• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

sony ICF-SW55

Autor 9A4NA, 10. Svibanj 2013, 12:54:27

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A4NA

Pozdrav svima,
Posjedujem prijemnik sony icf-sw55 koji dugo nisam koristio i kada sam ga pokušao upaliti prije par dana neradi.
Naime kada pritismem power nakratko se upali display i nakon par sekundi se ugasi.
Tona nema.
Reset probao ali nema pomoći.
Jeli netko možda ima kakvo iskustvo sa ovim prijemnikom ili možda znate nekoga tko bi ga mogao popraviti.
Unaprijed hvala,
73
NA

9A3LI

Brzinskim guglanjem tog mini prijemnika gledam i ne mogu vjerovati.
Ti kinezi nisu normalni, cijeli svijet bude otišel kvragu zbog njihovih elektrolita.
Vele da je najčešći kvar DC-DC konverter i da su elektroliti problem.
Pa sad vidi, servisni manual je dostupan, lemilicu u ruke i probaj.
:)

9A4CD

Moja iskustva s navedenim prijemnikom su jako dobra. Jedini slučaj koji znam da se display (zajedno s prijemnikom) ugasi nakon par sekundi je onda kada su baterije preslabe. Probaj gornji lijevi prekidač (ON/OFF) staviti na POWER položaj i pritisni (LIGHT/BATT CHECK) gumb koji se nalazi na zadnjoj strani kutije te očitaj napajanje na velikom displeju. Trebao bi biti barem na 4. nivou da bi radio.

73's
9A4CD
Igor

9A6RPQ

Popravio sam nekoliko ICF-SW7600 Sony-a. Uglavnom zamjena SMD elektrolita, vjerojatno i tvog muči isto jer pripada generaciji koja je imala te probleme. Ovdje imaš dosta o tome: http://stephan.win31.de/sony7600.htm?view=Light?view=Standard?brand=Sony&type=All+Types&price=All+Prices&start=START+SEARCH
Javi se ako trebaš pomoć.