• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

ROS mode

Autor 9A3TN, 10. Srpanj 2010, 21:36:07

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TN

Iskustva, mišljenja  itd ...

za one koji još nisu probali ovaj digi način rada više na : http://rosmodem.wordpress.com

pozdrav

Boris

9A3LI

Citat:ROS 1.0 (the last)
11 July, 2010 by José Alberto Nieto Ros
I've been reading too many derogatory comments towards me in Digital Group and ROSDIGITALMODEMGROUP so I understand that it is not worth further evolve this software.
So, ROS 1.0 is the last version.
73, Jose Alberto

Zamalo zaratili zbog tog programa  ;D
A budalaši ..

Sve komentare možeš pročitati tu:
http://groups.yahoo.com/group/digitalradio/messages

Uglavnom neki nisu baš normalni, pere ih paranoja, ptsp i ko zna kaj još.
No vjerojatno su neki imali dobar razlog za napad na programera i soft.
Jedan od najbitnijih je da je veza moguća vrlo slabim signalima koji su
jedva primjetni a možda ni to, mnogim monitoring službama.
8)

9A5EX

Pozdrav, 9a3tn,9a3li,
jeste to isprobali ? ja sam samo podigao program. Neznam kako to radi!? Tko to koristi.
Usput, 9a3li, imaš li novu inačicu PSK-mail  ::) ;D da probam......
73 de 9a5ex

9A4AA

Napravio nekoliko veza, uglavnom evropa, još prije spominjanja ovdje na forumu, a danas sam čuo Taiwan, bez signala,no bilo je razumljivo...... radi OK, no ne mislim da je nešto osjetljiviji od PSK.. možda je ali radi mnogo pogršaka ako je signal slab, nedostatak je što ne možeš birati koga primati kao kod npr. PSK u vodopadu pa toga pozvati i dok nešto prima nema predaje itd.... 

73 Marko...

9A4GL

Citat: 9A3LI  u 12. Srpanj 2010, 00:25:14Uglavnom neki nisu baš normalni, pere ih paranoja, ptsp i ko zna kaj još.
No vjerojatno su neki imali dobar razlog za napad na programera i soft.
Jedan od najbitnijih je da je veza moguća vrlo slabim signalima koji su
jedva primjetni a možda ni to, mnogim monitoring službama.

Veći je problem što baš nije jasno kako to radi. Autor bi morao objasniti algoritam tako da i drugi mogu napraviti kompatibilan software. Ovako to nije za amatere...
K tome je još napravio cirkus na clusterima, pa se malo zamjerio i cluster sysopovima, vidi http://www.dxcluster.org/pipermail/dxspider-support/2010-July/010371.html

73 de Tihomir, 9a4gl
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A3LI

Citat: 9a4gl  u 14. Srpanj 2010, 00:08:13
Veći je problem što baš nije jasno kako to radi. Autor bi morao objasniti algoritam tako da i drugi mogu napraviti kompatibilan software. Ovako to nije za amatere...
K tome je još napravio cirkus na clusterima, pa se malo zamjerio i cluster sysopovima, vidi http://www.dxcluster.org/pipermail/dxspider-support/2010-July/010371.html

Pa recimo.
Autor i nije radio-amater pa su mnogi sumnjicavi sto mu je cilj sa tim programom.
Obecao je objavu koda kad bude gotov, navodno je gotov pa bumo vidli, hi.
Prve verzije nisu komunicirale sa Clusterima a za sve kasnije postoji vatreni zid.
To je prvo sto sam mu zabranio iako sam ga jednom pustio van da vidim kaj se bude desilo.
Naravno, bez pozvine oznake. :)
Drugo kaj je cudno da su to nazvali "spread spectrum" a nije nista drugo vec "nabrijani" MFSK.
Osim tog programa na meti amera je i D-star, no to je vec za novu temu.

73!
Darko

9A4GL

Citat: 9A3LI  u 14. Srpanj 2010, 07:36:57Prve verzije nisu komunicirale sa Clusterima a za sve kasnije postoji vatreni zid. To je prvo sto sam mu zabranio iako sam ga jednom pustio van da vidim kaj se bude desilo. Naravno, bez pozvine oznake. :)

Izvrsno, a zbog onih 95% korisnika koji ne znaju, neće ili jednostavno nisu podesiti firewall, sysop clustera može samo zgasiti cluster.

73 de Tihomir
-----------
Sa budalama se ne raspravlja !!! Oni te prvo spuste na svoj nivo, a onda te dotuku iskustvom !
Tihomir Heidelberg, 9a4gl
email: _NOSPAM_9a4gl@hamradio.hr

9A3LI

Citat: 9a4gl  u 14. Srpanj 2010, 11:29:02
Izvrsno, a zbog onih 95% korisnika koji ne znaju, neće ili jednostavno nisu podesiti firewall, sysop clustera može samo zgasiti cluster.

Zašto?
Pa neka se korisnici Clustera obračunaju sa ROSovcima   ;D  ;D
A sisati-OP u pozadini pije ledenu pivicu i gleda.  ;)

73!
Darko

9A3TN

Pozdrav društvo!

Isprobao sam rad u ROS modu i ide jako dobro. Po meni još jedan tip ili protokol digi  rada, u kojem je odnos S/N super ali zato je širina signala velika,  pa kom se svidi neka navali.
Moj prvi cq na 20m dao je vezu sa CO2DC.
Ono što ni smeta je kanalni način rada tj. određene su fiksne frekvencije a kanal je 2,2khz širok tako da nisam siguran kako će to raditi kad bude gužva.

Boris

9A6AA

Ima li zainteresiranih da probaju ROS mode s Tihomirom, T6TJ, iz Afganistana?

Ili možda JT65?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A9L

JT65 obavljeno na obostrano zadovoljstvo na 15 m jutros u 04:00.
Koliko mi se cini to je 1. veza jt65 9A-T6.

73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AA

Sad se ja moram patit' s makroima za raport za taj JT65  :'(

Mora li se u MODE pisati JT65-HF ili je dovoljno JT65 (možda JT65A)?

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3JB

U 13:09  21  MHz   T6TJ    ROS  mode !

Tako da i to imamo!

Meni su oba moda O.K. Malo je gužva , no , ide kad ništa ne ide!

;D 73 svima!

9A6AA

Citat: 9A9L  u 30. Srpanj 2012, 06:03:13
...
Koliko mi se cini to je 1. veza jt65 9A-T6.
Prva i jedina.
Kao i Marinkova na ROS modu. Barem u T6TJ i T6BP dnevnicima...

Log search sve to prikazuje kao DATA.

9A6AA
"DX never sleeps..."