• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.
Main Menu

9AFF aktivnosti

Autor 9A6AA, 27. Kolovoz 2010, 00:24:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

9A2MF

Na Sovu je, kao 770. log, stavljen jedan upravo pristigli: www.9aff.sova-projekt.hr/LogSearch
(Tnx 9A7DCK).

9A6AA (kod 9A2MF)

9A2MF

Samo da se javimo da smo živi...

73 iz Friedrichshafena

9AFF team

9A2MF

Dave, K1ZZ, na 9AFF štandu.

73
9A6AA

9A2MF

Log 9A6V/p s Parka prirode Telaščica, 9AFF-016 je na Sovi.
Tnx 9A4DC

(9A6AA)

9A6AA

Jake snage RK HFF vratile se iz Friedrichshafena.
Imamo o čemu pričati.
Već se kuju planovi za idući Sajam...

Mario nas iznenadio s novim 9AFF stijegom.
"DX never sleeps..."

9A6AA

Prekosutra popodne (3. srpnja) Kiko (aka Micek), 9A9K, promatrati će čaplje na Vranskom jezeru (9AFF-019).
Skriven u pripadajućem rezervatu (9AFF-094), posebni monitoring obaviti će prebrojavanjem rijetke vrste vretenca, jezerskog regoča, Lindenia tetraphylla.

U QSL-ki šalje čip s tonskim zapisom vretenca u akciji...

"DX never sleeps..."

9A6AA

Kako složiti tablicu na kojoj, po grupama, nekoliko lovaca imaju isti broj bodova (referenci): www.9aff.sova-projekt.hr/ChasersRank?

S obzirom da Borivoje redovito prati 9AFF Program pa, dajući mu podršku, promovira naš rad, dužni smo mu to pojasniti, te odgovoriti na ovo životno pitanje.

Kao što se zna, u Friedrichshafenu je bilo 6 operatora RK HFF (9A2MF, 9A2NA, 9A2SC, 9A2WJ, 9A3GSV i 9A6AA). Bilo je dosta vremena pa se razgovaralo o 9AFF Programu te poboljšanjima koje bi mogli napraviti. Jedno od pitanja je bio gore spomenuti raspored. Donijeli smo zaključak da dosadašnji princip nije pošten. Naime, smatramo da forma (izgled) pozivne oznake ne može biti kriterij pri određivanju plasmana (drugo je pitanje, jel' to uopće plasman). Naložili smo našem guruu (9A2SC) da zaposli robota Sovu, da kreira novu listu uzimajući u obzir datum (vrijeme) kada je koji lovac potvrdio određenu referencu. Naravski, na temelju logova.
Naime, pretpostavimo li da (izmišljeni) 9A1BB ima 98 referenci i nalazi se na prvom mjestu. Drugi je, npr., (izmišlj.) 9A1CC, s istim brojem bodova. Svoja mjesta drže 2-3 godine. Odjedanput se probudi 9A1AA (ne mislimo na Ivu, već znak uzimamo zbog usporedbe s 9A1 znakovima iz primjera), uspije odraditi isti broj referenci: 98, te zasjedne na prvo mjesto, jer, eto, ima sreću da je AA, po abecedi, ispred BB i CC.
Smatramo da to nije pošteno. Dakle, od 1. srpnja 2015., Sova određuje raspored ali prema vremenu kada je pojedini lovac odradio najveći broj referenci.
Iz ovoga izlazi da je aktualni raspored, bez animoziteta ili simpatija prema ikome, ovakav:

1   9A2WJ   98
2   9A3SM   98
3   S58AL   98
4   9A1AKL   98
5   9A2JG   98
6   9A9K   98
7   I5FLN   98
8   9A2NO   98
9   S52KM   98
10   DK4RM   98

Prvi od njih, koji odradi 99. referencu, zasjesti će na vrh i moći će ga prestići samo netko sa 100 referenci.

Capisci?

Zato što brine o regularnosti 9AFF Programa, poslat ćemo u ponedjeljak Borivoju zahvalnicu u koverti.

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A1AA

Ovo sa datumom je pošteno i potpuno regularno.
I u nekim natjecanjima je praksa da u slučaju istog broja bodova pobjeđuje postaja koja je prva ostvarila taj broj bodova.

Emire, što je s klubovima?
73, Ivo 9A1AA

9A6AA

Citat: 9A1AA  u 05. Srpanj 2015, 09:43:31
...
Emire, što je s klubovima?

- Odi na 9AFF listu, odvoji klubove, pa nam pošalji.
- Kada nešto što je napisano izvan ovog foruma bude dovoljan povod da se neke stvari pojasne i ostalima - tako ćemo i napraviti.
- Gospoda iz ARRL-a nema drugu mogućnost nego da one koji participiraju za DXCC program slože po (1) broju potvrđenih entiteta, pa po (2) abecedi.
- Na 9AFF popis dolazi nova referenca: 9AFF-102. Od kada će vrijediti - još ćemo vidjeti.
- Evo lokacije na 9AFF-094 s koje je Kiko radio prije par dana:

9A6AA/p
"DX never sleeps..."

9A1AA

Citat: 9A6AA  u 05. Srpanj 2015, 10:30:45
- Odi na 9AFF listu, odvoji klubove, pa nam pošalji.

Poslao popis u 10.41 ;)
73, Ivo 9A1AA

9A4DC

Nisam ni neki aktivator a ni lovac.radim ovo iz gusta.nisam ni clan ff kluba a nit volim dolivat ulje na vatru.
Ipak zelim samo rec da taj nacin izracuna rang lipve mozda nije najposteniji za stanice s istim brojem referenci.
Racunalna tehnologija nam danas omogucuje preciznu statistiku veza.
Moj prijedlog je da se razmisli da se u tom slucaju racuna mjesto:
1.ak 2 stanice imaju isti broj referenci da se objema prizna isto mjesto (kao u nekim sportovima,npr 2 dijele 1.mjesto,a nema drugog),
2.moguce je da neka postaja odradi vise razlicitih postaja iz iste reference.npr 9a0x odradi 100 referenci u 100 qsoa (100 razlicitih postaja),a 9a9y odradi 100 referenci u 105 qsoa (100 razlicitih postaja al 5 postaja radio na 2 banda),a 9a0z odradi 100 referenci (al s 105 qsoa s 105 razlicitih postaja,tj neke reference odradi u vise razlicitih aktivacija)!pretpostavljam da se iz navedenog moze izvuci zakljucak rangiranja (npr kao gol razlika u nogometu).
Lip 73 to all.
9a4dc

9A6AA

Citat: 9A4DC  u 05. Srpanj 2015, 11:01:14
...
Racunalna tehnologija nam danas omogucuje preciznu statistiku veza.
Moj prijedlog je da se razmisli da se u tom slucaju racuna mjesto:
1.ak 2 stanice imaju isti broj referenci da se objema prizna isto mjesto (kao u nekim sportovima,npr 2 dijele 1.mjesto,a nema drugog)...

Podržavam afirmativan pristup diskusiji.
OK, kako onda formalno posložiti tih 10 postaja koje dijele prvo mjesto (po broju potvrđenih referenci)?
Pretpostavljam da ćeš reći: po abecedi. No, ljudi su sujetni... To smo doživljavali: zašto je baš AA na prvom mjestu a ja kao, JJ na desetom? Namjerno nisam napisao brojevima (1. odnosno 10.) već slovima.
Kužiš o čemu pišem?
"DX never sleeps..."

9A4DC

Emir om,ma  kuzim te 1000%!da sam ti 2 ideje!
1. Il daj svima s istim brojem referenci isto misto (ak ces bit "populist").
2.(ak ces bit "pixajzla") posebno vrednuj kvalitetu veze (band,vrst rada,br razlicitih postaja iz iste reference isl za lovce),tj brodradjenih unique calls za lovce (+br aktivacija jer znam po svojoj kozi da nije lako vise put godisnje selit pps+br aktiviranih bandova jer znam po svojoj kozi da tesko dignut 1ant,al 2 je duplo teze!)
Sto ti preporucit-iskreno neznam!
Vy 73 de 9a4dc
Ps-Di ces za IOTU?

9A6AA

Ma, nisi mi odgovorio kojim redom upisati tih 10 koji imaju isti broj referenci.
Dobro, ispred pozivne oznake svima staviti br. 1. Za redoslijed te pitam, prijatelju. Skoro sam 50 godina u ovom hobiju i znam da je, kao i u životu, najteže s ljudima. Svak' tjera svoju pravicu... A nitko nije sluga Jernej.

Za IOTA ostajem tu di sam sada: na Lošinju. Ma, ne za postajom. Za stolom uz bevandu. Vino od Franje, 9A2MF...
"DX never sleeps..."

9A2MF

Uh, Emire, da ne bi netko pomislio da je moje, da ja proizvodim vino....mogao bi mi se red pred konobom napraviti :)

Od kako je Sova poćela raditi, a to je više od godinu dana, mozgamo kako posložiti plasman!
Nikako, a da svi budu zadovoljni.

Zato se povremeno sjede glave (i pokoja neobojana) u prilici slože  i smatraju da bi  ovako moglo biti najbezbolnije.
Kada već netko spomene demokraciju.

Guru nam i previše radi, udovoljava, pa nećemo ga valjda još više gnjaviti da mjenja svakih par dana.

73

Franjo, 9a2mf