• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Logotip HRS-a

Autor 9A2JK, 11. Listopad 2016, 19:28:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3SM

Dino, osim prospekata turističke zajednice NIŠTA AMATERSKO ... nekad su bile neke naljepnice ali i one ne u opticaju ...
Možda i ove značkice budu u privatnom angažmanu kao svojevremeno što smo radili značkice IOCA programa .. ništa od saveza.

Mato - 9A3SM

9A8A

Pozdrav !

Dino, Mato, ajde budite malo realni i ne kudite nesto sto jos nije niti izvedeno do kraja, a za sada je samo dobra ideja?
Da bi se promijenio logotip Saveza treba:

- sa 9A5HZ dogovoriti da Savezu ustupi, pokloni, proda svoju ideju logotipa
- na Skupstini promijeti cl. 6 i cl.7 Statuta

Tek nakon toga moze se ici u izvedbu naljepnica/znacaka/zastavica/majica..itd..sa tim logotipom.
Kako je redovna godisnja Skupstina tek na proljece iduce godine ima jos vremena da se logotip izglanca, ne vjerujem da bi se isplatilo sazvati izvanrednu godisnju Skupstinu samo zbog novog logotipa? Znam, sada ce se javiti oni koji zagovaraju "internet Skupstinu" ali i to treba nekako regulirati i rijesti da poslije ne bi bilo prigovora oko glasanja? A i pitanje je kako bi reagirali "nadlezni" da svako malo imamo Skupstinu.. ;)
Ispada da to nije i bas tako jednostavno.. ;D..ali svaka ideja je dobro dosla !

73
Mark

9A2JK

Citat: 9A8A  u 17. Studeni 2016, 12:32:18

Da bi se promijenio logotip Saveza treba:

- sa 9A5HZ dogovoriti da Savezu ustupi, pokloni, proda svoju ideju logotipa
- na Skupstini promijeti cl. 6 i cl.7 Statuta

Hvala Mark za jasno obrazloženje procedure.
Još samo ostaje da se ovo pitanje stavi na dnevni red iduće Skupštine.
Da li to inicira predsjednik, IO ili ide nekako drugačije?

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A4QV

Je li ima koji TATOO SHOP da si možemo taj logotip istetovirati  ;D ;D ;D
Neki popust na količinu ?

9A8A

Pozdrav !

U Statutu o tome pise:

Članak 66.
Inicijativu za izmjene i dopune Statuta može pokrenuti Skupština, Izvršni odbor, predsjednik, Nadzorni odbor i 5 (pet) članica Saveza.
Nacrt izmjena i dopuna Statuta pripremaju predsjednik i tajnik, utvrđuje ga Izvršni odbor i upućuje na raspravu članovima Skupštine Saveza radi pribavljanja mišljenja i prijedloga, s time da u roku od 15 dana nakon primitka nacrta obavijeste Izvršni odbor o primjedbama i mišljenjima

Ovdje bi valjda trebalo pisati "....Nadzorni odbor ili 5 (pet) članica Saveza"...ovako ispada da Nadzorni odobor treba jos i 5 clanica Saveza da nesto predlozi..hi

Ocito treba Statut pazljivo procitati i popraviti neke stvari  ;D

73
Mark

9A2Z

9A8A
Citat:Ocito treba Statut pazljivo procitati i popraviti neke stvari  ;D

Dok se Statut "popravi" i donesu neke odluke u vezi našega prijedloga za izmjenu logotipa proći će godine... ::)
To je jako komplicirano  ;D
Idemo dalje crtati značku. Možda sa prefiksom  ???

9A2BX

I tako ja zovem Duro-metal.
Opišem zahtjevne elemente značkice.
"1.000 kuna za alat", veli dama.
"Kakva je to firma bez alata i što znači alat"?, pitam ja.
"To vam je kalup".
"A koliko je po komadu značkice"?
"10 kuna".
Dakle, jedna značkica 20 kuna.
Jedna značkica - ručak u Klanjcu (sa prilogom).
Mislim da će Hrvati značkice izrađivati u Sloveniji ili Austriji.
Uostalom i pripadamo toj civilizaciji.

9A3IV

Nevjerovatno. Da mi je netko pričao nebi vjerovao. Ali moram vjerovati kad sam pročitao.

Priča ide ovako. Našlo se nekoliko ljudi kojima se ne ne sviđa logo HRS-a. Napravili su nešto što im se sviđa i odlučili da će napraviti značke u tom obliku. Stave natpis HRS, 9A i to je to.

Nažalost, nigdje nema podataka o tome tko je član HRS-a. Našlo bi se sigurno i nečlanova. I nema nigdje podatka koliko godina imaju. Tako se ponašaju otprilike 12-godišnjaci.

2BX, spominješ Sloveniju i Austriju. Kod njih se tako nešto sigurno nebi dogodilo.Nebi im ni palo na pamet

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A2Z

Ručak u Varaždinu sa prilogom je oko 25 kuna i dvije pive PAN 24 kune. Ukupno 49 kuna.  ;D
Mislim da 20 kuna za značku nije puno  ;)

9A2BX

Ja vam velim.
Zadnja razumna ekonomija u Hrvata, bila je u vrijeme Franje Josipa.
Slijedeći tjedan išćem u Grazu firmu koja ima "alat".

9A2Z

Citat: 9A3IV  u 17. Studeni 2016, 17:21:58
Nevjerovatno. Da mi je netko pričao nebi vjerovao. Ali moram vjerovati kad sam pročitao.

Priča ide ovako. Našlo se nekoliko ljudi kojima se ne ne sviđa logo HRS-a. Napravili su nešto što im se sviđa i odlučili da će napraviti značke u tom obliku. Stave natpis HRS, 9A i to je to.

Nažalost, nigdje nema podataka o tome tko je član HRS-a. Našlo bi se sigurno i nečlanova. I nema nigdje podatka koliko godina imaju. Tako se ponašaju otprilike 12-godišnjaci.

2BX, spominješ Sloveniju i Austriju. Kod njih se tako nešto sigurno nebi dogodilo.Nebi im ni palo na pamet

73 Damir

Ja ću se prvi "legitimirat" jer se meni taj logo ne sviđa.

Član sam HRS-a neprekidno od 1968 godine, imam 66 godina i (ponašam se po tvojemu mišljenju kao 12-godišnjak).
Ja sam jako sretan ako je to "istina".

Molim i ostale da se "legitimiraju" kojima se ovaj logo ne sviđa da Damiru  (možda još  nekima ispunimo želje)  :o

9A2Z, Stjepan iz Varaždina

9A2BX

Logo više nije predmet rasprave u grafičkom obliku.
V.10 sa bijelom podlogom plebiscitarno je prihvaćen.

Nu, međutim. Iza novog loga krije se novi trend i nova organizacija HRS-a kompatibilna sa ostalim članicama Europske unije.
HRS kao slobodna udruga građana sa jasnim nacionalnim identitetom, ali bez relikta prošlosti kao što je primjerice HZTK.
Udruga slobodnih građana koja radioamaterstvo shvaća kao osobnu slobodu i zajedništvo.
Udruga koja je radi principa i osnova slobode u stanju živjeti skromnije, a ne da se ljubav prema tehnici plaća doznakama iz Državnog proračuna za birokraciju.

9A3IV

A što mogu kad sam glup pa budite strpljivi i lijepo mi opet objasnite. Novi logo nije plebiscitom prihvaćen. Kako se mijenja logo Hrvatskog radioamaterskog saveza je objašnjeno u prijašnjim postovima. Nije bilo nikakvog glasanja na skupštini.

Bilo je nekakvo glasanje da li se sviđa sadašnji logo HRS-a ili ne. Ako se dobro sjećam, 26 ne, 10 da. To je cca dvije trećine. Puno glasova za promjenu ali nije plebiscit.

Dva ili tri čovjeka ovdje su rekli da im se sviđa jedna verzija. To opet nije plebiscit.

A možda kao što je 2BX napisao postoji nova organizacija radio amatera u Hrvatskoj. prva vijest. Naravno da oni imaju pravo na svoj logo. Naravno da imaju pravo na skraćenicu HRS. Zanima me puni naziv, radoznao sam. Nisam ni znao da su se registrirali. I mislim da je ova tu rasprava sasvim na krivom mjestu. raspravljamo o logou neke nove organizacije na forumu HRs-a. Sasvim neprimjereno.

A možda sam ja krivo shvatio i na izbornoj skupštini u subotu je izabran i 2BX i  2JK pa su ovo njihovi prvi službeni potezi.

Pomozite, zbunjen sam

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A2BX

"Zbunjenost" proizlazi iz neznanja.
Slobodan HRS (SRH) znači udrugu podobnu i blisku našem podneblju.
Srednjoj Europi.
Uzori su Austrijanci, Česi, Slovaci, Poljaci.
Naši prijatelji.
Tako jednostavno.

9A3IV

Nikad nisam bio na nekom sastanku IARU ali čuo sam da od čovjeka koji je bio da Česi imaju nekakve tri udruge koje se međusobno glože i svaka navlači na svoju stranu. Hvala lijepo, takav uzor mi ne treba.

Off topic sam, svjestan sam. Ali što je to evropski? Njemačko, Englesko, ili iz Brisela???? Ove riječi me podsjećaju na bivšu državu i jugoslavenstvo.

Ljudi moji, imamo HRS. Uopće nije dobar i jako sam nezadovoljan njime. Ali ne osjećam se sposobnim primiti nekog posla. ne samo u HRS-u nego i u klubu. Ali siguran sam da ima ljudi koji su sposobni. Poznam neke, ne sve, ljude koji su izabrani u novo čelništvo. Te koje poznam znam da su dobri, sposobni i pošteni. Dajmo im priliku da pokažu što i kako misle. Za početak bi bilo dobro da se objavi nekakav plan rada. što prije to bolje.

I da se ipak vratim na temu. Mislim da je priča o logu, kovanju značkica sa "plebiscitarno" prihvaćenim novim logom kukavičje jaje novom čelništvu. A jako neozbiljno i neodgovorno od onih koji to rade ovako kako rade. Postoji postupak kako to ide.

73 Damir

P.S. umoran sam od objašnjavanja stvari ljudima koji ne žele da im se objasni, ne čuju i ne prihvaćaju ništa osim svog mišljenja
SVE ILI NIŠTA