• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Split i okolica, telemetrija(smetnja) na 438.850 Mhz

Autor 9A3DZK, 13. Rujan 2016, 10:31:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3IV

Možda sam nešto krivo shvatio pa me ispravite. Ako smo mi primarni korisnici, ekskluzivni, zašto bi morali prihvatiti bilo čije smetnje?????? Ako to piše u zakonu, to je ostatak od davno prije kad 70 cm opseg je bio JAKO djeljiv. Imamo HRS koji bi se trebao pobrinuti da se ta rečenica izbaci iz zakona. Zar ne??????

Ima u HRS-u netko tko se bavi ometanjima u opsegu. Sjećam se, pred godinu dvije se je jedan kolega amater javio dva tri puta. Imaju i amblem. Ne sjećam se znaka.Pa, pozivam ga da se očituje. samo hrabro, da te čujemo.

73 Damir
SVE ILI NIŠTA

9A2JK

Citat: 9A3DZK  u 14. Rujan 2016, 16:18:38
Pozdrav kolega
S obzirom na tablicu koju si poslao, i to bi značilo da postoji velika mogućnost da je to ilegalni odašiljač. U svakom slučau, prihvaćam savjet kolege(a) nazovem HAKOM i pitam, pa ćemo vidjeti šta kažu. Kolega iz Splita 9A7BCP ima dobra iskustva s njima, tako da ću ih nazvati za koji dan, pitati znaju li što o ovome, i eventualno da provjere ako nisu sigurni u legalnost istoga. Pa šta bude. Ako je legalno, po zakonu, sve ok. Ako to ne spada u zakon nego je na rubu/izvan zakona oni su tu da poduzmu mjere.
Ne vjerujem da će moj upit biti problem, oduzeti će im malo vremena, a možda i pomogli u njihovoj zadaći.
....

Upravo to.
Prijavom HAKOM-u nećeš pogriješiti, niti će ti iz HAKOM-a zamjeriti.
Ako oni znaju za to, znači to je legalno i tu se trenutno ništa ne može.
Ako HAKOM za to ne zna, siguran sam da će oni to riješiti.

Zakona i propisa se moram pridržavati, sve dok se ti zakoni i propisi ne promjene.
Za izmjene postoje procedure i načini isto kao i za prijavljivanje neovlaštenog korištenja
frekvencija ili prijavljivanje ponašanja radioamatera koja su suprotna odredbama članka
17. i 18. Pravilnika o amaterskim radijskim komunikacijama.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A5TD

Dečki, bilo bi pošteno da mi prvo počistimo u svom dvorištu po pitanju postavljanja razno razne opreme bez dozvola, homolagacija, znanja saveza, korištenja opsega izvan Ham banda i tako redom a tek onda da se bavimo lovom na vještice. Ako nemaš direktne štete od navedenog signala , a nemaš jer si samo radioamater, nemoj gubiti vrijeme na to.

Trebat će nama usluge Hakoma za puno ozbiljnije probleme i nema potrebe da stvorimo dojam dosadne babe kojoj je dosadno i sve joj smeta.