• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

San Marino 2014 T7/9A5YY & T7/9A2GA

Autor 9A2GA, 28. Kolovoz 2014, 09:48:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2GA

Najavljujemo našu aktivnost na VHF/UHF/SAT frekvencijama iz San Marina!

Raditi ćemo preko satelita i učestvovati u IARU 1. REG VHF kontestu pod oznakama T7/9A5YY i T7/9A2GA.
Planiramo svakodnevni rad preko satelita SO-50 dok ćemo na ostalim satelitima biti QRV
u pojedinim orbitama čija se vremena neće poklapati sa ostalim našim aktivnostima.
Lokacija JN63FW sa koje ćemo raditi je na cca. 500m nadmorske visine, antena će biti 5+5 el. YAGI ali raditi ćemo samo sa 10W snage.

Sve dodatne informacije će biti objavljene ovdje na forumu.

73 de T7/9A5YY i T7/9A2GA
9A2GA is a member of 9A1WFF

9A1UN

Cujemo se kao OE1W iz JN77tx

73 Davor 9A1UN

9A7KXP

Potrošite malo vremena za razgledavanje grada,a kod trećeg tornja(najmanjeg) imate savršenu poziciju za dići kamp i antene,i usput malo čakulate preko 70cm Učke.

Šteta što se ovdje ne može metnuti puno više slika.Ali dobro.

San Marino je prelijep i zato ga treba temeljito ispregledati i uživati u njemu.

73 9a7kxp Hristo

9A6XX

da ne otvaramo novu temu, ekipa 9A1UN, 9A2NA, 9A6XX, E77DX, S55M, OE1MCU, OE3REC u IARU VHF, nakon 2 dana rada 5 sistema je gore. Sa 4x9 + 4x9 + 3x9 + 2x16 + 4x6 krecemo u novi pokušaj za prvo mjesto u MultiOp. Call OE1W - JN77TX pored Beča.

Nadamo se još jednom velikom broju 9A UKVasa u logu.

Panorama u privitku.

73,
Hrle - 9A6XX

9A6R

T7/9A2GA ajmo reć QRP postaja rađen u JN83FM i to SSB u ctestu.
Od OE1W ekipe niti slova nisam čuo.Biće se sustavi nisu okretali put Juga. :'(

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2GA

Pozdrav svima,

hvala na vezama. Bilo je ludo i nezaboravno  ;D

Logovi se prepisuju. Logovi  T7/9A5YY i T7/9A2GA iz kontesta IARU R1 VHF su na UKV robotu.

Log T7/9A2GA je od danas i na http://www.eqsl.cc/qslcard/Index.cfm

ARRL je u svojem DX news biltenu najavio i našu ekspediciju: http://www.arrl.org/w1aw-bulletins-archive/ARLD036/2014.
Očekujem da će, kad' prođe autorizacija DXCC (kroz 10-tak dana) log T7/9A2GA biti i na LoTW-u.

73 de Boris 9A2GA

9A2KI

Čestitke za odrađeno , 9A5YY&9A2GA
Šteta za malu snagu? Dali je moguće raditi sa QRO?
Pratio sam pomalo što se događa ali nažalost nisam mogao i na opsezima...
73de9a2ki
9a2ki

9A2GA

Pozdrav,

njihov pravilnik je jasan: stranci ne mogu dobiti dozvolu za HF i 6m,... 144MHz i gore može, ali snaga do 10W input.

Obzirom na to da smo se namučili dobiti dozvolu, sretni smo da smo istu uopće i dobili.  :)
Ako malo pogledaš koliko stranaca radi godišnje iz T7, ... možeš ih nabrojati na prste jedne ruke!
Mi smo bili među njima!  ;)
Što se tiče snage,  ... dovoljno je ponjeti bolji antenski sustav da se nadoknadi snaga u predaji. Za ozbiljniji rad u takmičenju, obzirom na njihov pravilnik, T7 nije kontest lokacija, ... bez brige da bi talijani kojima je San Marino pod nosom to već odavno odradili!  :)

73 de Boris 9A2GA

9A6R

Viš,nisam išao za tim da stranci ne mogu dobiti dozvolu za rad na HF i 6M.Kad su pisali taj Pravilnik o radu na RAP-i možda su pročitali da i Sinjsku Alku mogu trčati samo ljudi rođeni u Cetinskoj krajini. ;) Šala mala ;)
Da je taj SM negdje u sred Afrike još bih i razumio ali u središtu EU, u 21 stoljeću. ::)
Borise dobro si rekao da je skoro čudo što ste se i pojavili na bandu.Hvala na ovim informacijama.Sad znam da SM treba zaobilaziti u širokom luku što se RA tiče(mislim na ev.aktivaciju).
Hvala ti na vezama i želim manje muke u nekoj drugoj DXCC.

73,9A6R

P.S.Borise kaži dali traže putovnicu ili se može samo sa osobnom iskaznicom kao u Italiji?

9A2GA

San Marino nije u Europskoj Uniji ali su u Schengenu !!!  :)

Granica postoji ali nema nikakve kontrole na istoj, ... ako netko ide turistički pazite na roaming jer oni nisu u EU uniji i cijene ROAMINGA su paprene, ... probajte ručno postaviti GSM mrežu na jednog od talijanskih operatera, ... no pokrivenost je slaba.

73 de Boris 9A2GA

9A6R

Znači da san dobro napisa da ga triba zaobilazit,HI.

73,9A6R

9A7KXP

Citat: 9A6R  u 12. Rujan 2014, 13:06:20
Znači da san dobro napisa da ga triba zaobilazit,HI.

73,9A6R

Ni u ludilu zaobilaziti,dapače.

Otići pogledati državicu koja nije u EU,a živi bolje od dosta njih u EU,a opet su u EU za 5minuta

Citat: 9A2GA  u 12. Rujan 2014, 11:24:51
San Marino nije u Europskoj Uniji ali su u Schengenu !!!  :)

Granica postoji ali nema nikakve kontrole na istoj, ... ako netko ide turistički pazite na roaming jer oni nisu u EU uniji i cijene ROAMINGA su paprene, ... probajte ručno postaviti GSM mrežu na jednog od talijanskih operatera, ... no pokrivenost je slaba.

73 de Boris 9A2GA

Ja na Tele 2 nisam imao nikakvih problema,u Trstu me prebacio na I WIND i držao me cijelo vrijeme.I u San Marinu.
Tele 2 nema ugovor sa San Marinskim GSM operaterom tako da se ne možeš i spojiti.

Ova zadnja slika me fascinirala,stvarno su alpinisti odradili interesantan posao sa postavljanjem antena.

Interesantno je kako svaki toranj,svaku kulu,svako kulturno dobro pokriva bar 10 antena.

I nikome ne smeta.

73 Hristo 9a7kxp

9A3OD

U razgovoru s Angelom  T77LA samo riječi pohvale za tebe Borise i Nevena.
Jako je ljepo čuti na bandu nečije znakove i hvalu za one koji stoje iza njih.
Momci odradili ste maksimalno dobro i neka se to zna.
Pozdrav Kruno!

9A5YY

Kruno, drago mi je čuti za pohvale. Mogu samo dodati da su Angelo, T77LA i Tony, T77C bili odlični domaćini koji
su naš četverodnevni boravak u San Marinu učinili ugodnim i nezaboravnim.

73 de Neven, 9A5YY

9A2GA

Prošla je autorizacija od strane  DXCC desk-a,

tako da je od danas log T7/9A2GA na LoTW-u!

73 de Boris 9A2GA