Autor Tema: Rad s mladima  (Posjeta: 7649 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A6AA

• ???
  • *
  • IOTA Country Assistant
    • Croatian Flora Fauna
Odg: Rad s mladima
« Odgovori #15 u: 29. Kolovoz 2017, 17:22:27 »
Emire to i jest problem, što se takve stvari shvaćaju kao vic. Veliki dio toga se financira novcima poreznih obveznika a to su naši novci.
Financirati neki projekt samo radi projekta nema smisla. To ti je kao da si platio toj djeci vrtuljak, bili su sretni tih 3 minute vožnje i nakon toga su zaboravili da su i bili na vrtuljku.
Tako je nazalost i sa ARG-om, dođoh - vidjeh - zaboravih
...

Ti reče da "ne vidiš razloga ulagati novac, vrijeme i energiju u nešto za što je dokazano da nema svrhe i koristi za opće dobro i boljitak te dječice."
E, ako tako stvarno misliš, obrati se gradonačelniku Bandiću, jer je projekt Divlje ljeto u ZOO vrtu financiran iz gradskog proračuna.

Glede floskule da "su to naši novci", znači: ja potrošio benzin za auto do ZOO-a, benzin sam platio od svoje mirovine, mirovina ide iz proračuna, proračun se puni novcima poreznih obveznika (i ti si među njima)... Gle stvarno, potrošio sam i tvoje novce!

E, Adame, Adame, vic-maheru jedan...
"DX never sleeps..."

Offline 9A4QV

• Život posvećen forumu
    • http://www.qsl.net/9a4qv
« Odgovori #16 u: 29. Kolovoz 2017, 17:57:16 »
Pa naravno da si potrošio i moje novce, jer od sredstava koje si ti odvajao za mirovinu su odavno pofarbani tuneli (po nekoiko puta).
Još malo će ti to zvučati kao vic, dok broj penzionera ne pređe broj zaposlenih.
Nakon toga će će to nama biti vic, nama koji dižemo sidro ili smo ga već digli i otišli tamo gdje su skakavci malo manji...
Pitaj Dragu, vjerujem da mu to sve izgleda kao vic, samo par sati vožnje od Zagreba.

QV

Offline 9A6XX

• Život posvećen forumu
    • http://rkp.ice.hr/hrle
« Odgovori #17 u: 30. Kolovoz 2017, 09:35:09 »
Adame, ma ja sam sretan što ti dižeš rolete pa podmećeš leđa i svima objašnjavaš što i kako bi morali - od portabl aktivnosti, rada s mladima, do projekata. Dokazana korist za svih.

73,
Hrle - 9A6XX

Offline 9A6XX

• Život posvećen forumu
    • http://rkp.ice.hr/hrle
« Odgovori #18 u: 08. Rujan 2017, 12:30:47 »
Podsjetnik da je ostalo još samo 6 dana za prijavu tečajeva za sufinanciranje od strane HRS-a:
https://www.hamradio.hr/download/Natjecaj_tecajevi_2017.pdf

Svi koji ste ili mislite raditi s mladima (do 26 godina) do kraja ove godine ovo je prilika da skupite pokoji novčić za djelovanje udruge.

Na stranici koja je namijenjena za brzu pomoć klubovima imate prezentacije koje možete koristiti i prilagoditi za svoja predavanja:
https://www.hamradio.hr/rad-radioamaterskih-udruga/

73,
Hrle - 9A6XX

Offline 9A4DC

• Senior Member
« Odgovori #19 u: 02. Lipanj 2019, 12:55:05 »
U organizaciji HZTK ZD je jucer 1.6.19 i ronilaca bila Eko akcija (4a po redu) ciscenja Uvale Jazina u centru Zadra.Istovremeno su se predstavile sve udruge HZTK ZD na nacin da su na gradskom mostu imale postavljene standove s prikazom njihova rada.
Rk Zd 9a1bst je imao postavljen izmjesten pps pod otvorenim (oprema Kemwood TS2000 plus zvucnici,ps,slusalice,rucni taster,laptop isl, ant na stalku suncobrana 5,7 m visoka profi marine hf vertikalka COMROD). Po dogovoru smo pustili da na 14mHz veze uzivo rade iskljucivo nasi hamleti osnovnoskolci (uz nas nadzor). Na prilozenoj fotki su (sliva na desno)  Ivan-Pavao 5i razred, Karlo-5r, Zara-5r, Sara-5r, Mirta-5r i Namik-8r. Jos su sudjelovali Ivana-5r, Ivona-5r, Domenik-8r i Duje-7r (al ja ih nisam stiga fotkat-hi). Od nas starijih smo bili 9a3eo (predsjednik Rk Zd) i (clanovi Io Rk Zd) 9a6cm i 9a4dc.
Napravljeno je 10ak qsoa u 70ak min rada (ant bila NVIS,hi) al uzivo prezentacijski cjelokupnom pucanstvu na mostu-hi). Ispalo ok, klinci zadovoljni, roditelji, ravnatelji i profesori jos vise (ima nesto i u lokalnim Zd medijima) .
Vy 73 to all de 9a4dc
ps-(nije da se hvalim al za to vrime mi i sestra-44g i necakinja-20g se "topile" s bocama zraka na ledjima i skupljale gluposti s morskog dna,hi,a svi skupa su nakrcali toga za par kamiona u 97 min zarona.ajoj ceg sve bilo! )

Offline 9A4DC

• Senior Member
« Odgovori #20 u: 02. Lipanj 2019, 13:01:44 »
Hm. Zeza me internet. Evo fotke (nadam se!?)

Offline 9A4NA

• Master in Training
    • http://www.qsl.net/9a4na
« Odgovori #21 u: 02. Lipanj 2019, 15:46:48 »
Da se i ja pohvalim.
Ova duša desno za stolom je Mirta Ćurković.
73 de 9a4na
Ponosni strikan ;)

Offline 9A6AA

• ???
  • *
  • IOTA Country Assistant
    • Croatian Flora Fauna
« Odgovori #22 u: 04. Lipanj 2019, 22:31:05 »
Baš smo jučer bili u Zadru i o tome nam je vrlo ushićeno pričao g. Vidović.
Akcija vrijedna pozornosti!

9A6AA
"DX never sleeps..."

Offline 9A4DC

• Senior Member
« Odgovori #23 u: 15. Lipanj 2019, 12:56:11 »
GD OMs. Danas je Iaru/Arrl KIDSDAY.
9a1bst ce pokusat probat participirat s nasim novim 11god hamletima od 17 do 19utc na preporucenim frekv na 14/7/3ipo kao 9a1bst. Krenuli bi i ranije,al skola jucer zavrsila,dica se tribaju okupat,otic na sladoled itd. Zvat cemo cq, najavim na clusteru,al pse strpljenja, jako su pametni al ipak tek zaigrana djeca.
Vy 73 to all es hpe cuagn.
Dc

Offline 9A4DC

• Senior Member
« Odgovori #24 u: 15. Lipanj 2019, 19:18:25 »
CQ KIDSDAY FROM 9A1BST NA 14280 Do 17,30 UTC nakon toga 7 MHz

Offline 9A4DC

• Senior Member
« Odgovori #25 u: 16. Lipanj 2019, 14:48:39 »
Lp svima.
1. Kidsday - jucer od 17 do 18ipo utc su radeci ssb iz 9a1bst na 14, 7 i 3ipo MHz nasi najnovij hamleti u kidsdayu napravili ukupno 14 kompletnih i dugih qsoa uglavnom sa Eu postajama (ni 1 9a).
2. U organizaciji HZTK ZD od jucer do iduce subote (7 dana) je u Parku prirode Telascica (iota eu176, ioca ci018, 9aff016) organiziran tradicionalni Ljetni kamp najboljih mladih tehnicara iz osnovnih skola Zd zupanije (njih 10ak). Tijekom kojeg je svaki dan tematski za 1 vid TK. Nedjelja ujutro je predvidjena za HAM a popodne za CB. Radio klub Zadar je dosad uvijek odradjivao prezentaciju radioamaterizma predavanjem u kampu i prezentiranjem ARGa, a potom na contest lokaciji (obzirom da se poklapa sa iaru r1 50MHz i AA UHF ctestima) bi se polaznike odvelo na Tvrdjavu Grpascak (WCA 9A00322) iznad kampa gdje bi uzivo vidjeli kako izgleda gomila opreme i kako se rade cw i ssb cw veze, te im to bilo i pojasnjeno.
Ove god,nazalost iz objektivnih razloga nismo mogli ic na contest, kao i prezentirat arg.
Ali sam jutros ipak uspio izvrsit 2ipo satno predavanje i prezentaciju o radioamaterizmu. Cak im i uzivo pokazati ssb veze (1 s I, 1 s S5) i cw (T7) u ctestu na 432 Mhz radeci prakticki s nivoa mora (dodat mojih 176 cm HI) s 2ipo w (bat) s mojim ft817nd i njegovom "pendrek" antenom (cuo sam ja jos tog, ali oni mene NE) . Ovoj djeci je to ispalo jako zanimljivo, neki su najavili upisat tecaj najesen, a vecinu je fasciniralo sricanje slova (ostavio sam im prirucnik i vec sad njih 5-6 zna sričat svoje ime) jer ih to podsjeca kao na akcijske filmove.
Znaci ima volje kod mladih.
Vy 73 to all de 9a4dc

Offline 9A5N

• Senior Member
  • IOCA Aktivator
    • 9A5N
« Odgovori #26 u: 16. Lipanj 2019, 17:26:39 »
Lp Damire,

Još da imaš sa sobom barem koji JNA TS-4 taster sa zujalicom i na komadu kartona napišeš

TKO UTKUCA        DOBIVA
-----------------------------------
1. TATA          bonbon
2. MAMA          keks
3. TAMA          2 keksa
   .
   .
neke kratke riječi sa sve težim slovima
i nešto simboličnih nagrada
   .
   .
   .
n. SVOJE IME       sladoled i daje instruktoru broj mobitela mame/tate

Ispod svakog slova nactraš CW elemente i prije pokušaja na nekom nivou klincu otkucah par puta riječ da ulovi CW melodiju koju on treba u odeđenom broju pokušaja ponoviti.

Klinci se igraju i pokušavaju nešto "zaraditi" a ti, usput, probereš grupicu klinaca koji imaju predispozicije za CW tečaj.
Naravno, tko ne uspije u pokušaju dobiva utješnu nagradu.
« Zadnja izmjena: 16. Lipanj 2019, 18:33:29 od 9A5N »
73 de Neno 8)

Offline 9A4DC

• Senior Member
« Odgovori #27 u: 16. Lipanj 2019, 18:26:17 »
Neno ovaj tvoj post za bonbone je najkrace receno vrlo neozbiljan od tebe.
Kao Ioca mngr si me tribao kritizirat sto nisam ponio kv vertikalku il fd4 i odradio aktivaciju (jer 3 qsoa na 70cm to nisu) ,ovako... (ok,kritikujem sam sebe,lijen sam bio nosit! ).
Ipak da dopunim prijasnji post,obzirom da se radilo o prezentaciji i radu na baterije koristen je profi rucni taster (tzv pjesak) Junkers, a moj osobni profi marine elektronac Katsumi ostao ovaj put kuci (otukao samnom 80ih god 2-3 oceana i 20ak mora ww).
U duhu ham spirita ti zahvaljujem na komentaru i prekidam nekonstruktivnu diskusiju da ne ometamo druge.
Vy 73 do Kupa Jadrana i automatskog uploada natjecateljskih logova s otoka na iocu.
9a4dc

Offline 9A6WW

• Master in Training
« Odgovori #28 u: 17. Lipanj 2019, 16:34:18 »
Neno,

Moram priznati da si me malo iznedadio rekcijom u topic "Morseova telegrafija".
No nakon ovog me više ništa ne čudi.... ima nas svakakvih.

I dalje ti želim dobru prodaju.
73 Zvonko

Offline 9A6AA

• ???
  • *
  • IOTA Country Assistant
    • Croatian Flora Fauna
« Odgovori #29 u: 04. Kolovoz 2019, 18:28:00 »
E, to nisam doživio!
U ovoj smjeni Ljetne škole tehničkih vještina, dvojica polaznika, Gabriel i Mihael, učenici 7 razreda (osnovne škole blizu Rijeke i Pazina) naučili su telegrafiju za 6 dana. Kucanje, ne samo običnim pješakom već i elektroncem, ide im odlično. Rezultat je to njihove čvrste volje i svakodnevnog dolaska  u radionicu Radiokomunikacija u popodnevnim i večernjim satima, po tri-četiri sata.
Sada sve ovisi o sredini u koju se vraćaju...

"DX never sleeps..."