• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Što očekujem od novog vodstva HRS-a?

Autor 9A2JK, 21. Studeni 2016, 19:19:01

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5TD

Citat: 9A6C  u 22. Studeni 2016, 17:06:29
:D
Mislim da si u pravu - promašio si ceo fudbal ;)
Uz malo dobre volje mislim da ćeš lako pohvatat konce ove CBradioamaterske sage.

Jutro,

Dobro receno, znaci puno toga ne znam pa mi prica izgleda naivno ...a jbg. takvi smo mi optimisti !

9A2JK

Citat: 9A6C  u 22. Studeni 2016, 12:40:02
Martine, napisao si i ovo u prethodnoj rečenici:

Mislim da nije dobar pristup ''izbacite CB radioamatere'' jer to ne postoji.

Naravno da sam napisao gornju rečenicu, ali imam lagani dojam da si je pogrešno protumačio.

U Klasifikaciji djelatnosti udruga:
a) nema klasifikacije radioamateri
b) postoji klasifikacija ''CB radioamateri''

Naš cilj bi trebao biti da u Klasifikaciji djelatnosti udruga postoji klasifikacija radioamateri,
onako kako su radioamateri definirani u Zakonu o elektroničkim komunikacijama i Pravilniku
o amaterskim radijskim komunikacijama. Drugi neka sebe nazivaju kako ih volja. Ne mislite
valjda da mi imamo ekskluzivno autorsko pravo na riječ radioamater? Naš cilj bi trebao biti
uvrštenje radioamatera u Klasifikaciju, a ne izbacivanje nekih drugih koji sebe nazivaju
sličnim nazivom. Zato sam napisao da nije dobar pristup ''izbaciti CB radioamatere''
(uz argument) jer to ne postoji.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TA

evo još jedan glas iz klase optimist...

sve se češće slažem sa 5TD... u cjelosti, a i potpuno...

da li se okrenuti svojem boljitku... ili kopati rupu pod drugime...

bolje kopati rupu... em sme Hrvati... em je zdravo za kondiciju...

a prema naslovu: što očekujem od novog vodstva HRS?

drugovi, došli smo do ruba ponora... povedite nas korak naprijed...

kako u životu, tako i u radu...

LP Dado
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A3LI

Kad ste se već raspisali o željama pa da ja malo pridodam.
Očekujem kao i od bivšeg vodstva, ništa!
Radio hobijem se bavim za svoje veselje a za druge i njihove probleme nemam vremena,
bitno da znam kome platiti neku članarinu da baš nisam potpuni pirat-ilegalac ako ikada
slučajno stisnem TX na uređaju, za slušanje valjda više ne treba odobrenje-dozvola-licenca.
Svako ima svoje veselje koje može podjeliti sa drugima a frustracije i nezadovoljstva
neka zadrži za sebe.
8)

9A6WW

Darko, slažem se (i priznajem da sam prilično okijevao da li se uopće javiti ili ne).

Moja očekivanja su također ništa. Ali dozvoljavam da postoji neka mogućnost i da me ugodno iznenade, pa se onda (možda) i zainteresiram za ono što  se "tamo" radi.

Za HRS nije problem što ja osobno od njih ne očekujem ništa ili što mi HRS ne treba, nego što i klubovi imaju slična (nikakva) očekivanja. Npr., u mojem klubu nikog nije posebno interesiralo tko je kandidat za predsjednika i kako glasati na skupštini. A i zašto bi ? Klubovi se sami moraju boriti za svoje preživljavanje, a HRS im je samo dotatni teret.

Ako se ovaj trend nastavi, HRS bi definitivno mogao postati nepotreban, barem što se tiče klubova i radio-amatera. No ne brinem se da će odumrijeti, on je dovoljan sam sebi. Čak i bez članava i članarine, budžetska lova iz vertikalne udruge (HTZK) će pristizati pa će I HRS preživjeti, t.j. plaće za profesionalce, dnevnice, honorare, te hladni pogon će uvjek biti (stvarno ne znam odakle nekome smiješna ideja da bi se HRS "ispisao" iz HTZK!). Moglo bi se tu još dosta toga napisati, ali sve u svemu, ispada da se HRS baš i nema neke velike razloge da se mijenja, jer mu je dobro i ovako.

Varaju se oni koji misle da je HAKOMU veliki problem preuzeti dodjelu radioamaterskih znakova te da ga HRS rješava velike brige. Suprotno, novo radno mjesto u sistematizaciji državne službe politika jedva čeka pa da nagradi nekog svojeg zaslužnog apanažom. Ako se ovako nastavi, to je samo pitanje vremena. A QSL služba? Tako i tako svaku značajniju karticu šaljemo / dobivamo QSLD. Časopis? Sjeća li ga se jos tko?

Prijedlozi za poboljšanja HRS na forumu ? Konstruktnivnih ideja među "glasnim" članstvom napretek, hi... Ispada da je najbitnije zabraniti tamo nekoj CB udruzi građana da se zovu radioamateri ? I onda će se u HRS poteći med i mlijeko...

Zvuči previše pesimistično? Može biti da sam danas malo loše raspoložen, hi...  no kao što sam u uvodu napisao, nada za ugodna iznenađenja uvijek živi.

Najbolje želje novom vodstu.
73

9A6WW

Pozdrav,

Da li da otvorim novu temu ili da se javim u ovoj koja je naglo zamrla pred mjesec dana? To je nebitna dilema za moje pitanje:

Da li se gdje na HRS stranicamo mogu pronaći dokumenti sa skupštine? Zapisnik, ko je bio prisutan i kako glasao itd.? I sve ostalo što ide uz obaveznu papirologiju?

Ja sam možda neznalica i to ne mogu naći u dubini HRS stranica. Ako sam što previdio, molim upućene za link (molim lijepo, samo ne link na audio zapis).

Post sigurno nije out of topic, jer to je bar minimalno očekivanje od novog vodstva da se u razumnom vremenu objave dokumenti. Osim ako ono moje pesimističko "ništa" iz predhodnog posta nije gruba realnost.

73

9A1AA

Zvonko, ne traži uzaludno na web stranici. Nema još ništa od službenih materijala sa netom provedene Izborne skupštine.
Znam to iz prve ruke ;)
73, Ivo 9A1AA

9A6WW

Ivo,

Tnx info. Malo mi ton tvojeg odgovora zvuči zabrinuto, hi... nadam se da to ne znači i da dokumenata neće biti???

Pozdrav

9A1AA

Ma nema razloga za zabrinutost. Ključne su riječi "nema još" ;)
Ako netko nije primjetio, nakon Skupštine, objavljeni su zapisnici zadnje sjednice prošlog saziva IO i prve sjednice novog saziva IO.
http://hamradio.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1100&Itemid=619
U ovom zadnjem već ima i zadataka   ;)
73, Ivo 9A1AA

9A6C

Hvata me panika...nisu nego počeli, a već toliko posla...

Još samo da nauče kako se zove koji član IO, bilo bi sjajno, ali polako, nije to lako...
Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A4QV

Neš ti zadatka....brainkiller  ;D

Treba izraditi software za popis članova saveza!!!
To mi zvuči kao loviti komarca puškom za slonove.

Najprije da se odluče, što je to član ili članica saveza. To su klubovi i ovih par počasnih ako ih još ima. Dakle za njih stotinjak ne treba software, to stane na dvije strane A4 lista.

Pa da čak i popisuju članove klubova koji su platili članarinu... software za 1000 redova. Pa to je najobičniji excel odradi, nedajbože access.
Uostalom, to je posao tajnice i administrativne tajnice, zašto sada trošiti resurse na to.

Po zakonu o udrugama, taj popis je odavno trebao postojati.