• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

CQ WPX award via LoTW

Autor 9A7YY, 24. Siječanj 2012, 20:37:38

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7ZZ

Citat:(Mislim na one diplome koje u radioamaterskom svijetu ''najviše vrijede'').
I to kako kome.Tko kaže da baš te diplome osvojene preko LoTW najviše vrijede.Nekima (a koliko ja znam nije ih malo) više vrijede diplome osvojene u velikim contestima nego 5 band DXCC.Uostalom,to i nije nešto zahtjevno za osvojiti,pa to pojedinci odrade u jednom CQWW DX.Dalo bi se o tome raspravljati,ali ne ovdje.Ovdje bilo koja rasprava ode u krivom smjeru jer postoje dežurni koji sve znaju pa zaista nebi imalo smisla ali mislim da bi i ta tema bila zanimljiva.

Pozdrav
73 iz Broda na Savi-Viktor

9A2QP

Odraditi mozda da Viktore ali potvrditi OSL malo duze vrijeme ili puuuno IRC i USD i jos se nacekati.
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3JB

??? Samo da malo neke stvari ponovim!

Kao što reče Viktor  - 5BDXCC danas apsolutno nije neki problem! Uz malo truda , lako se dođe do nje!

I ponovo pokušavam dokučiti što to lijepo , interesantno...itd.. ima u virtualno " potvrđenoj vezi"? ..no ...!

I , moram konstatirati da sve " važne stanice " uredno rade QRS sistem naručivanja karata preko biroa i da ponekad prije stigne neg LoTW... i eto meni fale još 3 zemlje ...te se pitam što bi ja to dobio preko lotova ????

Joža pozdrav , no ako malo daš truda i pogledaš kuda i kako se treba poslati kartu ..i nije tako pretjerano ..i svakako nije  tako komplicirano kao preko lopotwa!

Ma koliko neki tvrdili da je jednostavno ( evo sad kad koristimo 9A20 )- već problem ..šalji posebno ovo , pa ono...ma dajte ljudi...čista glupost za sve koji vole kartice ! I svakako nije najjeftinije !

I ne manje važno opet ponoviti:

ne šaljite avionska pisma !  nema potrebe i nije ništa brže  - osim što je skuplje!

...iako ja dobivam avionsku poštu i iz Međimurja!

važno je pogledati prije slanja ( a ponekad i prije nego što se odradi koja veza ) kako tko potvrđuje i onda odlučiti da li raditi ili ne! Ja uredno one koji napišu da koriste samo  lopova ili e-qsl preskačem a ako mi " uleti " - uopće ga neupisujem u LOG ...šta će mi netko ko ne postoji i koga ne mogu " opipati" !

I , zar vam nije malo previše indikativno što sa WPX-om ne ide glatko? Ćini mi se da ljudi koji koriste kojekakve prefixe baš ne vole ovo " jednostavno " rukovanje i korištenje lopotowa!.. jer to obično rade isti ljudi pa im vjerojatno nije privlačno svaki put ponavljati glupu i nepotrebnu proceduru koju traže ameri! -... a i WPX nije ARRL nego  CQ!

Dvaput je dvaput , al Fata je Fata!

Pozdrav svima !

9A6R

Dobro si reka.Ovo u svezi virtualne QSL-ke.Bit ću off topic...To ti je isto kao i sa zgodnim,lipim ženama.Imaš ih okolo po filmovima,časopisima ko pljeve ali zalud mi sve kad ih nikad neću opipat.. ;D

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3TA

izgleda da konačno radi :-)
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A2JK

Citat: 9A3TA  u 09. Kolovoz 2012, 08:11:36
izgleda da konačno radi :-)

Veseli me da kod tebe radi.  :D
Istina, nekima radi odaaaavno, a nekima (npr. meni) još nije proradilo ''punom snagom''.
Na 9A2JK imam jedva 120  :o , a na 9A202JK samo 339 prefiksa.

Strpljen, spašen!  ;D

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TA

Ja sve čekam, al ne bum doživel...

da Martin prizna da su ispali skroz šlampavi...

i da buju konačno ex YU deleted country...

a u biti samo vraćam svoj avatar na naslovnicu.... ;)

9A2JK

Citat: 9A3TA  u 09. Kolovoz 2012, 10:51:43
Ja sve čekam, al ne bum doživel...

da Martin prizna da su ispali skroz šlampavi...

E, baš bodeš!
Evo ja javno ''priznajem'' da su oni šlampavi.  ;D

Ex YU deleted country ne bi ovdje komentirao, jer izlazi
iz teme. Osim toga bojim se da bi se rasprava pretvorila
u politiku. Nadam se da ću ove godine moći doći na Jarun,
pa to tamo lijepo možemo uz pivicu i ostalo, onak kak i
treba biti.  ;)

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TA

mogu ja pronać onu temu pa podić ponovo...

point je da glume strogoću, pa omanu... ko djeca...

a odbili su gomilu ljudi nepotrebno kompliciranim postupkom, TQ5, pa TQ6, pa TQ8... čak i informatični vrlo pismeni odustanu...

abakus je zakon...