• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Kenwood TH-D72E

Autor 9A7PHR, 22. Siječanj 2011, 16:31:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3VV

Citat: 9a4oe  u 25. Siječanj 2011, 23:36:16
...
Gdje to pise?
Ovdje, imenjače, ovdje:
http://www.kenwood-electronics.co.uk/products/comms/amateur_radio/vhf_uhf/TH-D72E/
Vidi pod Detailed Features and Specifications.

Reni, Reni, nismo djeca, znaš ti veoma dobro, kao i svi mi ostali, da smo mi Balkanci, pa makar bili i samo zapadni, ali ipak Balkanci, velemajstori za zaobilaženje i tumačenje kako nama odgovara svih mogućih zakonskih i inih regula. Ne tvrdim da će ponosni vlasnik ovoga uređaja to i uraditi, iskreno se nadam da neće, ali da su mu otvorene mogućnosti - to stoji ako mu predajni dio uređaja nije blokiran na 144-146 MHz.

Ako se takav uređaj, koji može emitirati izvan amaterskog opsega, uredno registrira kao amaterski to ne znači da je sve po zakonu nego da netko svoj posao ne radi po zakonu!
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A4OE

Za zakondavca je bitno sto pise u popratnim materijalima, u ovom slucaju lijepo pise tx 144-146 (instruction manual str. 50) bitno je i ono slovo E na kraju da je kojim slucajem A sigurno nebi prosao ili bi zahtjevali da se uskladi.  Uostalom svaki vokac se moze stiskanjem odredjenih tipki prosiriti, ali u osnovnoj postavci on dolazi podesen za rad na radioamaterskim frekvencijama.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A7PHR

Citat: 9A3VV  u 26. Siječanj 2011, 10:41:01
Citat: 9a4oe  u 25. Siječanj 2011, 23:36:16
...
Gdje to pise?
Ovdje, imenjače, ovdje:
http://www.kenwood-electronics.co.uk/products/comms/amateur_radio/vhf_uhf/TH-D72E/
Vidi pod Detailed Features and Specifications.

Reni, Reni, nismo djeca, znaš ti veoma dobro, kao i svi mi ostali, da smo mi Balkanci, pa makar bili i samo zapadni, ali ipak Balkanci, velemajstori za zaobilaženje i tumačenje kako nama odgovara svih mogućih zakonskih i inih regula. Ne tvrdim da će ponosni vlasnik ovoga uređaja to i uraditi, iskreno se nadam da neće, ali da su mu otvorene mogućnosti - to stoji ako mu predajni dio uređaja nije blokiran na 144-146 MHz.

Ako se takav uređaj, koji može emitirati izvan amaterskog opsega, uredno registrira kao amaterski to ne znači da je sve po zakonu nego da netko svoj posao ne radi po zakonu!

TX uređaja je u rasponu  144-146 mhz.   
I tu nema nikakve filozofije !
9A7PHR

9A6R

Ima automobila koji mogu ići 250km na autoputu pa to neki i rade dok ih Kobre ne uhvate.A onda se zna što slijedi.Zna se koja je brzina dozvoljena.Znaju se i ovdje propisi,pravila i frekvencije.Sve je regulirano i nema nikakvih kvačica.144-146 i šlus.
Pa nisam blesav poć radit na 163 MHz recimo ???Samo mi nemoj reć da tamo nisi nikad makar slušao. ::)
Najbolje da kolega zatvori ovaj topic,istrošili smo ga. ;)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3VV

Citat: 9A6R  u 26. Siječanj 2011, 13:32:03
...
Pa nisam blesav poć radit na 163 MHz recimo ???Samo mi nemoj reć da tamo nisi nikad makar slušao. ::)
...
FT-480R ne ide tako daleko...
73 Damir 9A3VV
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6R

Istina je,ne ide.Ni mali FT290,koji je "pravi"RA uređaj kao i 480.Imam ga na polici.Ovi novi su prošireni i to je tako kako je.Dali da ga vratimo proizvođaču da nam ga "suzi"na 144-146 ???Daj ti to predloži tamo gdje već treba,pa ako se usvoji OK ;)

73,9A6R
GOD AND GUNS KEEP US STRONG!

9A3VV

Citat: 9A6R  u 26. Siječanj 2011, 14:06:10
...
Daj ti to predloži tamo gdje već treba,pa ako se usvoji OK ;)
...
Ti se uređaji prodaju i u amaterskoj verziji koja emitira samo unutar amaterskih opsega, reče uostalom kolega da je njegov uređaj upravo takav. Prema tome, ne treba kupovati uređaj koji nije adekvatan za radio-amatersku službu. Nema se tu što predlagati, samo se pri registraciji uređaja treba pridržavati regula. I onaj tko traži registraciju uređaja i onaj tko registraciju uređaja vrši.
73 Damir 9A3VV