• Welcome to Hrvatski Radioamaterski Savez.

Napad na Midway !

Autor 9A2D, 13. Listopad 2009, 12:48:41

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

9A2D

Citat: 9a2d  u 14. Listopad 2009, 08:22:10
Milane, ajd sad ponovi, ali napiši ispravno oznake. Da vidiš za par dana veza, najviše će ih raditi oni koji nemaju ni uređaj, ni antenu, glavno da se radi.

Evo, naradilo se da boli glava. Bez uređaja i antena, najviše, kao i obično.

73 de 9a2d

9A9YY

Izgleda da netreba imat ni antene ni uredjaje,ako si clan dobrog kluba sa big setapom.Ne vidim koji je gust u tome.Ali ja bum i dalje radil s mojim drotovima i vertikalkicom,pa kolko napravim,a i nisam tak los i gustam.

73 de Sinke,9A9YY

9A2JK

Po našem starom običaju, opet smo skrenuli sa teme.
Kako se o ''Napadu  na Midway'' nema više što reći, jer je završio,
predlažem da ostanemo na vječnoj i (na ovom forumu) nikad
dorečenoj temi: tko ima uređaje i antene, a tko ih nema i sl.

Osobno me ne zanima tko je odakle radio svoje QSO-a. Ja sam sve svoje
radio iz jednog mjesta,  ali u prilog raspravi predlažem da pažljivo
pročitate pravila DXCC diplome, posebno članak 10. na linku
http://www.arrl.org/awards/dxcc/rules.html#si

Ako sam dobro shvatio, (ispravite me molim) u ovom članku se izrijekom
kaže da je dozvoljeno raditi sa tuđe postaje. Uvjet je da se radi po pravilima
za koje ta postaja ima dozvolu i da veze radi operator koji traži nagradu
tj. DXCC diplomu.

Dakle ARRL ne nagrađuje nečiju opremu, antene i sl. niti nečiju sposobnost
izgradnje boljeg PPS-a ili boljih antena. ARRL nagrađuje operatorsku
vještinu.

73
Martin 9A2JK
Nije znanje znati i za sebe ga zadržati, nego je znanje znati ga podijeliti.

9A3TN

Pozdrav ekipi!

Osobno nemam ništa protiv da pojednici odrade poneku ekspediciju pomoču klupskih postaja i antena, ali treba imati mjeru!
Na stranicama K4M pogledajte statistiku pa čete vidjeti da je preko 100 postaja radilo K4M više od 15 puta, a ima i nekolicina koji su popeglali svih 19 mogučnosti (bandova & vrsta rada).
E sad ako imamo samo 1000 močnih contest lokacija na svijetu i sa svake se odadi cca 10 veza po znaku, pa tako za mamu,tatu, kolegu i širu rodbinu, tada je vrlo realno da mi koji radimo od kuće (stana) sa 100W i nekom inverted v, vertikalkom ili možda sa FB33 uz sav trud i iskustvo imamo male šanse.

mislim da bi buduće DXpedicije trebale o tome voditi računa

Boris
9a3tn

9A8DU

Boris s tim je tvoje zadovoljstvo veće,a oni drugi ga nemaju,kakvo je zadovoljstvo kada netko drugi za tebe odradi vezu??? osobno sam nazočio jednom prilikom u jednom klubu ,kada je kolega RA odrađivao jednu ekspediciju i pita drugog da  i za tebe odradim,a ovaj veli ne, jučer za mene je to već odradio XY
73 i uživaj u pravim vezama.Drago 9a8du(Osijek nepokoreni grad)
73 Drago 9A8DU
(Osijek nepokoreni grad)
LIPANJ 1991 A VI ???

9A3VV

Citat: 9A8DU  u 23. Listopad 2009, 08:42:34
...kada je kolega RA odrađivao jednu ekspediciju i pita drugog da  i za tebe odradim,a ovaj veli ne, jučer za mene je to već odradio XY...
Pošteno... ;D
73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A6C

Evo i jedne vijestice iz ARRL DXCC deska:

The following operation has been approved for DXCC credit:

K4M – Midway Island

2009 Operation

Plans are for K4M to use LoTW for QSO confirmations, see the K4M web site for more
details

TU INFO 9A8A

GG

Ljudi koji o sebi govore u trećem licu uplašeni su, narcisoidni i skromnih mentalnih sposobnosti

9A2D

A pogledajte što se sve može desiti:

Bjelovarac sa 4,42 promila alkohola u krvi razbijao po kafiću pa završio na psihijatriji

Tekst: N.G.
Foto: Ilustracija
JUČER je oko 20 sati zbog narušavanja javnog reda i mira bjelovarska policija privela 54-godišnjeg T. H. kojem je izmjereno čak 4,42 promila alkohola u krvi.
Kako je izvijestila PU bjelovarsko-bilogorska, T. H. je u kafiću Alka, na Šetalištu dr. Ivše Lebovića u Bjelovaru, pod vidnim utjecajem alkohola vikao i galamio te razbijao čaše.
Policijski službenici su ga odveli u postaju, a nakon liječničkog pregleda je T. H. zadržan na liječenju na Odjelu  psihijatrije Opće bolnice Bjelovar.
Izvori koji žele ostati anonimni potvrdili su da se radi o iskusnom i vrsnom radio-amateru koji nije mogao podnijeti činjenicu da postoje neki koji radio-telegrafiju znaju bolje od njega.
Navodno je neposredan povod incidentu bila činjenica da zbog slabog znanja Morseovih znakova nije uspio ostvariti radio vezu s otočjem Midway u Pacifiku.

73 de 9a2d

9A3VV

73 Damir 9A3VV
(CTC, FISTS, QCWA, A1C, R-CW-C)
Use and enjoy Morse code operation - fundamental to ham radio.
Always keep in mind that there's a very fine line between "hobby" and "mental illness". Don't cross this line!

9A5CW

Dobio QSLku od N4PN koji zahvaljuje za QSO sa K4M...

73

p.s. qslka je za 6m qso
73, Pa3k 9A5CW
..................................
B. Đorđević napisa:
Ni EU nije šta je bija, držmo se mi Istre.
On je u Božjim rukama, ka i Papin sobar. Razlika je jedino šta sobar viruje u Boga.

9A4QV

9A2D, Kefa, jesam li ja tebe možda nakratko vidio prije jedno desetak dana na HTV-1 centralni dnevnik ili je to netko jaaako sličio tebi ?
Bio si u nekoj zdravstvenoj ustanovi sa nekom curicom.

QV

9A2D

Jel curica imala jedno 20 godina i sjedila mi u krilu? Nisam.

73 de 9a2d

9A3GE

Je....je...snimio sam.....uzalud si stavio sunčane naočali.....? Snimka spremljena u tajnu arhivu...! Imamo te....! M.

9A2D

Eto, stari lisac koji je vidio svijeta. Jesi me to uslikao na Midway TV ?

73 de 9a2d

9A3GE

Ne....nego ovdje te neko stalno pušta u "opticaj"...biti će teknička greška...?M.