UKV aktivnosti > Radio farovi

SAQ--visokofrekventni generator 17,2kHz

<< < (2/3) > >>

9A2UM:
Nažalost meni taj program, koji se zove SAQrx i napravio ga je SM6ubijmeakosemogusjetitisufiksa  ;D kada ga pokušam pokrenuti na Win 10 pokazuje "Invalid number of channels" pa moram izviditi o čemu se radi jer je on zaista najbolja opcija za EVLF i imam ga već možda 6 ili 7 godina.
Program s kojim inače slušam je SDRradio ali on ispod 18 kHz ima izrazito loš prijem što smatram da je problem implementacije proizvođača prijemnika, a ne samog programa dok za sve što je preko ide bez problema. Do 100 kHz imam mnoštvo signala za koje znam da nisu duhovi jer se nalaze u međunarodnim bazama podataka, a isti signali se čuju i na websdr prijemnicima lociranim po EU tako da bih izdvojio signale satova na 25 60 66,66 i 77,5 kHz s tim da zadnja dva čujem praktično 24 sata dnevno. U svijetu veoma popularni prijem avionskih NDB farova za čije slušanje neki aerodromi daju čak i QSL karte nije zaobišao ni mene tako da i tu "gubim" vrijeme.

9A4WY:
Ja sam slusao sa SAQrx na WINXP i radi UFB na stereo kartici,ali na mono kartici ne radi  :)...
pokrenuo sam onaj .BAT koji je napravljen za snimanje i to radi odlično...
imam i RF fajle ali su prevelike za upload.
Kad čujem tvoje signale(2UM) koje si ti slusao imam dojam da ja imam previše dB-a u pojačalu, ali to može ovisiti i o zvučnoj kartici.
Ima puno signala od 18-23kHz(digitalija) koji su puno jači od SAQ TX-a.. :)
Signale za vrijeme na 60,66 i 77,5kHz redovito čujem stalno.
Probaćemo u prosincu poslušati opet.
pozdrav...4WY

9A2UM:
Skoro uopće ne snimam pa mi je postavka 8bit mono što je najniža moguća kvaliteta tako da mi je poznato kako snimci ispadaju lošije nego u stvarnosti, a i pojačanje u windowsima mi je negdje oko polovine (istrenirano DXersko uho  ;)) tako da samo pojačavanje signala u programu za slušanje nije dovoljno.
Da se radi o nekom takmičenju ili review tko ima jači signal svakako bi se potrudio da to bude dosta glasnije, provukao kroz neki program za obradu zvuka, podigao nivo, ubio krckanje... otprilike kao kada se slike provuku kroz Photoshop i onda dobiješ nešto sasvim drugo što skoro nema veze s onim što je izašlo iz foto aparata.
Čeka se Božić kada bi propagacije trebale biti daleko bolje, u međuvremenu bi proizvođač uređaja trebao implementirati bolju podšku za VLF u SDRRadio, trebala bi izaći i smislena verzija 3 umjesto ovog preview. Najviše me ubija ljeto i grmljavinski sustavi koji bjesne po danu od 50 do 250km daleko od mene i koji stvaraju nesnosnu buku pa je čak i PA0RDT svojevremeno izjavio da ima problema sa prijemom na VLF zbog grmljavinskih sustava iznad Mediterana. Kada je to napisao on koji je 1000km dalje što da kažemo mi koji smo praktično u vatrenom obruču.
Pratio sam događanja vezana uz ovogodišnje prvo emitiranje i jedan tip je izjavio da je 160km od Grimetona što je malo daleko ali da će pokušati  ::)

9A3IV:
Društvo, nije mi jasno. Slušate tako da direktno se spojite na zvučnu karticu ili ima neki hardver ispred? I da zvučna ide tako visoko da možete slušato 77,5 kHz točno vrijeme?

9A4QV:
Ako imaš zvučnu karticu od 192khz ond ti pola Nikvista 96khz i to ti je maximum.
Ako pak koirstiš ove PC vulgaris zvučne kartice od 44khz onda ti je limt pola od toga tj. 22khz.

QV

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju