UKV aktivnosti > UKV natjecanja

9A activity Alpe Adria kup i ostala natjecanja na UKV-u

(1/2) > >>

9A3RPZ:
Nažalost ovakve stvari moram podjelit s kolegama.

Slušam sinoć na 21. simpleksu dva stara radioamatera (ipak ih ovaj put neću imenovati) koji imaju i blizu 40 godina RA staža ako ne i više. Njih dva pričaju o 9A activity contestu koji su radili jučer ( ne znaju ni naziv contesta koji su radili) i Alpe Adria koji su radili prije tjedan dana.  I oni pričaju kako oni rade conteste i kome su se sve javili na CQ i sve super da bi na kraju rekli "ja podjelim pinkice ljudima koji rade u contestu ja osobno se ne natječem pa i ne šaljem LOGOVE. Kako ćbi ih i poslao ja ih pišem olovkom i pišem samo ono što dajem al ne što i primam"

Nisam mogao vjerovat što čujem

Da RA s 40 godina amateskog staža javlja se meni i još nekolicini nas iz 9A javlja se Mađarima Česima Talijanima Slovencima i inima koji ozbiljno rade contest i ondaj taj isti ne šalje LOGOVE tako da se nama uglavnom te veze ne broje.
Pa evo molim te i takve da mi ubuduće u contestu ne daju podatke o rednom broju veze i lokatoru ako se samo žele javiti nek se jave pozdrave me i to je to, to će mi biti draže nego ovo što rade. A i vjerujem da će to biti draže i večini od kolega koji rade conteste.

Ako sam što pogrešno rekao ispravite me.

73

9A3TY:
Ne stoji tvrdnja da se vama te veze ne računaju ako oni nisu poslali log.

Većina organizatora contesta uredno broji takve veze čak i ako su unique (tj. taj znak se pojavljuje samo u tvom logu i više ničijem)  a apsolutno svi ih računaju ako se taj znak pojavljuje u barem još jednom poslanom logu.


9A3RPZ:
Ok. To nisam znao. Ispricavam se svima.

9A4DC:
za vas oba Ivana.
Oba ste u pravu i krivu.
U duhu ham spirita je poslat log i za 1 qso da om ne bi ima frke.
73 Oms
Dc

9A3RPZ:
Falia sam naslov teme trebao sam stavit "Zadrani online"

Damire o hamapiritu bi se dalo danima raspravljati. Od ponasanja nekih na repetirorima pa do contesta ne samo u 9A nego i  medjunarodnim contestima. Sve manje je hamspirita a sve vise krsenja pravila da bi se ostvario rezultat.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju