vrhu stranice, tj. klik na
Hrvatski Radioamaterski Savez bi trebao vratiti na
glavnu stranicu, ali vraća opet na forum, a ne na glavnu stranicu.

73
Martin 9A2JK

9A8MM:
Pokušat ću redom odgovarati:

9A3TY: "Not Found; The requested URL /kako-postati-radioamater/ was not found on this server. Additionaly, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."

- Možeš li mi dati screenshot na to? Klikom na naslovnicu i izravnim upisivanjem URL-a dođem na web, bez 404 greške. Da nije bio neki privremeni problem?

9A3IV: "Promjena da bi bilo promjene. Svaka promjena svaki put na gore. navići ćemo se i na ovo ali žali bože truda, vremena i novaca. Užas užas užas. Ako je promjena web stranica pokazatelj kako će biti ubuduće sačuvaj nas bože strave i užasa"

- Hvala na komentaru. Posebno me se dojmio "Užas užas užas" dio ;) Možeš li dati konkretno na što se referenciraš? Dali pričaš i dizajnu, sadržaju ili općem dojmu? Ovo je treći ozbiljniji redizajn stranica u proteklih 14 godina, uvažavam da se o ukusima na raspravlja, ali bi volio čuti konkretno (primjerice, kao što je kasnije 9A3TY napisao), što točno najviše zamjeraš. Ako napišeš prijedloge što bi moglo bolje, možda ih mogu/možemo uvažiti?

9A3LI: "Nego, ne znam jel to kod mene ili i drugima broj 9 ide malo dolje pa na prvu izgleda kao "g""

- Stvar fonta koji koristimo za prikaz weba. Ako jako smeta, možemo razmisliti o promjeni fonta.

9A3TY: "Iako su stranice rađene u responsive-design tehnologiji ne prikazuju se dobro na android mobilnim telefonima (isprobao na na androidima 4.1.2 i 4.4.2 i u par različitih browsera"

- Mi možeš poslati screenshotove na webmaster@hamradio.hr, da mogu provjeriti i da pokušamo riješiti i to?

9A3TY: "Nema svježih audio-vizuelnih materijala, sadržaj je pun zastarjelih i ponekih netočnih informacija (očito je preslikavanje starog teksta u novo ruho bez osvježavanja i popravljanja istoga)"

- Vidjet ćeš da je na više mjesta polinkano prema audio-vizualnom sadržaju kojeg imamo (npr. pod ARG je ono što je HRS radio, pod YOTA je ono što su talijani radili, ...). Ako imaš još takvog sadržaja kojeg bi mogli staviti, a koji na dobar način prezentira hobi kojim se bavimo, pošalji mi (preferiram webmaster@hamradio.hr), pa mogu ubaciti na odgovarajuća mjesta.

9A3TY: "Stiže nam Skupštine a nema popisa članica sa stanjem 31.12.2016."

- Koliko imam informacija, ovo bi trebalo biti spremno u ponedjeljak (sutra). Sadržaj uređuje Ivo, i kad on dobije informacije, može ih objaviti.

9A3TY: "Strance ne olakšavaju posjetitelju dolazak do informacije u najkraćem mogućem vremenu..."

- Bilo bi super kad bi ovakve stvari, tamo gdje vidiš da ima prostora za poboljšanje, poslao na webmaster@hamradio.hr. Uvijek mi je drago čuti što mi je promaklo, a može se riješiti.

9A3TY: "Očekivalo bi se i da će umjesto lutanja po bespućima interneta postojati i jedna stranica na kojoj bi bio kalendar održavanja tečajeva i polaganja ispita a koji bi se punio kroz vrijeme na temelju prijava organizatora."

- Najbliže ovome je: http://www.hamradio.hr/kalendar-aktivnosti/. Uređivanje ovog kalendara ide preko Saveza (da, možda je malo sporo, ali bi trebalo bit konzistentno: organizatori pošalju Savezu, Savez ažurira kalendar). Možemo u perspektivi razmišljati i o nakom kalendaru kojega bi svi članovi mogli puniti, ali iz dosadašnjeg iskustva, neće ga puniti nitko (primjer je bio kad smo tražili klubove da šalju najave svojih aktivnosti i izvještaje o njima, kako bi ih mogli objaviti na webu, pa to šalje troje ljudi kroz godinu).

9A3TY: "Sadržaj daje na prvi pogled) naslutiti da u Hrvatskoj ozbiljno djeluje jedino Radio klub Pazin..."

- Možeš li mi ovo obrazložiti? Na što točno misliš (linkovi bi pomogli)? Ostalo što se tiče rada RKP-a mislim da ne spada pod temu "Web HRS-a", pa predlažem da za to otvorimo novu temu, ako treba pojasniti što i kako Radioklub Pazin radi :)

9A3TY: "Naslovnica je neiskorištena"

- Mogu prihvatiti kao komentar, ali bi napomenuo da je ideja bila da ne nakrcamo naslovnicu sa svime, nego da na njoj imamo istaknute glavne informacije: kako postati radioamater, rad s mladima, zadnje vijesti i linkove na pojedine sekcije.

9A3TY: "Karta repetitora je (i dalje) netočna..."

- Imamo dva rješenja: ažurirati postojeću ili postaviti novu. Meni su ok obje solucije.

9A3TY: "Nije došlo do objedinjavanja raznih izdvojenih domena pod jednu kapu (hrvhf, cro-cc, ...) pa UKV, KV, ... stranice izgledaju siromašno".

- Ideja je ovakva: hrvhf.net, cro-cc.net i ostali webovi ostaju. Oni su specijalizirani webovi, svaki za svoje područje. Na hamradio.hr bi trebale biti samo ažurne osnovne informacije o sekcijama, područjima, aktivnostima. A za detaljnije o svemu se čitatelja upućuje na specijalizirane webove. Možda u ovem trenutku KV i UKV sekcija na hamradio.hr izgledaju siromašno, ali zato nam je ovo prilika da ih pojačamo sa sadržajem.

Na email je stiglo još jedno ogromno negodovanje kolege 9A9C, koje zbog pravila foruma neću copy/pasteati. Koliko za sada vidim, novi web se ljudima ne sviđa ni dizajnerski ni sadržajno, i najrađe bi da se vratimo na staro. I dizajn i sadržaj se mogu izmijeniti, pa je ovo možda dobra prilika da to napravimo.

Marko, 9A8MM

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju