• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Campbell 2012

Autor 9A5BS, 13. Kolovoz 2012, 22:19:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A5BS

Da zima bude toplija, treba zagrijati lineare!

9A5BS

Evo kako izgleda time-frequency window za 12mj.  ZL9 < > 9A
TX - 500W CW, ANT 3 el yagi, 10 m visine (ZL9)
RX, ANT dipole, 20m visine (9A)

9A5BS

Sve mi se cini da nista od expedicije, i ako stignu na Campbell onda ce to biti jako kratka aktivacija.
Steta.

9A6R

Budu li i oni radili ka ovi sa PT0S i 3B9SP onda je bolje da se i ne pojave. :P

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A9L

Sva sreca da imam potvrdjeno iz 1999. Sada nije prisa da ga se napravi pa ce valjda biti srece...hi.
Svima sretan lov (dnevni) jer ce po noci valjda spavati na brodu.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6R

Iz 99 imam 3 veze cw,rtty..fali mi na phone...Bude ;)

73,9A6R

9A2JK

Kako je to izgledalo na PT0S možete pročitati u najnovijem PDF izvještaju sa PT0S web stranice.

A sada, jedan kratki citat iz DXNL broj 1808 od 28.11.2012.

''Bad OPs, bad DXpeditions? Again and again the DX cluster reports bad op's
(lid, idiot on air) and DXpeditions (worst ever DXpedition). Are these the comments of really
serious HAMs? Such statements are evidence of bad style and lacking any further HAM Spirit!
Everyone who does not agree with the operating style of an OP or thinks that he could do
better on a DXpedition, should spend his own time and money and have the experience of
what it looks like on the other side of a pile-up. Voltage fluctuations, power failures, storms,
accidents, illness, cancelled flights, ministerial visits and much more are not easy to plan.''

(Pomoći može i ''stric'' Google Translator  ;) )

73 ES BEST DX
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6R

Uvažavamo puno toga,ova je bila zahtjevna(PT0S)ali način na koji su radili je bio više nego iritirajući.Osim toga zar su oni jedina DXpedicija koja je imala HUGE PILE-UP ???I drugi su imali istih problema pa je išlo bolje.NHF
Na 50MHz su radili sa solo uređajem i nepoznatom antenom ::)....malo neozbiljno čak i za mene ;)

73,9A6R

9A2JK

Nije mi baš jasno zašto je rad PT0S bio ''iritirajući'' ? Četiri operatora su za 12,5 dana napravili više
od 44 tisuće QSO-a u uvjetima koji su, blago rečeno, bili vrlo teški. Ali, svatko ima pravo na svoje
mišljenje i to podržavam.  ;)

Sad je u tijeku ZL9HR pa nije zgorega podsjetiti se da za napraviti 100 % vezu mi možemo napraviti
najviše 50 % (idealan slučaj). Drugih 50 % treba napraviti DX kojega pozivamo. Da bi DX-u, (i SEBI),
olakšali kod pozivanja bi trebalo:

a) SLUŠATI !
b) pozivati samo kada DX dade JASAN ZNAK da možemo pozivati,
c) pozivati sa CIJELIM pozivnim znakom JEDNOM, NAJVIŠE DVA puta,
d) SLUŠATI !

Nikako NE POZIVATI ako DX ne zove VAŠ pozivni znak!
Puno pomaže ako slušate kako ZL9HR radi i gdje sluša.

73 i dobar DX lov!
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.