Završila je evo i repriza utakmice Kamerun – Hrvatska, a gotov je i ovaj moj mali ''referendum''.
Rezultati ankete: ''Da li ste za to da se isključenim članovima ovog foruma sve oprosti i da im
se dopusti ponovno punopravno pisanje na ovom forumu?'' su:
NE - 23 glasa (34,8 %)
Možda, ali pod nekim uvjetom – 12 glasova (18,2 %)
DA - 29 glasova (43,9 %)
Svejedno mi je, ne zanima me – 2 glasa (3 %)
Ukupno je glasovalo 66 članova foruma.
---- ---- ----- ----- -----
S obzirom na galamu o kaznama očekivao sam veći odaziv. Čini se da su u pravu oni koji tvrde
da ni ovaj forum nije imun na opću, lošu, situaciju u društvu.
Ipak, usuditi ću se komentirati na način da ću odgovoriti na pitanje u drugoj temi (inače to
pitanje ne spada u temu u kojoj je bilo postavljeno).
I upozorit ću (ponovo) 9A1IW na kršenje Pravila ponašanja na forumu (Točka 14: Na Forumu nije dozvoljeno osporavanje odluka i akcija moderatora, prepirka ili bilo koji drugi način omalovažavanja njihovoga rada,...............)
Gledam, gledam i ne vjerujem.
Pa ko je pisal taj "pravilnik" ?
Zaista ''gledam i ne vjerujem'' s kolikom ustrajnošću se ne žele pročitati Pravila ponašanja na
forumu Hrvatskog radioamaterskog saveza. Za one koji nisu pročitali, treća rečenica Pravila
glasi: ''
Čin registracije znači prihvaćanje ovih pravila.''
A ko je pisal taj ''pravilnik'' ? Ja, Martin 9A2JK, sam bio jedan od onih koji su pisali, pardon,
prepisivali, (da, dobro ste pročitali, prepisivali) ovaj Pravilnik. Neka od glavnih načela kojima
sam se ja vodio kod sastavljanja Pravilnika bila su:
1. Ovo je Internetski forum, ne radioamaterizam.
2. Niti jedan Internetski forum ne smije biti mjesto za virtualni život u kojem će se netko
ispuhivati zbog problema u stvarnom životu.
3. Budući da vlasnik foruma (HRS) dopušta članstvo u forumu svim radioamaterima (dakle i onima
koji nisu članovi HRS-a), članstvo u HRS-u i plaćanje članarine, članu HRS-a ne daju nikakve
dodatne privilegije ili da budem jasniji, članstvo u HRS-u nema nikakve veze sa članstvom u
forumu HRS-a.
Netko je bio spomenuou plaću

moderatora. Ja sam bio moderator, ali vam neću reći koliko
mi je bila plaća

. Ipak, budući da je upravo raspisan natječaj za moderatora, potencijalni
kandidati mogu mi se javiti na mail i rado ću im prišapnuti koliku sam lovu zaradio moderiranjem
ovog foruma. Unaprijed vas upozoravam, nećete vjerovati, ali ako ipak želite znati …
73
Martin 9A2JK