Autor Tema: Program za vođenje dnevnika veza  (Posjeta: 3312 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline 9A2JK

• Global Moderator
  • ???
    • 9A2JK Amateur Radio Site
Program za vođenje dnevnika veza
« u: 12. Rujan 2016, 15:02:12 »
Prije nekoliko godina netko je na forumu bio napisao kako bi želio vidjeti više tutorijala
sa slikama kao što je to na nekim drugim, više ili manje tehničkim, forumima. Naravno
da to nije bilo naišlo na nikakav odjek. Evo, npr. umjesto da se živcirate kako ''nitko ništa
ne radi'' predlažem da napišete nešto o programu za vođenje dnevnika veza kojega
koristite. Zašto mislite da je taj program dobar i koji su mu eventualni nedostaci. Mene
to jako zanima, jer sam u potrazi za programom koji bi zamijenio stari Win-EQF.

Poželjan je i tutorijal kako poćeti koristiti softver za kojega mislite da je dobar,

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

Offline 9A2NO

• Master in Training
Odg: Program za vođenje dnevnika veza
« Odgovori #1 u: 12. Rujan 2016, 16:04:03 »
Bok!

Opet ja, Martine ... hi.

Da, i mene to pomalo muči. Ja još uvijek koristim prastari Klog.
Još verzija 2.1.5. (prošli milenij). Izašla beta v.3. Razvoj dalje ne znam.
Probao sam je ali ima previše buba a vlasnik, Krešo, nikako se neda nagovoriti
da nastavi dalje.

Zlatko, 2EU mi kaže da koristim Logger32. Ubacio sam dio veza u njega (adif),
radi OK. Bune me makroi. Nisam se stigao pozabaviti detaljnije. Izgleda mi relativno jednostava... treba sjesti i "svađati" se s njim. Ide jesen pa će biti više vremena. Pametniji će popustiti ( a to nisam ja).

Znaš li ti neki ili si u većoj nedoumici od mene?

73 Dino

73 Dino

Offline 9A5M

• Newbie
  • *
« Odgovori #2 u: 12. Rujan 2016, 16:49:47 »
Preporucujem N1MM i njegov DX modul
imam gore 90k qso i radi odlicno

Offline 9A2JK

• Global Moderator
  • ???
« Odgovori #3 u: 12. Rujan 2016, 17:02:08 »
@Marin, 9A5M - hvala

@Dino, 9A2NO
I ja isprobavam Logger32. Čini mi se dosta dobar i ima puno mogućnosti.
Te dodatne mogućnosti traže malo više vremena za svladavanje svih ''caka i cakica''.
Ja sam počeo sebi raditi neke zabilješke, pa, ako želiš mogu ti ih poslati na e-mail.
Možda bi ti mogle pomoći, a možda bi našao i neku grešku u njima, pa bi i meni tako
pomogao.  ;)

Ako želiš, javi se na moj mail: 9a2jk_na_hamradio.hr
(Naravno ovo ''_na_'' zamjeni sa odgovarajućim majmunčićem).

73
Martin 9A2JK

Offline 9A3TY

• Život posvećen forumu
  • Red pršuta, red sira ...
« Odgovori #4 u: 12. Rujan 2016, 17:14:26 »
Martine, imaš li neku specifikaciju zahtjeva?
Ovako je pitanje bilo u stilu "kupio bih automobil, što bi mi preporučili".
Da li ti treba obični logger ili contest logger ili oboje ?
Koje evidencije su ti potrebne?
Da li želiš printati qslke iz njega? 

Osobno koristim N1MM i uglavnom sam zadovoljan s njim.
Ima svojih nedostataka ali su vezani za mrežni rad u pojedinim natjecanjima, pojedini hardver i sl. pa ti to vjerojatno neće predstavljati problem.
Ali on je čisto contest logger i ekipa to ne želi promijeniti.

Postoji i alternativa računalnim programima a to su web aplikacije. Nema instalacije, nema nadograđivanja (autor to obavi na webu i odmah je svima dostupno), imaš adif eksportiranje podataka pa možeš učitavati u što želiš, ...

73 de Ivo, 9A3TY

Ovaj odgovor izdan je u elektroničkom obliku i pravovaljan je bez potpisa i pečata.

Offline 9A2JK

• Global Moderator
  • ???
« Odgovori #5 u: 12. Rujan 2016, 17:34:10 »
Gle, prioritet nisu moji zahtjevi, nego više znatiželja što drugi koriste i zašto misle da im
upravo taj program najbolje odgovara.

Iz toga se može razviti korisna rasprava i tako i drugi mogu dobiti ideju za možda korištenje
nekog drugog programa.

Treba imati na umu da ono što je meni zanimljivo, nekome drugome ništa ne znači.
Npr. Logger32 ima i DXCluster modul koji stalno, u realnom vremenu, uspoređuje ono što je
objavljeno na klasteru (samo bandove koje sam ja odredio), sa onim što je upisano u mojem
logu. Ako se na klasteru pojavi entitet koji ja nemam rađen na tom bandu, označi to jednom
bojom, ako je entitet rađen, a nije potvrđen, onda to označi drugom bojom, ako se pojavi
IOTA koju nemam rađeno, treća boja, ako tu IOTA-u imam rađeno, ali ne i potvrđeno onda
četvrta boja, itd… Sve to konfigurabilno po želji korisnika. Međutim, nekima to baš ništa ne
znači i to je naravno OK. Zato i nisam napisao listu želja, nego me zanima što ljudi koriste i
iz kojeg razloga tj. koje mogućnosti tog programa ih najviše (ili jedino) zanimaju.

Zato, navali narode.  ;)

73
Martin 9A2JK

Offline 9A2NO

• Master in Training
« Odgovori #6 u: 12. Rujan 2016, 18:42:34 »
Bok!

Opet ja ...hi. Raspisao se a sparina je.

Ja bih dodao ovoj temi drugu ideju. Znam da svi mi koristimo sve i svašta od programa. Najzanimljivije bi bilo reći da kad netko koristi pojedini sofware a ima problema s njim. Neki bug ili bubicu... Kako ga riješiti.

Sa programiranjem sam na veliko VI pa koristim kojekakve prečice da "prevarim" program. Jedan od problemčića nas starih je da teško mijenjamo navike. Ako nešto radi, pa makar to morao potpomoći nekim trikovima, dobro je, neka radi. Sami sebi zagorčavamo ali je tako.
Ali isto tako često ne vidimo očite stvari (tu ne spadamo samo mi, stariji).
Ponekad ne želim promijeniti neki program samo zato što sam se navikao na njega a neki dečec mi se smije iza leđa i misli si "Gle dedeka, kaj bi on štel, kameno doba... hi".

Lamentiram, moj prijedlog iz prvog pasusa stoji.

73 Dino

PS: Poseban pozdrav Kreši, 9A5K

Offline DK8ZZ

• Master in Training
  • Radio Operator :-)
« Odgovori #7 u: 12. Rujan 2016, 18:43:07 »
Za general log koristim Logger32.

Prednosti:
 - redovan update, zatim prilagodjavanje samog programa korisniku, posjedovanje MMVARI modula za DIGI vrste rada (u principu rade se sve DIGI vrste rada sem JT65), pojedini plugin koji su kao dodatak veoma dobri (konkretno N2AMG plugin za ubacivanje veza na eQSL, LotW i clublog).
- clublog update stanica, DXCC kao i zona, ustvari veza izmedju Clublog i logger je po meni sjajno uradjena
- kompletno podesavanje, pocevsi od fontova prozorcica itd itd
- Besplatan program
- Mailing lista sa super podrskom (hamlogger)

mane:
- potrebno je neko minimalno znanje da bi se program u pocetku podesio. Znaci, za onog ko je totalno out sa programiranjem logger32 se moze u pocetku uciniti bauk i jako komplikovan program
73, Zrinko (Zik) DK8ZZ, VE3ZIK, YT3ZZ

Offline 9A5RPZ

• Newbie
  • *
« Odgovori #8 u: 13. Rujan 2016, 10:46:05 »
Pozdrav.
Evo moje iskustvo. Od pocetka rada koristim HRD- ov paket programa (zadnju besplatnu verziju mislim da je 5.24).Iskustvo sto se tice rada programa jako dobro jedina zamjerka koju sam primjetio u loogbooku nema moda JT9. Uz HRD koji sluzi za CAT kontrolu stanice i kontrolu rotatora i slicnih stvari moram pohvaliti i Digital master za rad svih digi modova osim JT naravno. Kad se podesi par sitnica i dodaju makroi prema vlastitim zeljama sjedi i uzivaj.
Sam logbook u sebi ima cluster prikazuje u realnom vremenu prikaz clustera  radi po bandovima ili po vlastitim zeljama ( lako za podesiti). DXCC-ovi koji su radjeni na tom bandu oznaceni su zeleno vidjenim znakom a  postaje koje su radjene na tom bandu na clusteru su oznacene s zelenim vidjeno znakom i crvenim plusom, ako nije radjen DXCC oznacen je s crvenim X.
U ljevoj strani ekrana se klikom na postaju na clusteru prikazuju  podaci na kojim je sve mandovima radjena postaja i DXCC te ime i prezime koje program povuce iz svoje baze ili QRZ-a.
Za sami unos veze dovoljno je dvoklik na postaju na clusteru i otvara se prozor za unos veze sa vec odabranom postajom. Ako je spojen i CAT onda se automatski stanica prebacuje na frekvenciju i antena u zeljenom smjeru ( tko ima kontrolu rotatora).
Sto se tice ostaloih opcija upload download s LOTWa i eQSLa sve se odradi s 2 do 3 klika. Isto tako i prikaz samo logbooka se odredi prema zeljama zeljama sto korisnik zeli vidjeti.
Ima mogucnost otvaranja vise razlicitih loogbooka za vise pozivnih oznaka i lagano se prebacuje izmedju njih sto je dobro za sve nas koji radimo osobne i klupske pozivne oznake a i dobro je i za one koji postaju dijele s boljom polovicom ili djetetom.
Probao sam cak i neke stvari remote rad i funkcioniraju jako ljepo.
Ovo su ukratko iskustva o HRDu dalo bi se jos 3 dana pisat o njemu.
Uglavnom preporucujem ga za svakodnevni rad.

Ako neko ima zelju da ga instalira i proba stojim na raspolaganju za pomoc pa nek se javi na mail 9a5rpz-at-gmail.com

73

73 de 9A5RPZ
Ivan

Cvitu kamenih latica
pomaži me uljem iz grudi svojih maslina
daj mi zadnju buru i malo litnjeg lada
da još jednom čujem kako slave zvona starog grada

Offline 9A3TPL

• Newbie
  • *
  • test
« Odgovori #9 u: 29. Rujan 2016, 15:56:11 »
logbook.eurekamoment.eu

work in progress

za sada radi samo osnovne stvari - tu i tamo se nešto ispravi i prepravi
long story short - trebam testere i ljude sa prijedlozima

Ono što zapravo imam u planu je napraviti isto što radi i QRZ now, ali bez ikakvih reklama i ostalih điđa
Stvar bude (kako stvari stoje) besplatna.

I sad vidim da mi ne radi registracija...
Budem vratio ovdje poruku kad popravim što sam sj*
« Zadnja izmjena: 29. Rujan 2016, 15:58:45 od 9a3tpl »
Tomislav

Offline 9A3TPL

• Newbie
  • *
  • test
« Odgovori #10 u: 30. Rujan 2016, 11:01:35 »
FYI @9A6ST, @9A5RPZ, @9A2JK
hvala vam što ste se probali registrirati. Kao što ste vidli, imao sam grešku kod registracija (mijenjao sam server pred tjedan dana i nisam obratio pažnju da mi mailovi rade.

Obrisao sam registracije pa možete ponovno probati.
Tomislav

Offline 9A4ZM

• Average Member
Logging program sa zvučnim upozorenjem
« Odgovori #11 u: 29. Studeni 2016, 10:27:48 »
Pitanje sam postavio na HR VHF forumu, ali zasad nema odgovora.
Možda ovdje vi, "brontosauri koji radite na kamenim valovima", koristite više raznih logging programa, pa možda netko znade odgovor :

Tražim jednostavan logging program za upisivanje radio veza, koji se može povezati sa DX-clusterom, a da ima zvučno upozorenje (sound alarm) ako DX-cluster "spot" sadrži informaciju o QTH-lokatoru, koji (još) nije rađen (na određenom bandu).
Zahvala za svaki savjet,

73 de Maki

Offline 9A4WY

• Master in Training
« Odgovori #12 u: 29. Studeni 2016, 21:56:07 »
VQ LOG ima to.
Kiko,9A4WY
Logic will take you from A to B.
Imagination will take you everywhere
    A.E.

Offline 9A4ZM