• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Icom IC7000 ili FT897D

Autor 9A3EME, 16. Travanj 2013, 23:38:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3EME

Pozdrav svima;

Imam jednu dilemu;
Htio bi nabaviti novi uređaj koji bi pokrivao sve bandove te se mislim između ova dva modela pa me zanima kakva su vaša iskustva s istima, a pogotovo za IC7000 o kojem u Hrvatskoj nema bas puno informacija iz prve ruke.
Još mi treba info dali u Hrv. postoji zastupnik za Yaesu pošto Almar više ne drži Ham opremu.

Unaprijed hvala;
9A3EME Jerko

9A4HP

http://www.cip.si/index.php?str=product&prodid=187

Ovo ti je možda i bliže a od 1.7. nema više ni carine ;D...73!
9A4HP OGULIN

9A2VX

Ako nisi još nabavio, onda bih dodao jedan svoj pogled.
Ja sam inače "fan" yaesua jer od svoje prve postaje imam stalno  posla s njima. Moj prvi je bio FT200 i još žalim za njim. Zatim FT101E linija( + FL2100) zatim samo FT101E, pa FT897 i na kraju FT817.
Imam i ICOMA doduše 7200, ali imam dodira i saznanja i o IC7000. Na stolu su mi bili navedeni + FT857 + TS2000 pa mogu reći i o usporedbi.
Gledajući tvoj upit automatski sam za I7000.
- Nova tehnologija, dva procesora za DSP s vrlo preciznim AD / DA pretvornicima. Za taj novac dobivaš novu generaciju uređaja.
- Dobra strana je i malo veća snaga na VHF / UHF. Ponekad 5W više puno znači ako je dobra antena.
- E sada malo minusa:
- I 7000 troši struju kao lud. Već u sasvim tihom radu 2A je premalo za njega.
- Na predaji troši također daleko više od FT897
- ZVUK? E to su priče i priče. Ja sam osobno ispitao u jednakim uvjetima FT817, FT857, FT897, Icom 7000, Icom 910, Kenwood 2000. Poredak je upravo pretnodno naveden. Odnos signal/ šum je na strani FT857, zatim 897, icom 7000 i na kraju TS2000. Naravno da je bio pobjednik FT817
- Pregrijavanje / grijanje je na strani FT897. Ipak ima veće Al kućište, dva dobra ventlatora koji se mogu podešavati u "skrivenom" meniju.
_ Dugi natjecateljski rad s puno CQ je definitivno na strani FT897.
- Kada bih trebao odlučiti, onda niti ja ne  bih znao što napraviti. Mislim da u toj klasi ipak na prvo mjesto treba staviti Kenwood TS2000 s modulom 1,2GHz. Ima glavni prijamnik te sub band prijamnik na VHF/UHF. Dakle s jednim uređajem možeš raditi satelite HI! Naravno uz puno više love apetiti rastu.
- Od ova dva ... nekako bih se najradije odlučio za FT857 jer je isti kao FT897, nema prostora za svoje baterije, ( jer njih ionako nećeš kupiti), a tiskane pločice su iste.
Po tehnologiji svakako preporučam IC7000 jer je to uređaj nastao prije nekoliko godina dok je koncepcija FT897 stvarno zastarila. ( Oprostiti Vi ostali koji imate drugo mišljenje!). Evo što Ameri misle o tim uređajima pa usporedi...
Pozdrav Zvone
http://www.eham.net

9A3EME

Hvala svima,
Iako je dilema u međuvremenu dobila jos jednog potencijalnog clana (IC7100)ali  je brzo isao iz igre zbog13,830 kn+ sto mi je iak bilo previse tako da je ipak narucen IC7000.Hvala svima na pomoci,a pogotovo 9A2VX i 9A6C .Sada mi jos ostaje izbor antene za KV,a tuner ide Ldg. ;D

73 de 9A3EME
Jerko

9A4HP

Prije nego kupuješ ili naručuješ pogledaj kod nekoga i isprobaj obadva uređaja uživo ::) ...pozdrav
9A4HP OGULIN

9A1IW

Koliko se sjećam, IC-7000 ima DSP na IF-u, 857/897 na NFu. što je definitivno prednost IC-a. Minus mu je cijena. Ako želiš baš univerzalni uređaj za sve, uzmi si TS-2000, nije puno skuplji od IC-7000. Lako kasnije kupiš polovni 857/897 kao sekundarni uređaj za mobil i portabl.
Prednost je definitivno na strani TS-a i tako su odabrali mnogi u mojoj okolini i nisu zažalili. Normalno, ako je cijena odlučujući faktor, uzmi 857+LDG tuner.

Za probu svrati do mene, imam oba uređaja, pa ih možeš sam probati uz gemišt, bambus, bevandu ili rakijicu, sam odaberi omiljeni doping. :-)
Ako te baš bode Icom, uzmemo iz kluba IC7400, pa i njega dodamo u niz.
Keep 'em Rolling! http://www.mvpa.org/
MVPA: 29718
http://s186.photobucket.com/albums/x51/btudan/

73 de 9A1IW - Boris

9A2D

Osobno ne volim ICOM, ali IC703+ je zakon od uređaja. Na žalost, nema ga više. Samo sretnici ga koriste (a i ja).

73 de 9a2d

9A2D

Baš ću ga donijeti u Osijek na testiranje.

73 de 9a2d