HRS > Web HRS-a

Nedavni Error 503

(1/5) > >>

9A8MM:
Pozdrav svima.

Proteklih nekoliko tjedana prilikom pristupanja www.hamradio.hr web stranicama (ili nekim od stranica saveza na istom paketu), kratkotrajno se javlja poruka Error 503, koja označava da je server nedostupan. Trenutno je na istom paketu 11 web stranica saveza, broj pristupa (otvaranja stranica, pokretanja skripti koje se na njima nalaze, korištenje) je sve veći, te se ponekad zna dogoditi da se iskoriste svi dodijeljeni resursi, što dovede do ovog problema.

Radovi na optimizaciji su u tijeku (zajedno s ekipom iz PLUS-a, kod kojih hostamo web, analiziramo što troši najviše resursa da bi znali što napraviti dalje). Hvala svima koji su probleme prijavljivali na webmaster@hamradio.hr (slobodno to radite i dalje), uz isprike svima koji nisu mogli pristupiti web stranicama onda kada su trebali. Vjerujem da ćemo ovaj problem otkloniti vrlo brzo.

Marko, 9A8MM

9A6JRZ:
Obavezno blokirati web stranice koje prave probleme i pokušati obavijestiti onoga tko ih održava (ili će sami shvatiti kad vide da im stranice ne rade).
Ja sam zbog ovoga nisam nastavio prelazak s Joomla 1.5 na 3.6 za Đuru 9A1DL.
Ja se neću ljutiti ako blokiraš stranice koje sam održavam.

73 de 9a6jrz

9A6WW:

--- Citat: ---Trenutno je na istom paketu 11 web stranica saveza,...

--- Kraj citata ---

Kakve to ima veze?

Hamradio.hr zadnjih mjesec-dva ima ogromne probleme s response time. Ponekad se i po dvadesetak sekundi mora čekati na odgovor.

Vidim u prošlosti je bilo quasi-opravdanje ddos hakerski napadi, al to mi izgleda daleko od istine. Server jednostavno treba znati konfigurirati.

Ako neznaš, bolje ne diraj ono što radi jer će se u protivnom desiti ovo što upravo imamo.

73

9A3TY:
Ima tu i 504 :-)

S obzirom na to koliko se novca troši na web HRS-a mogli ste slobodno zakupiti dedicated server na kojem bi se glatko vrtilo puno više od 11 web siteova ...

A s obzirom da problemi sa siteom traju već dulje za "vrlo brzo" je već prekasno  ;D

9A6JRZ:
Pozdrav,

Dedicirani server ne riješava naše probleme ...
Opet to ne bi šljakalo bez dodatne administracije (bez obzira ako platino davatelju usluga "fully managed")

Evo citirane jedne obavijesti
"Skripte detektirane kao virusi, trojani, malware te php shell exploiti automatski su prebačene u karantenu kako ne bi nastala veća šteta na hosting računu, računalima posjetitelja vaše web stranice te na kraju i samom web serveru."

U našem slučaju ovakve stvari za nas riješava Marko, a ja tako da pitam :) .

Bilo je slučajeva da izađeš u susret čovjeku i dodijeliš mu dio svog hosting paketa i onda te zbog njegove web stranice "chat-a" blokiraju jer ubijaš server s nepotrebnim glupostima (prevelikim opterećenjem)

Što se tiče konfiguriranja servera to sigurno riješava plus.hr ali nisu svemogući. Na svom hosting paketu imam web stranicu od kolege koja je zastarjela i problem je PHP, mySQL i moj davatelj suluga je modificirao kod od Joomla-e (ja to ne bih znao) i sada Joomla 1.5 bez problema radi na PHP-u 5.6.27 (u pitanju je noviji server).

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju