• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Clipperton 2013

Autor 9A5BS, 12. Listopad 2012, 10:41:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A9L

Leon je napisao da je 2 us$ vjerojatno dosta za N2OO.  I sta je najvatnije OQRS neide na N2OO nego na drugog managera. I uredno pise da je cijena 5 US$. Prema tome tvoje informacije su malo zastarjele i nevjerodostojne. Martine procitaj sta pise na OQRS.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A5BS

Leone djelomicno si u pravu. Ako se TX5K potvrdjuje preko OQRS onda to ide preko N7XG, kako si i napisao,
ali takodjer ima opcija BURO koja kosta, kako Martin kaze, 0 kuna.
Sve ima na njihovoj stranici, izabere se opcija BURO (0$) ili DIR (5 doloresa) http://www.cordell.org/CI/CI_pages/CI_QSL_Manager.html
Za direktuše obicnom postom slati na adresu N2OO sa 2 doloresa i SAE

9A9L

Felix, nisi dobro citao. Rjec je bila o dolarskim uplatama na jedan ili drugi nacin...Jesino je Martin spomenuoo preko biroa i tu nema nikakve dileme da je besplatno i da netreba slati karte. Ali zna se stize tek nakon nekoliko mjeseci pa ko nije neka potreba za kartu onda lijepo sacekati. Ista stvar je i sa LOTW. Tek za 6 mjeseci.  Da mi nije potrebiti za DXCC na opsegu i ja bi sacekao....ovako u kasicu prasicu i to je to.
2 zelembaca u kuverticu, 2 kartice u kuverticu 2 kuvertice u kuverticu, jednu markicu od 7.10 na kuverticu sve zajedno je oko 3.5 dolerosa. I jos nisi siguran da ce stici na odrediste sve sto si stavio unutra. Prema tome OQRS oko 1 dolar vise i mirno spavam HIHI. Ako ne stigne u razumnom roku PAYPAL urgira i mora se ponoviti. I sigurno stize karta.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6R

Ma da.Ja sam evo spremio kovertu, SAE,2 zelena pa danas na poštu.I onda mišemjesečno čekanje.
Posla sam i za ZL9HR isto tako 14.12.2012...još čekam,a lijepo piše 2 zelenbaća su dovoljna :(

Hvala na iscrpnim odgovorima još jednom.
GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A5BS

Renny, uvijek ti postoje prioriteti u slanju QSL-ki kod dxpedicija. Sta to konkretno znaci? To znaci da prvi na red dolaze oni koji su upaltili donaciju, zatim oni koji su uplatili 5 dolara preko OQRS-a. Ista procedura prioriteta je kod direktuša preko poste. Prioritet imaju koji su uplatili vise. Na kraju dolaze ovi koji idu preko poste sa klasicna 2 dolara, te zadnji preko OQRS biroa i klasicni biro <> biro.
Inace dobra iskustva sa N2OO.. OQRS biro sistem. cca godinu dana nakon expedicije covjek procesuira kartice preko biro (K5D i HK0NA) i to otprilike za godinu do godinu ipo stigne u sretne ruke kolekcionara.

9A6R

OK,Felixe.Jasno mi je sve oko tih prioriteta.Moj prijatelj je poslao isto 2 dolara i već mu je stigla.Nadam se da će i meni jednog dana,HI.Osim ako se nije izgubila na putu do tamo ili ovamo. :D

GL

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JK

Citat: 9A6R  u 25. Ožujak 2013, 15:10:40
OK,Felixe.Jasno mi je sve oko tih prioriteta.Moj prijatelj je poslao isto 2 dolara i već mu je stigla.Nadam se da će i meni jednog dana,HI.Osim ako se nije izgubila na putu do tamo ili ovamo. :D

Kod direktnog slanja karata, veće su šanse od gubitka ''na putu do tamo'' od gubitka
do ''ovamo''. Na žalost, znam iz iskustva. U jednom periodu meni su se karte redovno
''gubile na putu do tamo''. Znam i gdje, jer sam to dokazao slanjem karata iz inozemstva.
Tek kad su se promijenili ljudi na mjestu gdje su se ''gubile'' moje karte, stvari su se
popravile i od tada više nemam ozbiljnih primjedbi. 
I to je jedan od razloga zašto zagovaram OQRS.

73 ES GL
Martin 9A2JK

P.S. ZL9HR karta će sigurno doći!  Ako ti pak treba za DXCC diplome, puno pomaže LoTW.
Naime, ZL9HR je odavno u LoTW i to svima koji su ga radili, bez obzira da li su zatražili
QSL kartu ili ne.

P.S.2 Malo smo skrenuli s teme, ali budući da je TX5K ekspedicija prošla, nekako mi se
čini normalnim da govorimo o QSL-ki. Slanje karata za velike ekspedicije je vrlo slično,
pa mi se čini OK ako malo pišemo/uspoređujemo s drugim ekspedicijama.
Ako pak mislite da sam skrenuo s teme, isprika svima, a moderator neka obriše.
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.