Gorane,na neki nacin sam se prepoznao kao jedan od galamdjija po pitanju ATV-a .Darko 9a6arp(atv menager) i ja tovar smo u kontaktu skoro svaki dan i trenutno se rijesavaju one prve porodjajne muke ,a to je uskladjivanje naseg pravilnika prema agenciji za telekomunikacije i to je prakticki gotovo .
Znam da te zanima puno toga ,a i mene je prije desetak godina kad sam se poceo baviti navedenom tematikom.No da skratim ,priznajem da ne spadam nazalost u grupu ljudi koji kad nesto polotaju to znaju i prenijeti na papir .Konkretno imam podosta stvari rx-x,tx-a ,video generatora,pretpojacala,antena i dr. stvari od 1,2 do 24ghz pa ces me ipak za nesto konkretno morati nazvati na tel. ili preko e-maila !!!
No ipak cisto orijentacije radi ,za 2 mjeseca biti ce podignut repetitor u jednome malom mjestu izmedju Poreca i Rovinja sa ulaznom frekvencijom 1250mhz te izlaznom(predajnom) 10,450ghz te link prema kolegama iz Venecije (ir3ucr atv rpt).Isto tako do kraja godine biti ce podignut da tako kazem centralni atv repetitor na Sljemenu ,to ti je plan za 2006.g. te u 2007.g. postaviti link na Velebitskoj pljesevici gdje se nalazi R7 te povezati Istru ,Rijeku sa Zagrebom i svim drugima koji se nalaze dometu Sljemena !
I za kraj obecavam da cemo od 5mj. kad mi poslovne obaveze malo utihnu zapoceti sa serijom clanaka u nasem casopisu ,no i dosad ih je bilo zahvaljujuci ponajprije Darku 9a6arp.
Eto stari moj...nadam se da sam ti ipak uspio malo pribliziti stanje stvari na terenu te planove za slijedece dvije godine,a do skorog vidjenja detaljno ispregledaj slijedeci link,po mnogima najbolji u EU po pitanju atv-a !!!
http://lea.hamradio.si/~s51kq/zaboravih u prvom naletu....ako nam gospodin Nikola Percin 9a5w pomogne sa nekim lokacijama ,planovi ce se rapidno ubrzati....hi!