HRS > Članske diskusije

Rad s mladima

(1/7) > >>

9A4EW:
Ivo, tema je uistinu prešla u offtopic i možda bi trebalo otvoriti novu pod naslovom Rad s mladima. Jer to je koliko vidim veliki problem u cijeloj 9A a i u našem klubu u kojem su ostali samo Novi fosili :D. Tečaj nismo imali godinama i isto tako nemamo formulu kako privući mlade.
Dugo sam tražio uzrok tome, razmišljao kako su današnji klinci preokupirani novim tehnologijama interneta, mobitela i ovaj hobi ih ne zanima.
Međutim zapitao sam se kako to da Ameri trenutno imaju više RA nego ikada? Koja je njihova formula? Nisam niti na to pitanje našao odgovor, sve do jednoga dana kad sam pročitao članak jednog novinara koji je usto i radioamater. Članak je više političke naravi ali u jednom dijelu krije se ta "čarobna formula".
Evo ga na ovom linku: http://www.index.hr/vijesti/clanak/kako-je-hrvatska-prodala-buducnost-svoje-djece/857262.aspx

73 de 9A4EW, Hrvoje

9A6TT:
Nije ti uzrok samo preokupiranost tehnologijom.
Imaju tu i zasluge nase starije kolege (oni koji se osjecaju prozvanim nek se ljute slobodno).
Kako te klince privuci da rade zasigurno ne zakljucanim uredjajima u ormaru i vjecitim strahom da ce klinci pokvariti uredjaj.
Klubovima koji nemaju ni PPSa.
Uz malo truda svih nas po klubovima mozemo napravit puno i pomladiti klubove bez problema.

9A6AA:
Vidim na naslovnici vijest o uspjehu mlade ekipe iz 9A1A.
Samo oni koji su vodili tečajeve znaju koliki je napor potreban uložiti da bi se polaznici tečaja doveli do ispita a da ne pričamo što sve treba poduzeti da se novi operatori zadrže u klubu.
Upoznao sam većinu tih momaka i cura iz Tehničke škole Ruđera Boškovića, sada operatora pobjedničke ekipe. Nevjerojatan entuzijazam i zaljubljenost u ovaj hobi!
Prisjetih se 1968. godine: na tečaju nas je bilo tridesetak. Nakon ispita za tadašnju C klasu - ostao sam samo ja.
Bilo je to prije skoro 50 godina!
Zadivljujuće je to što je "moj" tečaj kao i tečaj iz kojeg je potekla ova mlada ekipa, vodila ista osoba: Nikola, 9A5W...9A6AA

9A7YY:
U zadnje vrijeme obično ne reagiram na postove. ( iskustvo ili nešto drugo...neznam, nisam siguran ;-)
U ovom slučaju sviđa mi se Emirov osvrt. Ako bi svaki od nas aktivnih operatora uspio motivirati bar jednog hamleta da ostane u ovom našem hobiju bio bi to uspjeh. Govorim to u svoje ime,  možda se 9A1CAG ponovno pojavi u eteru.
Trudim se, nadam se uspjehu.

9A3TY:
Čestitke pobjednicima i njihovim mentorima.
Nadajmo se da je među njima i sljedeći Nikola ...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju