• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

MFJ 269

Autor 9A7KFF, 13. Srpanj 2013, 23:47:44

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2QP

Ja radim sa MFJ259 vec par godina i to je jedan jako koristan uredjajcic vec se davno isplatio i ima cijeli niz funkcija uz onu osnovnu antena analizer i frekvencmetar , griddip metar,kapacitet,induktivitet ma kaj da velim sve kaj jednom graditelju amateru treba moze na baterije i na ispravljac tako da je stvarno mobilan. Martine VNA je dobar(kompjuter na pleca produzni kabl oko struka i monitor u jednoj ruki a druge dvije da se drzis na stupu ili krovu i onda tek nikaj od posla) za to kaj je dobar ali MFJ je stvarno univerzalan.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A2JK

Joe, miniVNA PRO BT ne treba nikakav kabel za spajanje na kompjuter ili mobitel (Android)
zato jer se spaja preko ''plavog zuba'' (slova BT u imenu uređaja). Taj uređaj nudi puno
više od antenskog analizatora, ali kad se radi o antenama onda je spajanje na PC preko
bluetooth-a velika stvar.  Lijepo ga spojiš direktno na mjesto gdje se koaks spaja na antenu,
odeš u hladovinu i radiš PRAVA mjerenja. Korisno također kod podešavanja antena na autima.
Ukratko, MFJ je jednostavno preskup za ono što pruža, ali svatko ima pravo trošiti svoje
novce kako želi.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A1IW

Citat: 9A2JK  u 02. Kolovoz 2013, 07:01:23
Ukratko, MFJ je jednostavno preskup za ono što pruža, ali svatko ima pravo trošiti svoje
novce kako želi.

Još uvijek je jeftiniji od onih koji mi pružaju isto, a zauzvrat mi nudi autonomiju, što je upravo ono što mi treba i što sam spreman platiti. Za laboska mjerenja si uzmem nekiVNA i uživam u svim blagodatima opcija koje mi malo trebaju pod antenom.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A7PPD

Dolaze kinezi!
Pojavili su se zanimljivi i vrlo pristupačni uređaji (ispod 800kn)  Treba ga samo isprobat  8)

9A6C

Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti