• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

Novosti WFF

Autor 9A4OE, 02. Ožujak 2011, 00:07:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A6AA

Citat: 9a4oe  u 18. Travanj 2011, 10:33:37
Ima nekih koji su skloni tezama o nekakvoj "zavjeri" protiv Hrvata, sto ne stoji. Cinjenica je da se spomenuta pravila primjenjuju od nedavno (03.2011) i da do trenutka najave rada 9A7WA iz vise podrucja nije bilo takvog slucaja (slozena aktivacija u njihovom zargonu) ...

Naravno da ta teza ne stoji. No, uvijek će biti onih koji oko sebe vide samo zavjeru i urotu...

...slicna situacija je rad istovremeno iz dva podrucja koja se nalaze jedan unutar drugog (trenutno radi LZ02WFF LZFF-072 koji se nalazi unutar np LZFF-002) to isto tako nije dozvoljeno mora se davati samo jedna oznka.

Ako si pratio rasprave na wff@yahoo.group, onda si mogao primijetiti da su nekoliko puta navodili naš model, te ga kao takvog i primijenili. Nastojali smo izbjeći takvu situaciju, no to kod Strogog rezervata Hajdučki i Rožanski kukovi (koji se nalazi unutar Nacionalnog parka Sjeverni Velebit), nismo mogli, bolje rečeno, htjeli izbjeći, tako da je to primjer o kojem govoriš.

S obzirom da "nikad ne reci nikad" i kod nas još ima sličnih primjera pa ne tvrdim da u budućnosti nećemo posegnuti i za njima. Navesti ću samo jedan: Posebni ornitološki rezervat u sklopu Parka prirode Vransko jezero (nalazi se na sjeverozapadu Parka)...

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A1AA

Kad smo kod tih dvojnih FF referenci evo jednog vrlo svježeg primjera. Prije 15-ak minuta odradio sam YO/HA4BF/P koji je davao reference YOFF 124 i YOFF-215.

U ovom slučaju ja sam postupio o onoj WFWL  :)
73, Ivo 9A1AA

9A5CW

Emire,
moja je napomena bila dobronamjerna.
Ako vec aktiviras neki WFF odradi to kako treba, par sati, par 100tina qso, par bandova ako postoji mogucnost za to. Daj ljudima priliku da te odrade kad si vec tamo pa onda vozi dalje.

73 i GL sa WFF

73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6AA

Citat: 9A5CW  u 18. Travanj 2011, 11:52:44
Emire,
moja je napomena bila dobronamjerna.
Ako vec aktiviras neki WFF odradi to kako treba, par sati, par 100tina qso, par bandova ako postoji mogucnost za to. Daj ljudima priliku da te odrade kad si vec tamo pa onda vozi dalje.

73 i GL sa WFF

Ja sam tvoju napomenu i prihvatio kao dobronamjernu, jer je to i moje mišljenje.
Čije ću mišljenje uvažavat' ako neću svoje...  ;)

Vidimo se u Pordenoneu. Ako dođete...

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."

9A9L

Naravno da ta teza ne stoji. No, uvijek će biti onih koji oko sebe vide samo zavjeru i urotu...

Ajd me sad, molim te, uvjeri u jako cudnu slucajnost da se slucajno naglasilo bas kad je netko iz 9A najavio aktivnost iz vise lokacija. Stvarno se cudne slucajnosti dogadjaju kad su 9A amateri u pitsanju. Poljacima i talijanima nitko ni glasa...Cudno.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A6AA

Citat: 9A9L  u 19. Travanj 2011, 10:14:58

Ajd me sad, molim te, uvjeri u jako cudnu slucajnost da se slucajno naglasilo bas kad je netko iz 9A najavio aktivnost iz vise lokacija. Stvarno se cudne slucajnosti dogadjaju kad su 9A amateri u pitsanju. Poljacima i talijanima nitko ni glasa...Cudno.

Pravilo je na snazi oko mjesec-dva dana. Njihova je greška što nije objavljeno i na engleskom jeziku a naša što se nismo potrudili bolje naučiti ruski...

I uz "5 hours rule", Mirko, 9A7WA, može svoj plan ostvariti tijekom dva dana, kako je i kanio.

9A6AA
www.9aff.com

(Ajd' se konačno nauči koristi opciju citiranja teksta koji komentiraš. Il' da svratim do tebe...)
"DX never sleeps..."

9A9L

I uz sve tvoje zalaganje da mi objasnis ipak mi i dalje nije jasna ta "SLUCAJNOST" da se to iznjedrilo bas sada kad se Mirko sprema na turneju.... nisi mi objasnio nista drugo osim da je ruds pogrijesio sto nije napisao na engleskom a mi neznamo ruski. Valjda to onda nije WFF nego UFF ili RFF
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A9L

Po ovlastenju gospodina Mirka 9A7WA obavjestavam cjenjeno radioamatersko pucanstvo da ce dana 21.04.2011 u ranim jutarnjim satima 9A7WA/p poceti aktivirati 9AFF-069, 9AFF-070 I 9AFF-071. Nije odredjeno da ce biti tim redom ali ce biti po regulama 5 sati.
Postoji mogucnost da ce Mirko u petak 22.04.2011. aktivirati 9AFF-010 i 9AFF-054 ali to ovisi o stanju materijalno tehnickih sredstava.
Good hunting na nove 9AFF reference.
Zdravstvujte.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A4OE

Citat: 9A9L  u 19. Travanj 2011, 15:19:55
I uz sve tvoje zalaganje da mi objasnis ipak mi i dalje nije jasna ta "SLUCAJNOST"
Leonov komentar se odnosi na Emira, tako ispadne kad se ne cita.
Cinjenica je da se spomenuta pravila primjenjuju od nedavno (03.2011) i da do trenutka najave rada 9A7WA iz vise podrucja nije bilo takvog slucaja (slozena aktivacija u njihovom zargonu)

Jos jednom. Nije bilo takvog slucaja da se u dva dana aktivira pet podrucja. Oni koji prate rad znaju da se eventualno u istom danu naprave do dvije aktivacije

Jos jedno objasnjenje.

Nitko nije rekao da se nemoze to izvesti, ali u slucaju da se ne ispostuje taj vremenski period ako je razmak kraci izmedju prve i druge aktivacije druga se nece priznati aktivatoru kao aktivacija, ali istovremeno ako se aktivira i treca isti dan i prodje vise od 5h izmedju prve i trece priznati ce mu se 1 i 3 aktivacija.

Ovo sve skupa (5h) vazi kad se radi pod jednom pozivnom oznakom, kad ih ide vise to se da rasporediti na dva ili vise pozivna znaka i samim tim nema nikakvog ogranicenja.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A9L

Jos jednom. Nije bilo takvog slucaja da se u dva dana aktivira pet podrucja. Oni koji prate rad znaju da se eventualno u istom danu naprave do dvije aktivacije

Nije istina da nije bilo. Cak i prije nekoliko dana.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A4OE

Citat: 9A9L  u 19. Travanj 2011, 20:53:30

Konkretno primjer.

9A9L

Ako te zanima mozes sam provjeriti.  Imas na raspolaganju clastere i aktivnost na frekvenciji.
73's de Leon 9A9L
WWW.9A9L.COM

9A4OE

Citat: 9A9L  u 19. Travanj 2011, 20:53:30
Citat: 9A9L  u 20. Travanj 2011, 03:15:32
Ako te zanima mozes sam provjeriti.  Imas na raspolaganju clastere i aktivnost na frekvenciji.

Konkretan primjer?

9A4OE

EM44U od 29.04 do 20.06 planiraju aktivirati nekih 30-tak razlicitih FF podrucja u Ukrajini

9A6AA

Evo, i Google obilježava 22. travnja, Dan planete Zemlje:

http://www.google.hr/

9A6AA
www.9aff.com
"DX never sleeps..."