• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

IC-756

Autor 9A2SB, 24. Siječanj 2010, 11:57:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A3TA

Siniša, kvariš posao Pa3ku i Adamu...

Na tom uređaju treba instalirati update antivirusnog softvera.
Prodajem ili mijenjam opremu...

9A9YY

Ako si lose srece ,onda ti je zrak usao u 2 dds čipa,pa brljaju...trebace ih oba mjenjat,kenwood isporucuje poboljsanu verziju,gdje je taj feler sprijecen....koristili su masu za zaljevanje čipa koji vremenom postaje porozan i propusta vlagu....bed njuz je da komad kosta preko 80 eura....i treba oprezno ih lemit ,imaju oko 100 pinova...blizu jedan drugom u kvadrat....
  9A9YY

9A9YY

vidim da se uredjaj mjenja za ispravan ts450,moja preporuka je da se ne mjenja,jer greska na 690 moze bit takva potencijalno da popravak iste dosta skupo kosta,al ko voli nek izvoli....
9A9YY

9A4QV

Mislim da je 9YY u pravu, problem je oko tog PLL-a, onaj flat kabel treba otkopčati, onaj šta ide od potenciometra do ona dva oksidirana trimera. E sada jedan trimer okrenes malo ulijevo a drugi isto toliko u desno i onda bi pll trebao raditi, točkice bi trebale nestati sa ekrana.

Ako se slučajno pokaže frekvencija na displayu-ali u obratno redoslijedu, onda treba ona dva trimera zaokrenuti u suprotnom smjeru i stvar bi trebala raditi. Ne dirati druge trimere!

Ako je ušao zrak u DDS, to se da riješiti sa onom vakum pumpom za zavarivanje vakumskih folija za meso. Na kraju se stavi malo tople plastike i to je rijeseno.

Naravno, na kraju ne zaboraviti vratiti flat kabel na mjesto, je li....
Ako ne radi tako, onda treba nazvati vidovitog Milana, opskrbiti se šerpama i slušati njegov savjet.

Podrazumijeva se da je antivirus software updejtan, bez toga nece ici...

9A5CW

Adam jesi siguran da ne bi mozda trebalo zamjeniti onaj veliki potenciometar od VFOa? Citao sam negdje da je prilikom neke ekspedicije 690 pala u more te da su taj isti potenciometar susili susilom za kosu prikopcanim na agregat - naravno na ustrb Alpha 91b ampa, koji tada nije davao full pwr 1.5kw na 160m.
Kolika mora biti snaga i velicina te vakuum pumpice?

73

p.s. 3TA u mom IC7800 uredno radi Antivir za DOS.
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A4QV

Patrik, cuo sam za taj slucaj, ali to je neki drugi problem. Uostalom ako budes ikad skidao potenciometar od VFO-a onaj veliki sto vrti frekvenciju, vidjeti ces da je broj onih lezajeva (kuglica) jednak broju tockica na display-u. Ne znam zašto je to tako, ali ako makneš samo jedan lezaj na displayu nestane jedna točkica...

Ovo je drukčiji problem, jer uređaj nije pao u more i sve točkice su na broju (barem mislim da je tako), u svakom slučaju izbrojati točkice pa onda dalje.

Vakum pumpa ne mora biti velike snage, ova moja je 45 watti, ali možeš i sa onom pumpicom za akvarij, samo je malo nezgodnije spojiti je na DDS.

I kod mene je antivirus updejtan, ja imam 756pro3 i tako mi je podesen da ga ne mogu upaliti ako nisam updejtao antivirus, to je dobra fora, barem sam siguran da mi hackeri neće nešto zafrknuti..

9A5CW

Citat: 9a4qv  u 28. Siječanj 2010, 14:19:50
Patrik, cuo sam za taj slucaj, ali to je neki drugi problem. Uostalom ako budes ikad skidao potenciometar od VFO-a onaj veliki sto vrti frekvenciju, vidjeti ces da je broj onih lezajeva (kuglica) jednak broju tockica na display-u. Ne znam zašto je to tako, ali ako makneš samo jedan lezaj na displayu nestane jedna točkica...

Ovo je drukčiji problem, jer uređaj nije pao u more i sve točkice su na broju (barem mislim da je tako), u svakom slučaju izbrojati točkice pa onda dalje.

Vakum pumpa ne mora biti velike snage, ova moja je 45 watti, ali možeš i sa onom pumpicom za akvarij, samo je malo nezgodnije spojiti je na DDS.

I kod mene je antivirus updejtan, ja imam 756pro3 i tako mi je podesen da ga ne mogu upaliti ako nisam updejtao antivirus, to je dobra fora, barem sam siguran da mi hackeri neće nešto zafrknuti..
Bok Adame,
bas ti hvala na korisnim informacijama u svezi DDS i pumpica. Evo ukratko rijesenja dots > display
http://www.dafont.com/font.php?file=display_dots&page=1&nb_ppp_old=10&text=14.203.53&nb_ppp=10&psize=m&classt=alpha
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A8DU

Drago,samo nisi reko najvaznije a to je da uredjaj nema ni prijem ni predaju.......

73..Sinke,9A9YY
[/quote]
Bravo majstore,eto ti si točno dijagnosticirao,a i Franjo !!!
dakle točno nema prijema a ni predaje,već sam dogovorio popravak...
73
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A8DU

Pozdrav,uređaj nema nikakovu pjenu/gumu u PLL-u ...
73
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A9YY

pll nema gumu ni pjenu,nego vco oscilator...koji je u oklopu...njegova špula ima,kad se podesi uredjaj radi ali nakon nekog vremena ce zbog vlage opet otklizati i problem se ponovo javit....ali ne beri brigu,to ce ti taj majstor rijesit....

9A9YY

Ipak je bio bed njuz ,i krepo dds chip.Kenwood vise ne isporucuje YM3361 i njegovu poboljsanu verziju YM33612,jer je dobavljac odnosno tvornica koja ih prizvodi ,prestala s radom.Cak i u americi se trazi komad vise,ali se vrlo tesko nalaze.U ts450 i 690 ih ima 2 komada ,a u ts850 cak 4....

73,9A9YY

9A9YY

Dobra je vijest da su poboljsane verzije chipa ugradjivane serijski u novije inačice navedenih modela,poslije odredjenog serijskog broja.I na tim uredjajima nece biti problema,na zalost oni stariji koji imaju ugradjen YM3361 ce biti podlozni kvarovima,odnosno samo je pitanje vremena...zato oprez kod kupovine polovnih uredjaja sa starijim serijskim brojevima.

73,9A9YY

9A8DU

Pozdrav,imao sam sreće,Marinko 9a5JM naša mi je narečeni IC YM3361 u Motorola MICKOM,danas ga Nikola treba izvaditi i nanova zalemit u KENWOOD,inače ima u Njemačkoj IC YM 3361 i košta sa poštarinom za ljepu našu 62€,firma koja ga isporučuje zove se "GARANT FUNK"www.garant-funk.de  imaju djelove za sve stare krame,kao i za nove vrše servisiranje i prepravke,modifikacije,prodaju cjevi za lineare i td....
73
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???