• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

9A imenik iliti Callbook

Autor 9A2JK, 21. Listopad 2011, 17:12:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A1AA

Joe, sve mi je jasno samo mi nije jasno koga to ovdje prozivaš i prizivaš  ???
To ti je pucanj u prazno jer ovo čitaju oni koji to trenutno ne mogu promijeniti. Oni koji mogu ne čitaju (više) ovaj Forum.
73, Ivo 9A1AA

9A2QP

Ha pa tu smo dakle ipak samo mlatimo praznu slamu ako je tak onda oprosti kaj sam ja mlatio po toj istoj slami. Daj mi reci ivo ak znaš tko je odgovorna osoba za uredjivanje 9A callbook-a ? E sad si stvarno nemremo pomoći hi hi ....
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A1AA

Stvarno ne znam tko je decidirano zadužen za taj posao oko 9A imenika. To ćeš ipak morati provjeriti kod Ljilje. Vjerujem da ona zna.
73, Ivo 9A1AA

9A4OE

Callseeker Plus 2012

...Users will also find callsigns from 9A, DL, EA, ES, F, HA, HB9, I, LX, LY, OE, OH, ON, OZ, SM, SP, SV and Z3....

Winter 2011 Pegasus Flying Horse Call Book CD

Samo me interesira tko im dostavlja podatke ili se tamo nalaze podatci samo one jedne cetvrtine?

Tko ima navedena izdanja neka provjeri pa javi.

9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A1AA

Reni, završit će u košu samo zato što je off topic od ove teme.....skoro sve osim prvih 4-5 rečenica ali kako nema selektivnog brisanja samo dijela posta i one će završiti u košu.......

Koliko ja znam i iz koša se može pročitati tvoj post  ;)
73, Ivo 9A1AA

9A6R

Pošteno!Dobar dio je bio off topic.Je,i iz koša se može pročitati.Samo da jednog dana svi tamo ne završimo.

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A2JK

Damire, 9A4OE, pročitao sam tvoje razmišljanje na temu Suglasnosti, a koje si iznio
na forumu, u temi Calbook,  još u siječnju ove godine. Da, uglavnom se slažem sa
svime što si napisao. Obrazac Suglasnosti je trebao biti bolje sastavljen.

Ako sam dobro razumio, Suglasnost je potrebna radi udovoljavanja našim zakonima,
a zakona bi se trebali pridržavati.  ;)

Ipak, mislim da je ovakva Suglasnost puno bolja od načina objave podataka na QRZ.COM.
Znam da se na QRZ.COM treba prijaviti da bi vidio nečiju adresu. Zanima me zašto se
trebam registrirati i prijaviti na QRZ.COM da bi vidio nečiju adresu? Na web stranicu HRS-a
se ne treba prijaviti da bi vidjeli npr. moju adresu. Zašto je QRZ.COM-u važno da se ja
prvo logiram pa tek onda vidim traženu adresu? Za mene je logiranje samo nepotrebna
gnjavaža, pogotovo zato jer su adrese na QRZ.COM-u potpuno nevjerodostojne.
Naime, svatko može na QRZ.COM prijaviti bilo čiju adresu i napisati što god ga je volja,
bez ikakve provjere. Tako ako npr. hoću nekome ''uvaliti'', onome koga još nema na QRZ.COM,
jednostavno se prijavim sa njegovim pozivnim znakom (treba mi još samo neka e-mail adresa
koju je vrlo lako otvoriti negdje samo za tu prigodu, potpuno anonimno). Garantiram da će
taj imati grdnih muka ispraviti te podatke. Toliko o ''vjerodostojnosti'' na QRZ.COM-u.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A2JK

Citat: 9A6R  u 23. Listopad 2011, 21:46:49
Pošteno!Dobar dio je bio off topic.Je,i iz koša se može pročitati.Samo da jednog dana svi tamo ne završimo.

73,9A6R

Reni, tvoj post je završio u Košu samo iz razloga koje ti je jasno iznio Ivo, 9A1AA.
Ne želim ti ''soliti pamet'', nego samo predlažem da otvoriš odgovarajuću temu i
nitko ti neće ništa obrisati.  8)

Inače Koš se prazni svakog prvog u mjesecu.
Podsjećam, za čitanje sadržaja iz Koša morate biti logirani.   8)

73
Martin 9A2JK

9A3VV

Citat: 9A2JK  u 24. Listopad 2011, 20:54:23
...
Ipak, mislim da je ovakva Suglasnost puno bolja od načina objave podataka na QRZ.COM.
Znam da se na QRZ.COM treba prijaviti da bi vidio nečiju adresu. Zanima me zašto se
trebam registrirati i prijaviti na QRZ.COM da bi vidio nečiju adresu? Na web stranicu HRS-a
se ne treba prijaviti da bi vidjeli npr. moju adresu. Zašto je QRZ.COM-u važno da se ja
prvo logiram pa tek onda vidim traženu adresu? Za mene je logiranje samo nepotrebna
gnjavaža, pogotovo zato jer su adrese na QRZ.COM-u potpuno nevjerodostojne.
Naime, svatko može na QRZ.COM prijaviti bilo čiju adresu i napisati što god ga je volja,
bez ikakve provjere. Tako ako npr. hoću nekome ''uvaliti'', onome koga još nema na QRZ.COM,
jednostavno se prijavim sa njegovim pozivnim znakom (treba mi još samo neka e-mail adresa
koju je vrlo lako otvoriti negdje samo za tu prigodu, potpuno anonimno). Garantiram da će
taj imati grdnih muka ispraviti te podatke. Toliko o ''vjerodostojnosti'' na QRZ.COM-u.

73
Martin 9A2JK
Ma nemoj, a ovdje je sve autentično i vjerodostojno? Pa ako je, ako je provjereno tko je tko, a ja se iskreno nadam da je, ako se sa sigurnošću ZNA da ovo pišem JA, Damir Justra, s pozivnom oznakom 9A3VV, zašto mi se onda ne omogući da osobno na ovom portalu upišem svoje podatke u 9A imenik? Zašto? Molim samo logično obrazloženje! Zašto me se, da ne kažem što, sa nekakvim formularom? Zašto taj formular ne bi bio ovjeren kod bilježnika jer je njegova ovjera PRAVOMOĆNA pred Zakonom, ono što se traži kao ovjera je ništa,  da ne kažem čiji dim, i to može biti način na koji će netko nekome nešto smjestiti ako već hoćemo biti paranoični...

Ako nekoga pere paranoja neka se ide liječiti, neka ne zna se što sve ostale!

PS: Nemoj generalizirati, moja je adresa i sve što na QRZ.COM o meni piše posve autentično i vjerodostojno jer sam to JA upisao, kao što bi bilo i u 9A imeniku u kojeg bih JA osobno upisao svoje podatke!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6JRZ

Da li netko od vas radi preinaku komponente za callbook ?
Imamo modul za pretraživanje, još samo treba napraviti preinaku komponente (promjene u bazi i ostalo) da je moguće raditi ažuriranje on-line. Za to treba još samo treba napraviti modul za ažuriranje podataka.

Naravno poslije toga potrebno je za svaku takvu izmjenu automatski ažurirati podatke u Savezu na njihovom računalu.

Ne znam što se čeka, pa to je čas posla

I da još nešto vezano za qrz.com . Martin je u potpunosti u pravu.

73 de 9a6jrz

9A3TY

Citat: 9A2JK  u 24. Listopad 2011, 21:03:35
Podsjećam, za čitanje sadržaja iz Koša morate biti logirani.   8)

Martine, nije ti fora. Na qrz.com ti smeta što se moraš logirati a ovdje tjeraš ljude da se logiraju da bi pročitali nešto. Jel možeš objasniti zašto?

Osobno mislim da se pretjeralo s tim papirima. Točno je da samo ovjera kod javnog bilježnika ima smisla ako se već želi potvrda vjerodostojnosti (iako je i kod njih bilo zlouporaba) pa uvođenje tajnika kluba kao supotpisnika nema nikakvu pravnu težinu. Da li to ima veze s prisiljavanjem ljudi da budu članovi kluba? Da li je 9A callbook zaista 9A ili je to ipak HRS callbook? Mislim, da li će tu biti i ljudi koji nisu članovi klubova i HRS-a ali imaju 9A pozivnu oznaku i žele biti u 9A callbooku? Koji tajnik će njima potpisati?

Ako se već želi ići naprijed, zašto HRS ne počne koristiti zakonski definirane načine provjere identititeta - digitalne potpise. Tko već ima Fininu karticu mogao bi je odmah korisiti a tko je nema mogao bi je napraviti HRS pa i tako malo zaraditi ;D
S druge strane ako je bankama omogućeno da PINom identificiraju osobu i terete je za sve i svašta - puno ozbiljnije od 9A callbooka - nije li se moglo tako i ovdje?
I na kraju, zar se nije moglo jednostavno napisati da klikom na "upiši u bazu" osoba daje suglasnost da se njezini podaci obrađuju, pohranjuju i objavljuju u tu i tu svrhu i tu je priči kraj. Koliko puta su vas natjerali da dadete suglasnost za nešto da bi dobili nešto drugo - npr. u banci otvarate račun a na papiru odmah dajete suglasnost za jmbg, oib, ... Vjerojatno je i HRS mogao smisliti nešto slično.

Eh da. Nema me u 9a callbooku. Nije mi se dalo zezati s papirima. A i ne vidim smisla. Kad ja tražim nekog ne tražim ga na stranici njegovog nacionalnog saveza već uvijek na jednom te istom mjestu (točnije dva - qrz.com i google). Kakva je onda uopće svrha 9A callbooka? Može li webmaster dati statistiku pristupa do callbooka sa pregledom po zemljama iz kojih je došao upit pa da vidimo da li i to spada u kategoriju "50 najčitanijih" jer je "čak" 100 ljudi potražilo neki 9A znak?

73 de Ivo, 9A3TY

9A2JK

Damire, 9A3VV, znaš i sam da nigdje ništa nije sigurno. Ipak, svaka informacija dana
na način kao što se daje za naš imenik (unatoč manjkavosti načina davanja Suglasnosti)
je mnogo vjerodostojnija i bolja od QRZ.COM. Na primjer pogledaj u QRZ.COM znak 9A06P
(to je znak mojega kluba koji smo koristili 2006. godine).
Pogledaj tko ga administrira na QRZ.COM.
Neki LA7MNA.
Zašto on, a ne netko od nas, članova RK Đurđevac?
Zato jer je on bio brži!
Slao sam mu nekoliko e-maila, ali uzalud. Ne odgovara niti ne reagira. Uglavnom da skratim
jer ovo nije rasprava o QRZ.COM (koju bi bilo dobro nastaviti u drugoj temi), nego o našem
imeniku. Ova usporedba sa QRZ.COM je samo primjer kako Suglasnost nije tako loša kao
što to neki misle.

@9A3TY – Ivo, nikoga je ne tjeram na ništa, niti sam u toj poziciji. Samo podsjećam.
Činjenica je da ovaj forum čita puno više neprijavljenih nego prijavljenih. Trenutno ga
čita ''24 Gostiju, 5 Korisnika''. (Gosti su neprijavljeni (mogu biti i nečlanovi foruma), a
Korisnici su prijavljeni članovi).

Što se pak tiče tvojih prijedloga, jako mi je zanimljiv onaj sa digitalnim potpisom.
To je definitivno budućnost. Na žalost i budućnost elektronske QSL karte tj. izumiranje
papirne  :'(, ali QSL-ke u druga tema.

73
Martin 9A2JK

9A8MM

Citat: 9a3ty  u 24. Listopad 2011, 22:57:49
Može li webmaster dati statistiku pristupa do callbooka sa pregledom po zemljama iz kojih je došao upit pa da vidimo da li i to spada u kategoriju "50 najčitanijih" jer je "čak" 100 ljudi potražilo neki 9A znak?

Ovako stvari stoje u proteklih mjesec dana:
* 860 pretraživanja za neku pozivnu oznaku (ili dio pozivne oznake)
* 94% pretraživanja dolazi iz Hrvatske, a ostatak otpada na Njemačku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i SAD
* dnevno bude od 4 do 70 pretraživanja (uz ekstrem od 165, ostvaren 21.10.)

Marko, 9A8MM

9A3TY

Citat: 9A8MM  u 25. Listopad 2011, 11:32:32
* 860 pretraživanja za neku pozivnu oznaku (ili dio pozivne oznake)
* 94% pretraživanja dolazi iz Hrvatske, a ostatak otpada na Njemačku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i SAD

Marko hvala na brzoj informaciji. Očekivao sam točno ovakvo stanje. Očigledno je da se pretraživanje na našem callbooku ne koristi u iste namjene kao i spominjani qrz.com već u neke druge (npr. da bi se ustanovilo tko je upisan a tko nije i sl.  ;D ) i da su to uglavnom upiti naših ljudi tj. da široku međunarodnu zajednicu ipak ne interesira stanje u našem callbooku.
73 de Ivo, 9A3TY

9A7ZZ

Statistika,hahahaa.A koliko je pretraživanja od tih 860 ??????????? urodilo plodom.Toga rezultata nema u toj statistici,ili postoji ali je sramota ovdje ga iznjeti jer sigurno nije velik.Od onih koje sam ja potražio bilo ih je 15%.Dajte tražite i vi pa možda nekoga i "ubodete" u tom famoznom hrs callbook-u.Nemojte se zavaravati glupostima,taj callbook je nula i to će i ostati! :'(
73 iz Broda na Savi-Viktor