• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Najnovije iz IO HRS-a

Autor 9A4OE, 18. Listopad 2013, 14:43:33

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9a6c

Kad pročitam što je sve uvaženi kolega L ovdje nabrojio, i ja postajem zabrinut.
Pa se pitam koliko se to ljudi javilo na natječaj za KV managera?
I koju je to školu za managere 9A5K vodio za svoga mandata?
I kakvu je on sam HRS školu prošao da bi bio KV manager?

Rekao bih da se svatko od 2 000 članova HRS mogao prijaviti na taj natječaj kao i na neke druge prije njega, recimo za urednika časopisa, ali mi se opet nekako čini da je red pred vratima Saveza bio nekako mali, da ne kažem nevidljiv. Toliko o tome koliko je zanimljivo obavljanje te dužnosti možemo samo nagađati, ali očito ne previše.

U svjetlu konstantnog prosipanja žuči ljudi koji se preko foruma pokušavaju rješavati nekih svojih frustracija i tegoba, rekao bih - nikakvo.

Sad možemo u miru pogledati kome će pasti na pamet da se uhvati UKV managerizma i tko to bio treba mu skinuti kapu do poda, jer sve sam više uvjeren da ne zaslužujemo nikoga i  moglo bi se dogoditi da baš takav i postane novi manager.

Niškoristi kritizeri su izgleda jedina konstata HRS od  postanka do danas. Jedino što im svakako treba priznati je dosljednost.

Ovo je malo OFF TOPIC, ali rekao bih da skoro svatko tko se ostavi bilo kakve funkcije u HRS osjeti enormno olakšanje i poslije svega pronađe vrlo malo opravdanja za  kolosalno gubljenje vremena potrošenog na obavljanje bilo kakve funkcije, ali to je već za neku posve novu temu.

9A7KXP

Dragi prijatelju Hristo....iliti DR OM Hristo

Dragi prijatelju Ivo,da sam doktor sada bi štrajkao,ali ja sam ipak samo elektroničar.

Čestitam ti  na promaknuću,što je tu loše?

Kv koš je mijesto za mene koji bi mi ti kao  povjerenik za Kv dao.
  (s obzirom da ja imam nažalost puno boravka u košu na forumu gdje si ti moderator)

Kasnije si ja moram razmišljati,koja sam ja to pravila foruma prekršio da sam ponovo u košu.
Istina je uvijek u sredini,ti kao moderator moraš ovo sve držati pod kontrolom.
Ja to razumijem,ali definitivno je opet dobar dio istine,da imaš neke kolege što mogu više napisati i neke što ne mogu.

73 Hristo 9a7kxp

9A1AA

DR OM Hristo , ja se stvarno moram zapitati tko ti je potpisao diplomu za radiooperatora ako ne znaš da je DR skraćenica od Dear ili ti dragi......
Naravno, OM je kratica za Old Man što mi u slengu prevodimo kao "stari prijatelj"

Pošto ovo nema veze sa "Najnovije iz IO HRS-a" ja se isključujem iz daljnje rasprave a tebe molim da se držiš teme.
Hvala!

73, Ivo 9A1AA

9A9L

Koliko vidim pisanije dragog nam kolege G ocito da je ovo jugo udarilo u šufit.
Netrbam ni napominjati da je navedeni bio i urednik HRS casopis, bio web urednik a uz sve to i dobar istrazitelj po arhivama HRS-a. I sad najedno nema ga nigdje ili je siva eminencija. Prije bih rekao zakrpa svakom loncu. A ako je bas o stajanju u redu mislim da su se ljudi opametili pa dok se ne sredi stanje u HRS-u tesko da ce se netko naci osim ako nije po stranackoj ili klupskoj duznosti.
Zar je netko trebao stajati u redu i gurati neki papir za kandidaturu??? Pa gdje je sadasnji KV manager bio sve ove godine.?? Nisam primjetio da je nesto radio po pitanju UKV i KV. I sad najednom glavna faca za navedeno....!!
Zar nije bilo normalno da se na to mjesto izabere netko sa dobrim dugogodisnjim iskustvom. Sudeci po necijim razmisljanjima ...nije.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9a6c

Svatko se od nas bavi ovim sportom u mjeri koja mu odgovara pa tako i ja. To da nekog "nema nigdje" relativan je pojam, zavisni gdje se tko kreće i čim se bavi. mene jako veseli da budem, recimo, siva eminencija :P

Upletanje stranačke (!!!!) dužnosti u priču je i više nego smiješno, ali ne čudim se.

Uz to, ne vidim ništa prirodnije od objave javnog natječaja koji svakom članu Saveza daje priliku da se izbori za funkciju koja je slobodna. Zamisli da predsjednika biramo na taj način? Ovo je zbilja originalna ideja :D

Uz ovakvo bespotrebno omalovažavanje u stilu poštovanog kolege L bojim se da se na kraju nitko neće dati ni potegnuti za rukav, ukoliko se prije istom ne ispovijedi i dostavi na uvid CV za razdoblje koje isti smatra relevantnim.

Da me se ne shvati krivo, nemam osobito dobro mišljenje o mnogo toga što se dešava u HRs, ali ovakva razmišljanja su nakaradna i podsjećaju me na vrijeme kad su ljudi postavljani, a ne birani...doduše, obzirom na životni staž potpisnika i ne čudim se...

Odlutali smo s teme, ali beu toga ne ide...srećom, ima mjesta u košu, akako je krenulo moao bi Ivo konačno nabaviti i onaj kontejner za koji sam se i ja zalagao pa ništa od toga ;D

9A6ARP

Leone gubiš vrijeme sa sa ljudima koji su imali šanse ili će pojedini imati šanse nešto napraviti a nebudu ili nisui. Samo trkeljaju ja bi ovo onaj je ovo krivo napravio i razbacuju se praznom slamom, rastjeravaju jude sa foruma. Nemaju pametnih radioamaterskih tema a nemaju nikave rezultate koji bi unaprijedili loše stanje ili su naveli bolje da bude još bolje, uzalud se pljuvačka troši na rijeći ovi, oni, ovaj, kako im dobro idu te pokazne zamjenice.
9A6ARP, Darko
(9a6arp @ gmail.com)

9A1IW

Citat: 9A9L  u 22. Listopad 2013, 23:44:11
Zar nije bilo normalno da se na to mjesto izabere netko sa dobrim dugogodisnjim iskustvom. Sudeci po necijim razmisljanjima ...nije.

Da se i ja ukljucim jednim pitanjem, iako sam 90% siguran da ce me sasjeci cenzorska sablja: "Tko je trebao biti izabran?"
Koliko ja pratim zadnje godine rada HRSa, generalno UVIJEK vlada manjak interesa za bilo kakvu funkciju i pravo je cudo da se nadje neka "budala" koja ce ju prihvatiti. Zasto budala? Upravo zato jer covjek mora biti bedast (ili mazohist) da odluci raditi nesto zbog cega ce ga SVI pljuvati, nitko mu nece pomoci, trosit ce svoje vrijeme i jos ce ga razvlaciti kao zvakacu po kojekakvim forumima i zabijati mu igle u oci.

Da se razumijemo, ne branim Zeljka, niti ga favoriziram, no znam kako stvari stoje. Ja se ne bih prihvatio nicega, nema te sanse. A ne bi ni ti...

No, ne mora biti sve tako crno, mozda novi manager konacno promjeni segregacijske propozicije i omoguci da se svi 9A radioamateri ravnopravno natjecu u KV kupovima  ;)
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A7KXP

DR OM Hristo , ja se stvarno moram zapitati tko ti je potpisao diplomu za radiooperatora ako ne znaš da je DR skraćenica od Dear ili ti dragi......
Naravno, OM je kratica za Old Man što mi u slengu prevodimo kao "stari prijatelj"

Sada si me ulovio,na prepad.Uopće mi nisu pale radioamaterske skraćenice na pamet.

Na opće znanje,moju diplomu su potpisali 26.10.1992.--9a2ey,9a2v,9a2dq,broj diplome je 19576.
Položena je E klasa.Telegrafiju sam pao,nedostajlo mi je 10 znakova u minuti.

Zahvaljujem im  na  prenešenom znanju uz žaljenje što 9a2v više nije sa nama.

Imaš pravo,isključiti ću se i ja iz rasprave.Nema smisla dobro je rekao kolega ARP-previše pokaznih zamjenica,koji odmah uključuju "ništ koristnih kritizera".
Prava saborska komunikacija.

S obzirom da sam ja skrenuo temu na KV menadžera,molim da se vratite na kurirske službe i telefonske račune.

73 Hristo 9a7kxp

9A6R

Mišljenja sam da ima vrlo malo ljudi u ovom trenutku koji će se rado prihvatiti te funkcije.Pošto je sve centralizirano kao i inače u HR,taj čovik će vjerovatno biti iz ZG ili iz blizine istog.Nažalost tu se izbor sužava jer ne žive svi građani i seljani ove napaćene zemlje u ZG.Znači vrlo je izvjesno da će biti Zagorec ili Purger ne nužno "fetivi"jer ni gradonačelnik ZG-a nije rođen u gradu. ;)
Moj južni susjed je po meni vrlo dobar izbor ali nažalost geografski je poprilično udaljen od centra i to je problem.A pitanje je dali bi se i htio primiti te zadaće.Mislim da vremena ima,jutros je bio na FINI i tako skoro svako jutro.Čovika triba pitat,zamolit,možda bi se i prihvatio,tko zna?
Omalovažavanja i podbadanja nas neće daleko odvest,ustvari hoće, u provaliju a onda aj ća sve.
Nadam se da sam bio jasan,nedvosmislen.Hvala na pozornosti.GL

73,Renny,9A6R

GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A4OE

Citat: 9A7KXP  u 23. Listopad 2013, 09:43:04
molim da se vratite na

Citat: 9a4oe  u 18. Listopad 2013, 14:43:33
Ovo postaje pravilo da IO i predsjednik HRS-a nemaju pojma o Statutu HRS-a.
Šteta novaca koje utroše na dnevnice.

S T A T U T
HRVATSKOGA RADIOAMATERSKOGA SAVEZA
VIII. NAGRADE I PRIZNANJA

Članak 47.

Savez može davati nagrade i priznanja članicama i članovima Saveza i drugim pojedincima i institucijama zaslužnim za ostvarivanje programskih ciljeva i djelatnosti.

Detaljnije o kriterijima, vrsti broju i načinu davanja nagrada odredit će se Pravilnikom koji predlaže Izvršni odbor, a donosi Skupština saveza.

PRAVILNIK
O DODJELI NAGRADA
HRVATSKOGA RADIOAMATERSKOG SAVEZA
,,NIKOLA TESLA"

IV ZAVRŠNE ODREDBE
Članak 18.
Ovaj pravilnik stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u glasilu Hrvatskoga radioamaterskog saveza i na WEB stranicama HRS-a.

Citat: 9a4oe  u 19. Listopad 2013, 12:54:14
Nezna ljevica što radi desnica?!

Hrvatski radioamaterski savez
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Ur. Broj: 372/013.
Zagreb, 15.10.2013.

SKRAĆENI ZAPISNIK

4. / 2013.   redovite sjednice Izvršnog odbora Hrvatskoga radioamaterskog saveza, koja
se održala u četvrtak, 3.10.2013. godine u Zagrebu, Dalmatinska 12/II kat.

Sjednica je započela s radom u 15.15 sati, a završila s radom u 17.15 sati. 

Ad 12. Pravilnik o nagradama HRS-a.
Uvodna riječ: Zdenko Blažičević, 9A2HI
Izvjestitelj: Zdenko Blažičević, 9A2HI

Nakon kraće rasprave vezane uz prijedlog teksta Pravilnika o nagradama HRS-a, IO HRS-a jednoglasno je donio sljedeću

O D L U K U:

Zadužuje se predsjednik i stručna služba HRS-a da dorade Pravilnik i do kraja listopada
pošalju prijedlog konačnog teksta Pravilnika o nagradama HRS-a na usvajanje svim
članovima IO HRS-a.

Hrvatski radioamaterski savez
Dalmatinska 12
10 000 Zagreb
Ur. Broj: 372/013.
Zagreb, 15.10.2013.
Temeljem članka 35. i članka 36. Statuta Hrvatskoga radioamaterskog saveza donesenog 13. 09. 2008. godine, Izvršni odbor Hrvatskoga radioamaterskog saveza je na sjednici održanoj 3.10.2013. godine donio
PRAVILNIK O DODJELI NAGRADA HRVATSKOGA RADIOAMATERSKOG SAVEZA ,,NIKOLA TESLA"

IV ZAVRŠNE ODREDBE
Članak 18.
Ovaj pravilnik stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u glasilu Hrvatskoga radioamaterskog saveza i na WEB stranicama HRS-a.
Predsjednik
Hrvatskoga radioamaterskog saveza
Zdenko Blažičević

Citat: 9A6AA  u 18. Listopad 2013, 23:12:06
Bravo!

"... Vezano uz neke izmjene nastale u organizaciji i provođenju natjecanja mladih tehničara a koje su vezane uz radioamaterizam (tema radioorijentacija), 10. rujna 2013. godine je, na zamolbu predsjednika HRS-a, u HZTK održan sastanak predstavnika HRS-a – predsjednika HRS-a Zdenka Blažičevića i tajnice HRS-a Marine Sirovica sa glavnom tajnicom HZTK Zdenkom Terek te novoimenovanim nositeljem izrade projekta za ,,P" kategoriju Đukom Pelclom...

...Sukladno toj odluci, IO HZTK je imenovao Đuku Pelcla za nositelja teme ,,radiokomunikacija" te ga je zadužio da napiše nova Pravila za organiziranje i provođenje natjecanja mladih tehničara u orijentaciji i komunikaciji. Đuka Pelcl je napomenuo da će prilikom pisanja novih pravila svakako kontaktirati HRS."

(Đuka Pelcl je predsjednik Hrvatskog Saveza CB radioklubova.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A4QV

Damire, je li ti to kronoloski ukazujes na to da bi
DR OM Duka Pelcl bio dobro rijesenje za KV menadjera ?

LOOL
(otkad isam ovo koristio)

9A4OE

Citat: 9a4qv  u 23. Listopad 2013, 10:37:09
Damire, je li ti to kronoloski ukazujes na to da bi
DR OM Duka Pelcl bio dobro rijesenje za KV menadjera ?

Sve opcije su otvorene, ..., pogotovo kad se uzme u obzir frekventni spektar koji zauzima HF (KV), njihov dio banda spada tu.
Zašto netko nebi bio dobar menadjer ako nije radioamater?
Položen ispit ne čini dobrog  radioamatera i menadjera.

Šalu na stranu, činjenica je, jedna opcija je potrošena (nalaz i mišljnje MZOS (oni koji daju novac) i HZTK) potrebni su novi sadržaji u organizacijskom i provedbenom smislu. IO HZTK je zaključio da HRS nije u stanju ponuditi ništa novo i logično je da potraže "svježu krv" sa novim idejama.
Po svemu sudeći znalo se za višegodišnje negativne ocijene, problem je nečinjenje ništa.
Pitanje je, dali sakupljati "bodove"  na domaćem terenu kod onih koji imaju novce ili se zavaravati sa "uspješnim" putovanjima po svijetu za koje se naknadno ispostavljaju računi?

Ovo je cjelokupan tekst onaj dio je izvučen iz konteksta i može se vrlo lako izvući krivi zaključak

Vezano uz neke izmjene nastale u organizaciji i provođenju natjecanja mladih
tehničara a koje su vezane uz radioamaterizam (tema radioorijentacija),
10.rujna 2013. godine je, na zamolbu predsjednika HRS-a, u HZTK održan
sastanak predstavnika HRS-a – predsjednika HRS-a Zdenka Blažičevića i
tajnice HRS-a Marine Sirovica sa glavnom tajnicom HZTK Zdenkom Terek te
novoimenovanim nositeljem izrade projekta za ,,P" kategoriju  Đukom
Pelclom.

Na sastanku je nešto kasnije nazočio i predsjednik HZTK, prof.dr.sc. Ante
Markotić.

Glavni nositelj i organizator Natjecanja mladih tehničara je MZOŠ, odnosno
Agencija za odgoj i obrazovanje.

Od strane tajnika Državnoga povjerenstva za pripremu i provedbu natjecanja
mladih tehničara , prof. Žarka Bošnjaka,  HZTK je unazad nekoliko godina
redovito dobivala lošu ocjenu za angažman i način sudjelovanja nacionalnih
saveza pa tako i HRS-a.

Kao glavni argument za takvo mišljenje Agencija iznosi činjenicu da već
godinama stagnira ili čak nazaduje broj djece koja su uključena u natjecanja
u P kategoriji te da su postojeća tematska područja u P kategoriji nedovoljno
inventivna i/ili osuvremenjena jer su teme godinama iste.

Na inicijativu MZOŠ-a i Agencije za odgoj i obrazovanje Izvršni odbor HZTK
je donio odluku da se uvode nove teme u navedeno natjecanje u P kategoriji:
modelarstvo, radiokomunikacija te automatika. Tema ,,radiokomunikacija"
zamijenila je dosadašnju temu ,,radioorijentacija".

Također je donesena odluka da HZTK preuzima na sebe sve dosadašnje
ingerencije koje su imali pojedini savezi uključeni u provođenje natjecanja.

Sukladno toj odluci, IO HZTK je imenovao Đuku Pelcla za nositelja teme
,,radiokomunikacija" te ga je zadužio da napiše nova Pravila za organiziranje i
provođenje natjecanja mladih tehničara u orijentaciji i komunikaciji.

Đuka Pelcl  je napomenuo da će  prilikom pisanja novih pravila svakako
kontaktirati HRS.

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1IW

Hehehe, i odmah je pocelo panicno kukanje za novcima.  :)

Vec je neko vrijeme zanimljivo gledati tranziciju kojekavih HZTK clanica koje nikako da shvate da se radi o hobiju cije financiranje mora vrsiti onaj koji se tim hobijem bavi. Zasto bi drzava placala neciju razbibrigu, ako od nje nema koristi? A korisiti nema jer su "sijede glave" uvijek jedne te iste, koje ne shvacaju da je doslo vrijeme promjena.  :)
Bit ce tesko, pogotovo medju radioamaterima, no s vremenom ce i najtvrdji pojedinci shvatiti da je njihov hobi samo njihov i da mora biti samo njihov i trosak. Malo ce ostati para za kojekakve izlete ako ce se morati kupovati vlastita oprema iz vlastitog dzepa. Stoga predvidjam ponovnu transformaciju klubova u "samoposluge", dok se ne isprazne police. :)
No to je jedna druga stara-nova prica.  ;)

U svakom slucaju, nema mjesta panici. Postojece projekte i tako vode pojedinci sami, a za jedino korisno (QSL biro i Ljiljinu administraciju) ce se uvijek naci koja kuna od clanarina.

73 de 9A1IW - Boris

9A6R

Biti KV manager a ne biti RA ??? ??? Koja bi to bila lakrdija!! Pojedinci,dajte se pameti >:(

9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A1IW

Sve je moguće, osim drvene peći.  :D

73 de 9A1IW - Boris