• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7DD

Citat: 9A3DF  u 22. Lipanj 2017, 09:59:26
U subotu 24.06.2017. će 9A2V (PIKI) I 9A3DF (ŽELJKO) aktivirati u jutarnjim satima referencu Veliko Pažut (9AFF 0049). Radit ćemo na 7 i 14 mhz.
Ćujemo se!
73! i 44!

Čudno kako se tu 2km od 9AFF-0049 ne čujemo :)
Probao sam sa dvije antene i ništa
9A7DD, Denis (ex. 9A7DCK)

9A3SM

Ni do mene niti jedan od njih dvojice ... sve ostale aktivacije sam "pohvatao" ali od njih ništa.
Napravi im jednu tvoju antenu i onda si siguran da će to raditi kako treba.

VY 73 de Mato - 9A3SM

9A7DD

Citat: 9A3SM  u 24. Lipanj 2017, 12:45:13
Ni do mene niti jedan od njih dvojice ... sve ostale aktivacije sam "pohvatao" ali od njih ništa.
Napravi im jednu tvoju antenu i onda si siguran da će to raditi kako treba.

VY 73 de Mato - 9A3SM

Ma nemam ja neku super antenu (Alpha Delta DX-EE i FD-3) ali eto na 7MHz ništa ....
Bit će da me signal preskakao
Na 20m CW je zato išlo :)

9A7DD, Denis (ex. 9A7DCK)

9A6AA

Večeras su uploadani sljedeći logovi:

9AFF-0001   9A2MF/P
9AFF-0003   9A3GSV/P
9AFF-0013   9A1AYZ/P
9AFF-0018   9A3GSV/P
9AFF-0019   9A2SC/P
9AFF-0049   9A2V/P
9AFF-0061   9A3GSV/P
9AFF-0067   9A2SC/P
9AFF-0094   9A3GSV/P

Ponovljen je log 9A2MF/p. Zbrojili smo sve njegove veze s Galije i Velog Brijuna (kao 9AFF-0001).

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3DF

Ispričavam se svima koji nas nisu čuli i odradili.Slijedeći put ćemo postaviti monobander za 7 Mhz i linear od barem 1KW . Aktivaciju ćemo početi poslije 20 sati.
Hvala svima na javljanju .

9A2QP

Matko ma naj se sekirati oni koji su u fiksnoj lokaciji bi morali imati "pravu" antenu pa bi te culi jer u portablu bas nemas puno mogucnosti "pravu" antenu postavljati i to za 2-3 sata rada, bit ce dana za dobre propagacije
Kad smo sretni uvijek smo dobri,ali kada smo dobri,nismo uvijek sretni.....
73 de 9A2QP Joe

9A3QB

Hmmmm!
Odeš na neku aktivaciju. Nosiš antenu i dodatno napajanje usput HI i antenu i sve to postaviš na nekom otoku ili ff referenci i zamoliš domaćeg HAM-a za spot. On ljut i jalan na cio svi kaže ko te.
Nema veze sa Ham spiritom, ali on je sretan:
A ovi što nisu čuli   a .... im ja:
Polomiš se i očekuju da se javiš  u pol radnog vemena jer njima tako štima, kao oni te čekaju. Pa neka čekaju.

9A6AA

Nakon tri godine, konačno slijedi i aktivacija Posebnog ornitološkog rezervata Đol Dražiblato, 9AFF-0064.
U četvrtak 6. srpnja, Radovan, 9A2SC i Vito, 9A3GSV namjeravaju provjeriti ima li komaraca u tom, kako ga još zovu, Vražjem blatu, pa od 0730Z potražite jednog od njih (9A2SC/p) na 40 i 20m.

"DX never sleeps..."

9A6AA

Evo još jedne najave za sutra, 6.7.2017.:

Članovi RK HFF,  Herbert, 9A8GHJ/p (aka OE7GHJ) i xyl Evi , OE7EVI, javit će se oko 0430Z (!) s područja 9AFF-0030 (Limski kanal).

"DX never sleeps..."

9A6AA

Promjena broja radioveza aktivatora.

Na prijedlog Marijana, 9A1MB, člana RK Karlovac, 9A1C, kojeg je prije desetak dana uputio vodstvu 9AFF Programa, promijenjen je broj veza koje aktivatori moraju održati a da bi im se ta aktivacija priznala.
U obrazloženju svoga prijedloga, osvrćući se na zadnje aktivnosti klubova 9A1C i 9A1D u kojima je sudjelovao, Marijan kaže (citat prenosimo uz njegovo dopuštenje):

"... Ovo se ponavlja u zadnje vrijeme. Imali smo ogroman problem kod aktivacije Pod Gospu i radili smo ju u dva dana (za samo 2 operatora). Isto tako je bilo s Pod grede koji smo također radili u dva dana, a silno smo se mučili s Orepkom i Prudom. Ušće Neretve nismo uspjeli završiti, odnosno nismo napravili ni polovicu od planiranih veza, iako smo ga također aktivirali u dva dana...

Lako je ako se to desi tu u blizini, ali kad ideš na malo ozbiljniju aktivaciju, uvijek se radi o dosta novca kojeg je sve teže nabaviti. I onda se, umjesto da se veselimo, vraćamo premoreni i spuštene glave. Vjerujem da se i drugi aktivatori susreću s tim problemom. Da ne spominjem nošenje agregata i ostale opreme kroz šumu do područja (jer ne znam koje bi baterije izdržale toliko vremena i tko bi ih nosio). Povratak iz Visibabe (uzbrdo) bio mi je užasno naporan i bez ikakve teže opreme, a kamo li da sam morao nositi još nešto ozbiljnije..."

Uzimajući u obzir gore navedeno te loše propagacije s kojima se susrećemo zadnjih mjeseci ali i svjesni činjenice da će nakon ovoga mnogi lovci (možda) biti prikraćeni, odlučeno je da je za priznavanje aktivacije potrebno održati:

- 60 radioveza ako se želi da aktivacija vrijedi za jednog operatora (ili radioklub). Samo za ovaj slučaj, aktivacija treba trajati najmanje 60 minuta. Prilikom uploadanja loga, robot će sam izračunati je li udovoljen postavljeni vremenski uvjet. Ako nije udovoljen, veze se priznaju lovcima a aktivatoru - ne.

- 100 radioveza ako u aktivaciji sudjeluju dva operatora pod jednim znakom (ili jedan operator pod klupskim znakom).

- za svakog dodatnog operatora u grupi (aktivatora), grupa treba održati dodatnih 40 radioveza.

9A6AA uz suglasnost:
9A2SC
9A9K
9A2MF
"DX never sleeps..."

9A3SM

Pozdrav svima,

Pozdravljam inicijativu Marijana i ekipe i svi mi koji smo u tome znamo da je ovo istina.
Ako su dobre propagacije to ide bez problema ali kad ne ide onda su to veliki problemi i zato je ovo dobro došlo.

Iskreno sa ovim "ograničenjem" od 60 minuta na 60 veza ne znam šta se želi postići ali ako smo 100 veza uradili za 35 minuta to se prizna siguran sam da ću ja kao i do sada raditi što više veza ako to ide bez obzira na minutno ograničenje.

Meni je veća tuga bila ograničenje na 3 aktivacije u toku dana jer na svojoj zadnjoj aktivaciji od jutra u 8:30 do 13 sati Branko i ja smo uspjeli uraditi 3 aktivacije NP Krka sa 172 veze i 2 reference u Parku prirode Vransko jezero sa 200 i kusur veza i onda taman kad smo se zaigrali morali smo stati. Imali smo opciju da mozemo raditi pod Brankovim znakom ali nismo to koristili nego smo otišli na hladno pivo.

U svakom slučaju ovo je priohvatljivo i velika pomoć u sljedećim aktivacijama sa lošim propagacijama iako i tada kad je loše će biti peško natući za 4 ili vise operatora.

Do sljedeće aktivacije VY 73 de Mato - 9A3SM

9A6AA

Velika se rasprava o toj temi vodi na 9AFF Facebook profilu:

https://web.facebook.com/groups/419097821454176/

... pa da je ne otvaram i ovdje.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A3SM

Ok Emire, hvala za info .. pogledaću tamo...
Mato

9A2JK

Citat: 9A6AA  u 17. Srpanj 2017, 11:27:05
Velika se rasprava o toj temi vodi na 9AFF Facebook profilu:

https://web.facebook.com/groups/419097821454176/

... pa da je ne otvaram i ovdje.

9A6AA

Ne, ja neću pratiti ovu temu na Facebook-u (niti na bilo kojoj drugoj društvenoj mreži).
Ja mislim da mi za to imamo ovaj forum. Ali, budući da si ti Emire moderator ove teme,
imaš potpuno pravo odlučiti kako ti misliš da je najbolje.

Ja i dalje mislim da je 9AFF odličan program i svaka čast Emire tebi i svima koji održavaju
9AFF (ne usudim se nabrajati imena da ne bi nekoga nehotice zaboravio).

73
Martin 9A2JK

Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A6AA

Članovi Radiokluba Hrvatska Flora Fauna spremaju se za par dana prema Mljetu. Točnije, dana 21. srpnja u ranim jutarnjim satima iz Istre će krenuti Franjo-9A2MF, Mladen-9A2NA, i Robi-9A5RBJ. Cilj im je luka Prapratno iz koje će trajektom do Sobre na Mljetu. Na području Mljeta i Pelješca ostaju do ponedjeljka 24. srpnja a za to vrijeme kane aktivirati Posebni rezervat šumske vegetacije Velika Dolina 9AFF-0102, Nacionalni park Mljet 9AFF-0004, Posebni pomorski rezervat Malostonski zaljev i Malo more 9AFF-0029, a možda u povratku padne i još nešto... barem kamenice... Još ne znamo pod kojim će znacima raditi...
Ne računajući put koji Robi treba prevaliti to jutro iz Belgije (!), čeka ih put od cca 700 km. nadam se da će kroz područja pod požarima uspješno proći...

"DX never sleeps..."