• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

RS: nova verzija ScpLoc

Autor 9A6WW, 21. Travanj 2016, 16:10:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6WW

Pozdrav,

RS sezona je već započela, pa evo za zainteresirane mirkovalovce evo malo proljetne obnove ScpLoc programa:

https://drive.google.com/open?id=0BxW8dYs4XWqScjQxQzNfbGpMUUE

Download link je za scploc v1.5.8 scploc setup program na google disku.

Naime, scploc koristi linkove na internet URL koje su podložne promjenama i u sadržaju i u adresi (od strane njihovih autora).
Zbog toga u staroj verziji nisu radile u potpunosti neke funkcije, kao npr:

- beacon dodatni podaci (click na B-button) kao npr. PWR, ANT, ASL, QTH-name
- posebni podaci o avionu (click na AS button, te dbl clk na avion icon) kao npr-. wing area, wing span, lenght, heigh
- neki layer-i karata (hillshade layer, map contour layer)

Također i mnogi linkovi na karte su bili (tijekom vremena) promjenjeni te nisu radili. Slijedeći radar linkovi su popravljeni (možda nisu od velikog značaja 9A qth):

DL / Composed, EI, I / Abruzzo, LY, UA1, Mid-EU / Comp-2, ON (OpenLayers), 9H 

te nadodani novi

CT (OpenLayers), F (OpenLayers), F-2 (OpenLayers) , EI (OpenLayers), EA (OpenLayers), HB (OpenLayers), ZA)

Trajno neradeći linkovi bez nađene adekvatne zamjene su izbačeni. Momentalno rade svi linkovi, osim novog ZA radar koji ne radi od 3.3. ove godine, no ostavio sam ga, tko zna, možda ponovo proradi pošto je jedno vrijeme bio uredno aktivan, pa sam ga stoga ostavio u kolekciji.

Lijep pozdrav i dobar RS,
Zvonko

9A6WW

Evo još se nije stara verzija niti ohladila, već ima nova. Naime, dosta admin web stranica koje scploc koristi ima "naviku" redizajnirati iste u proljeće, pa se i scploc konfiguracija mora prilagođavati. Izgleda da sam sa prethodnom verzijom malo preuranio, trebao sam malo pričekati da svi obave promjene koje su namjeravali uraditi, hi...

U svakom slučaju tu je nova verzija s par novih karata i obnovljenim linkovima koji (za sad) svi rade. Ako nekom treba za prvomajske aktivnosti, može je skinuti. Install program je kao i do sada na google disk:

https://drive.google.com/file/d/0BxW8dYs4XWqSclpiZ05BdVBYaTA/view?usp=sharing

Sretne praznike i dobar DX!

9A6WW

Pozdrav mikrovalovcima,

Ako nekog interesira nova verzija ScpLoc (v1.6.2), setup program je dostupaan je za download na google disk adresi:

https://drive.google.com/file/d/0BxW8dYs4XWqSd0Nzelp2ZEhJTGc/view?usp=sharing

Promjene u programu su bile nužne jer data feed za praćenje avio-scatter prestao raditi, web site kojeg scploc koristi kao izvor je promijenio format podataka, te je bilo potrebno prilagoditi program.
Osim toga, ispravljeni su i linkovi nekih radar karti koji su se također u međuvremenu promjenili. Tako kad je program ovisan o webu, web adrese se mijenjaju i nužni je povremeno "održavanje" programa...

Pošto povremeno uploadam nove programske verzije, preporučam s vremena na vrijeme pogledati cijeli folder s starim i novim verzijama,
pa ako se pojavi neka novija, može se skinuti. Tako da ne trebam svaki puta objaviti novu download adresu...

Adresa kompletnog scploc foldera je:

https://drive.google.com/drive/folders/0BxW8dYs4XWqSR2ZyQVZVamJSNWM?usp=sharing

Iako nije rain-scatter sezona, avio-scatter može biti zgodna zimska razonoda... GL!
73's Zvonko
Zvonko

9A6WW

Dobio sam neka pitanja mail-om... Evo odgovora za sve, zaboravio sam to prije napisati.

Ako nakon download setup exe programa Windowsi ga "odbiju" pokrenuti, kopirajte ga sa Download folder u neki drugi, te u exploreru desnim mouse click-om otvorite file properties i kliknete na "Unblock" checkbox.

To je standardno ponašanje Win 8+ zbog siguronosnih razloga.

73

9A6WW

Za mikrovalovce:

Nova verzija scploc 1.6.3 se može skinuti sa google diska:

https://drive.google.com/drive/folders/0BxW8dYs4XWqSR2ZyQVZVamJSNWM

Ovaj url će islistati cijeli scploc folder s svim dosadašnjim verzijama.

Potrebno se pozicionirati na scploc_v1_6_3_setup.exe, napraviti download te ga pokrenuti ga da napravi instalaciju nove verzije scploc.
Najbolje je setup program skinuti s Internet Explorerom ili Chrome (primjetio sam da se neke verzije Firefox "bune" kod skidanja .exe programa s Google disk).

Nakon download akcije program će vjerojatno biti u "Downloads" folderu na vašoj mašini (ili nekom drugom, ovisno o vašoj konfiguraciji). Na Windows 8 / 10 mašini operativni sustav neće dozvoliti pokretanje instalacije prije nego se napravi unblock programa - u file explorer desni mouse click na scploc_v1_6_3_setup.exe, zatim click na button "Unblock" i "Apply" (vidi priloženu sliku).

Nova verzija nema velikih razlika od prethodne, ali je korigirana kalibracija nekoliko radarskih karti koje su u međuvremenu promjenile format.

GL  u nadolazećim takmičenjima!
73 Zvonko

9A2SB

Hvala Zvonko,pokrenuo sam i radi!Koliko vidim sve je OK,a ev. nejasnoće otkrivamo u radu....HVALA!
Zlatko

9A6WW

Hi Zlatko,

Ako bude kakva nejasnoća samo javi... volim feedback, to je temelj popravljanja grešaka.

GL in ctest!
P.s. žao mi je što nema austro-control karte s visinskim prikazom, al tu si ne mogu pomoći, hi.

9A6WW

Na istom google folderu (vidi post od 25. travnja) je dostupna nova ScpLoc verzija 1.6.4.

Nadodana DHMZ karta radara na Puntijarki i ispravljena kalibracija za DHMZ kompozitnu kartu svhi 9A radara (u DHMZ su je promijenili pošto s Puntijarkom sada je radarom pokriven i Jadran od Tršćanskog zaljeva pa do Šibenika).

Radar Dubrovnik nisam obrisao iz zbirke, neka ostane još neko vrijeme, možda kojim čudom proradi. No mislim šanse male, izgleda da je ADRIARadNet u koji je EU cca upucala 2,3 mil eura propala stvar. Od četiri planirana radara instalirana tri (Dubrovnik 9A, Drač ZA, Abruzzo I), momentalno već duže vremena ne radi niti jedan.

Dobar scatter!
73's

9A2SB

Hvala Zvonko,sve lijepo radi.
Ovaj novi radar je popunio neke praznine,kako nama "dalekima",tako i onima "doli"-superiška!
GL Zlatko-Čepin

9A6WW

9A2SB

Hvala Zvonko,--super-sve radi,naravno na novijim WIN,jer XP baš nemože to provariti,HVALA!!!!! :-*
Gudlak-Zlatko/Čepin

9A6WW

Citat:
Zvonko pozdrav,

evo uzurpirati ću temu na način da prenesem upite radioamatera iz Italije glede tvog SW ScpLoc.
Pitaju susjedi ima li koja nova inačica jer im valjda karte ne rade.
Vjerojatno pratiš razvoj novih DHMZ radara sa prikazom visine oblaka...

Pozdrav Adame (9a4qv), evo odgovaram ti ovdje s malim zakašnjenjem, sri...
Vidio da je Zlatko, vjerojatno ponukan tvojim postom, reaktivirao stari topic (tnx Zlatko!).

Ja baš scploc ne reklamiram puno, nemam neku posebnu web stranicu gdje bi bili dostupni update. No program je svakome dostupan na mojem public google disku:

https://drive.google.com/drive/folders/0BxW8dYs4XWqSR2ZyQVZVamJSNWM?resourcekey=0-XZns6V7PScn9SQU0TTN0xw&usp=sharing

Nije baš neki url za pamtiti, ali mi svi tako i tako radimo copy paste... to je link na folder u kojem se nalaze sve verzije, samo treba downloadati zadnju. Momentalno je to verzija 1.8.8.
Dali svi linkovi u scploc rade, ne znam - nisam neko vrijeme provjeravao, nek site owneri imaju običaj dosta često mijenjati adrese, a kad ja to primjetim ili se nakupi toga, onda i korigiram. Konkretno u vezi s tvojim pitanjem, talijanski composite map link radi, a izgleda i ostali pojedinačni radari. I da, 9A karte su također nove, s prikazom visine oblaka.

Kratak komentar samog programa: ScpLoc je prastari html / javascript program napisan još i prije windows XP, kompatibilan s standardima IE 7. Negdje u vrijeme kad se pojavi XP, napravio zapakirao sam to u exe veriju koristeći Mshta. Sve su to danas mrtvi alati, i IE, i MSHTA, i XP. Napravio sam poslije neke sitnije intervencije da program uredno radi na Win8/10, ali dokle će, ne zna se... trebalo bi sve to preprogramirati u nekom modernijem alatu, ali za to, na žalost, nemam vremena. Dok radi, evo tu je "as it is", a kad prestane, sri...

73 Zvonko

9A2SB

Zvonko i ova najnovija verzija sa novim 9A radarima radi super kao i dosadašnji......HVALA !!!!!! :-*
Gudlak,Zlatko

9A6WW

Zlatko,
Na žalost u posljednjim verzijama jedino što mijenjam se linkovi na radarske karte koji su bili prestali raditi. Znam da bi trebalo još dosta toga, ali ne stignem. Drago mi je da još netko koristi prastari program.

Dobar scatter!
Zvonko