• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

PRAVILNIK ZA DODJELU POZIVNIH OZNAKA

Autor 9A9L, 02. Prosinac 2009, 08:48:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A7IMR

Pozdrav

Znam da bi to bio ljep Božićni dar ,ali !!!!!
  Moj cilj je jednoslovčan  pozivni znak a uz to želim vidjeti u kojem se roku  može
  postići potvrda od 320 eniteta, nadam se da se ta granica neće pomicati.a i ako se pomakne nema veze
  Za sad je prošlo 3 godine=260 entiteta

Mario..9A7IMR

9A2D

Mario. čestitam. Meni je trebalo 5 godina da dobijem dvoslovčani i 12 godina do jednoslovčanog. Tehnika narodu. Nekada se nisu zemlje mogle ni tako često ni tako laganini odraditi. Evo, ja sad imam sve važeće (i dosta deleted) zemalja potvrđeno, jednostavno nemam vremena (a malo sam i lijen, priznajem) to provesti kroz papire. Diplome, a naročito kićenje tuđim perjem, varanje samog sebe me ne zanimaju. Nekima je to način opstanka i hranjenja tuđim dušama. Znam da znam i  to je meni dovoljno.

73 de 9a2d

9A7IMR

Zahvaljujem na čestitkama.pogotovo kad mi to uputi jednoslovčan znak koji je ostvario ono što je meni želja.
  Moj stav je da treba entitet sam odraditi i odrađivati.Na kraju se ipak dozna ako je netko dobio dvoslovčan ili  
  jednoslovčan znak a zna se da neke stvari možda nije mogao odradit.(antena,pozicija,volja,trud,nespavanje)
  Ovdje crtu podvlačim  na Volja,trud,nespavanje
  Ja pokušavam entitete odraditi(pogotovo expedicije) foniom SSB.
  Telegrafijom ti to može netko drugi dok kod fonije se čuje glas i modulacija tako da nema muljanja u eteru.
  Album je za sad bio jednom kod našeg uzoritog radio amatera 9a3jb koji mi je pomogao sve to posložiti po redu
  uz jednu  mentorsku  ..Moglo je to i više .....ali dobro na pravom si putu..hihihihi

No dobro.
  Vrijeme će pokazat svoje.Nadam se da će propagacije biti na mojoj strani i da će mi se želja jednog dana i
  ostvariti  a to  je promjena is  troslovnog u jednoslovčan znak.
  Volje mi ne manjka ,a ako nešto neznam pitam iskusnije i pametnije od mene koji mi ukažu na propuste ili prednosti
  kojih bi se trebai držati.Tu ne bih htio nikog posebni isticati..  ima korektnih jednoslovćanih pozivnih znakova koji
  hoće pomoći,ali ima i onih koji baš i neće a trebali bi.....

Ja ću pokušati ostvariti svoj cilj a perije ću uvijek moć pokazat ...Album sa qsl-karticama. Mod:SSB.

Pozdrav 9a7imr
 Mario

9A2D

Mario, podržavam akciju maksimalno. Puno sreće. Ja osobno ne bih mijenjao znak u jednoslovčani da nije bio 9A2LH, vrlo nezgodan na telegrafiji, ne možeš proći svaki put. Te točkice su bile baš nezgodne a imam jak glas a po noći kad zadrečim u mikrofon, zabruji LA, gadno. Domaćica se prva dođe požaliti a onda moraš radi nekakvog DX-a smirivati adrenalin u tuđoj krvi, a ti ostao bez veze. Onda sam shvatio da bi mi XYL mogla dobiti znak 9A5DX (i dobila), vuk sit a sve koze na broju i pojeo vuk magare. Ja odradio DX-a (posebne tehnike rada, još ih nisu uveli u naš pravilnik ali se švercam tu i tamo), a svi sretni i zadovoljni.

73 de 9a2d

9A7IMR

Hvala na podršci..
    Nadam se da će mo se ćut u eteru i pronać u logovima.
    Svima želim puno sreče i uspjeha u životu i radu
    Mario. 9A7IMR
    73

9A2D

Mario, ja čeznem za vremenima kada sam imao vremena sjediti za stanicom. Život te šamara na sve strane, u klubu sam sistem za održavanje da drugi mogu raditi a sam istovremeno nemam kada. Čisti Zombi. Nemoj postati takav. Što više imaš i više hoćeš, negdje nešto, kad tad, puca.
Nadam se da ćeš ostvariti svoju želju, ali nemoj brzati. Vrijeme radi svoje. Ja sada za svoj znak možda (sram me je i priznati) odradim možda 100-200 veza godišnje, nekada ih je bilo na desetke tisuća. Lijepo čekaj red i radi, svega će biti.

73 de 9a2d

9A4OE

Citat: 9A7IMR  u 12. Prosinac 2009, 19:06:47

Telegrafijom ti to može netko drugi dok kod fonije se čuje glas i modulacija tako da nema muljanja u eteru.

Pozdrav 9a7imr
 Mario

Bez uvrede Mario, ova izjava bi mogla konkurirati za vic godine.
Sve pohvale za toliko potvrdjenih veza u tako kratko vrijeme.
9A4OE Damir JN75EI-JN85MQ bivši član 9A1ARS

9A2D

Mario, u pile-up-u se u pravilu ne prepoznaju modulacije. Molim te, nemoj sad pretjerivati jer pratim situaciju na terenu. Navali, GL, i javi se ako me čuješ na frekvenciji (ponekad sam na 3675 nedjeljom ujutro, slušam ali se u pravilu ne javljam ako me netko me pozove).

73 de 9a2d

9A3VV

Citat: 9a4oe  u 12. Prosinac 2009, 21:23:04
Citat: 9A7IMR  u 12. Prosinac 2009, 19:06:47

Pozdrav 9a7imr
 Mario

Bez uvrede Mario, ova izjava bi mogla konkurirati za vic godine.
Sve pohvale za toliko potvrdjenih veza u tako kratko vrijeme.

Znaš što imenjače, mislim da mu ta izjava zbilja nije trebala ali tako je to kad su prsti brži od pameti.
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A5CW

Citat: 9A7IMR  u 12. Prosinac 2009, 20:39:22

Hvala na podršci..
    Nadam se da će mo se ćut u eteru i pronać u logovima.
    Svima želim puno sreče i uspjeha u životu i radu
    Mario. 9A7IMR
    73
Bok, Mario moras se pozuriti jer je jednoslovcanih znakova ostalo malo, nek se pojave 10tak novih klubova ili ctest ekipa nista od kratkog znaka za tebe, ja da sam na tvom mjestu osigurao bih si neki dobar dvoslovcani znak koji bi bio bolji u ssb pile-upovima. Tek onda poceo razmisljati o
jednoslovcanom.

73 i GL Pa3k
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A6AA

Evo, u nastavku promijenio sam naziva teme jer kao takva zaslužuje posebnu pozornost.

Po mom mišljenju dvoslovčana pozivna oznaka bolji je od jednoslovčane. A ako se može dobiti znak s dva ista slova u sufiksu - još bolje je. Vrlo, vrlo često u pile-upu, DX postaja prije će registrirati dva ista slova (zaredom) nego dva različita. Prije mnogo godina dečki iz Bjelovara su to shvatili (na vrijeme) te većina od njih imaju u sufixu upravo dva ista slova. Provjerite. Na nagovor jednog od njih, Nikole, 9A9AA, i ja sam se opredjelio za takvu kombinaciju. Na tome sam mu zahvalan i to posebno ističem pri našim susretima.

Jednoslovčani? Ne, hvala lijepa. Nakon prvog slova DX postaja očekuje (barem) još jedno, pa tako dolazi do zabune. Naravno, za snagatore nikad "nije bilo zime". Jedan od znakova koji mi nikako ne bi pasali je 9A9A s kojim po bandu rastura Emil. To je posebna priča. ("OK, OK,...9A. But, let me know your sufix, please?")

73

9A6AA
"DX never sleeps..."

9A5ADT

"...my sufix is naaaajn alfa....

DX: roger sufix 9a, what is you prefix ?..."

;D

slažem se za jednoslovni znak, u smislu da u samom radu, pile-upovima, contestima dvoslovčani ima možda i prednost...
zato ću se ja pokušati dočepati dvoslovnog i to je to...

73

5adt

9A2D

Jednoslovni je u pravilu dobar za natjecanja kada takve svi i očekuju. Ali ako imaš signal, ni tada nije problem, bar ga ja nisam imao.

73 de 9a2d

9A3VV

Kažu da je mobitel jedina stvar oko koje se muški spore čiji je manji. ;D Kod nas je, radioamatera, izgleda životno pitanje čiji je znak kraći?! ;D

Mario, hvala ti, svojom si mi antologijskom izjavom pomogao da donesem prave odluke: od sada pa na dalje i ubuduće RADIM SAMO CW, antene koje imam ne mijenjam (vertikalka, dipol), snaga veća od 100 W ne dolazi u obzir, može samo manja. I ni na kraj mi pameti nije gristi se što nemam pozivni znak sa samo jednim slovom u sufiksu.

Ipak je ovo samo hobi... 8)
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!